Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Нове дослідження вчених: кава покращує роботу печінки

Автор: Мария Никулина, 06.09.2021, 08:49:58 Нове дослідження вчених: кава покращує роботу печінки
Цей напій люблять майже усі. На думку вчених, кава здатна покращувати кровообіг, підвищувати концентрацію уваги, знімати втому і прискорювати метаболізм, завдяки чому посилюється і процес схуднення. Кава багато у чому позитивно впливає на наше здоров'я. Нові дослідження вчених довели те, що при вживанні протягом дня приблизно чотирьох чашок чорної кави, помітно знижується ризик захворювань та онкології печінки.

Хоча лікарі застерігають любителів цього напою від надмірного вживання, новітні дослідження довели факт позитивного впливу вживання невеликої кількості кави. Помірне вживання кавового напою перш за все, ефективно підвищує енергетичну силу і позбавляє від втоми. Тому для багатьох, свіжообсмажена натуральна кава - це найкращий спосіб розпочати свій ранок, та одне з перших дій під час ранкового пробудження.

Але, на цьому довгий список переваг чорної кави не закінчується:

  • Регулярне вживання цього підбадьорливого напою знижує на багато ризик розвитку хвороб Альцгеймера і Паркінсона оскільки покращує циркуляцію крові.
  • Запобігає появі діабету другого типу.
  • Прискорює обмін речовин і є союзником в боротьбі із зайвою вагою.
  • Стимулює вироблення серотоніну, який покращує настрій.
  • Виробляє антиоксиданти, які захищають організм від онкології.

У підсумку можна зробити висновок, що іноді варто випивати одну маленьку чашечку чорної натуральної кави для поліпшення роботи печінки. Вживання декількох чашок в день кави зменшує ймовірність розвитку потенційно небезпечних для здоров'я і роботи цього органу.

Сучасні вчені протягом кількох років аналізували вплив вживання натуральної кави на функціонування печінки у приблизно однієї тисячі людей. Виявилося, що люди, які випивають в день до чотирьох чашок цього стимулюючого напою, були менш схильні (на 21%) до розвитку хронічного гепатиту. А також ці учасники дослідження на 20% були менш схильні до розвитку різних інших захворювань печінки.

Велика максимальна користь спостерігалася у людей, які пили натуральну мелену каву. Але навіть ті учасники, що вживали тільки розчинну каву і навіть без кофеїну також мали позитивний вплив на організм завдяки цьому напою, хоча і мінімальний. Мелена кава, як стверджують вчені та автори такого дослідження, характеризується більш високим рівнем деяких корисних антиоксидантів, що знаходяться в кавових зернах, які мають протизапальну властивість.

А також вчені наголошують на тому, що любителі чашечки натуральної кави повинні бути обережні з калорійними добавками такими як цукор, смакові сиропи або вершки, які заважають оздоровчим властивостям кави - особливо для здоров'я серцево-судинної системи. Вчені також радять людям, які борються з безсонням або на цукровий діабет, перед включенням у свій раціон кави або продуктів, що містять кофеїн - проконсультуватися зі своїм лікарем.
Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 06.09.2021 | Переглядів: 1329 | кофеварка, кофе, напиток

Читайте також на цю тему: