Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Що краще – ПК від виробника чи збірка пристрою з окремих комплектуючих

Автор: Олег Ковальский, 29.07.2021, 09:38:20 Що краще – ПК від виробника чи збірка пристрою з окремих комплектуючих

Нові ноутбуки та інша техніка є доволі дорогою. Це можуть зауважити всі хто шукає для себе якісні варіанти. Але магазини вживаної техніки дозволять придбати якісне обладнання за доступною ціною. БВ техніка з США є однією з найбільш якісних та доступних за ціною, оскільки на батьківщині використовувалась обачно, та швидко замінювалась на нову модель, не витративши й десятої частини свого потенціалу. Але купуючи БВ техніку, ви отримуєте ще одну неоціненну річ – можливість укомплектувати комп’ютер за своїм бажанням.

Покупка комплектації виробника або збірної моделі

Зазвичай, коли коштів обмаль, але хочеться придбати якісний комп’ютер, стараються знайти модель, яка би мала у своєму складі всі необхідні функції. Але разом з ними такі комп’ютери зазвичай мають ще й масу характеристик, які є не такими важливими, але за їх наявність потрібно платити. Саме тому все більшого розповсюдження набувають пропозиції скласти комп’ютер з урахуванням побажань покупця. Зазвичай до нього звертаються користувачі, які знають що саме вони хочуть.

Розглянемо варіанти, як можна отримати збірний БВ ноутбук:

  • Зібрати його самостійно. Як уже згадувалось, сьогодні можливо придбати БВ ноутбук чи комп’ютер з США, та на його базі зайнятись вдосконаленням покупки. Наприклад, замінити певні деталі, орієнтуючись на те, якими характеристиками у результаті повинен буде володіти прилад. Але самостійна заміна деталей передбачає ризик пошкодження мікросхем.
  • Професійна збірка. Після того, як комп’ютери прибувають з-за кордону, вони тестуються, щоб переконатись у їх продуктивності. Але якщо покупця не влаштовують заводські характеристики, завжди є можливість їх підвищити до того рівня, який дозволяє прилад. Щоб отримати бажаний результат, потрібно чітко пояснити, що саме хочете змінити. Без чітко поставленої цілі досягнути бажаного не вийде.


Але майте на увазі, що через зміни у комплектації ціна приладу також може суттєво змінитись. До того ж просто так міняти комплектацію не вийде, оскільки потрібно підбирати ту, яка відповідає можливостям комп’ютера. Саме тому більшість покупців відають перевагу придбанню готового приладу і практично нічого у ньому не міняють.

Ціни на ПК: фінансові аспекти вибору

На ринку вживаних приладів присутня величезна кількість різноманітних варіантів на будь-який смак. Ціновий діапазон також широкий, оскільки вживані ПК можливо придбати як за смішні гроші, так і витративши на них доволі великі суми. Вартість комп’ютера це далеко не остання річ на яку доводиться звернути увагу, коли робиться вибір. Саме тому залежно від вартості комп’ютерів, поділимо їх на декілька груп.

  • Бюджетні. Їх ціна зазвичай не перевищує кількох сотень. Звісно, за такі гроші очікувати якихось надзвичайних можливостей від цієї техніки не доводиться, але з простими завданнями вона цілком успішно впорається. Наприклад, вони дозволяють працювати з текстами та найпростішими офісними програмами. Також з їх допомогою можливо виходити в інтернет, дивитись відео та не тільки..
  • Універсальні. Ці моделі знаходяться у більш високій ціновій категорії. Зазвичай їх вартість коливається від 300 доларів. Остаточна ціна залежить не тільки від характеристик, але і від того, у якому стані приїхав ноутбук. Подібні прилади оснащують доволі потужними відеокартами, процесорами, завдяки яким вони можуть виконувати навіть доволі складні завдання.
  • Ігрові. Для звичайного користувача така техніка є найдорожчою, оскільки подібні комп’ютери можуть коштувати більше 1000 доларів навіть якщо уже були вживаними, але знаходяться у хорошому стані. Їх основною Ахіллесовою п’ятою є потреба у хорошому охолодженні. Також у них часто спостерігається один недолік – підвищений рівень шуму під час роботи. Оскільки ціна на такі комп’ютери висока, зазвичай їх купують професійні геймери, або люди, які захоплюються комп’ютерними іграми.


Остання категорія - комп'ютери спеціального призначення. Вони складаються самостійно, по завданню клієнта, залежно від того, які якості він би хотів бачити у свого ноутбука чи ПК. Ціна також залежить від обраного начиння.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 29.07.2021 | Переглядів: 1098 | техника, компьютер, пк, сборка ПК

Читайте також на цю тему: