Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як підібрати ідеальну ковдру

Автор: Мария Никулина, 06.09.2021, 09:05:40 Як підібрати ідеальну ковдру

Міцний і повноцінний нічний сон – життєва необхідність, яку майже кожна друга сучасна людина не доотримує. Стрес, інформаційне перенасичення, порушений режим сну. Все це призводить до проблем. Заважає розслабитися і повноцінно відновитися. Якісна, в міру тепла, але не спекотна, легка і приємна на дотик ковдра – не врятує від стресу, але допоможе заснути та отримати заслужений нічний відпочинок.

Що таке ідеальна ковдра

Великий асортимент часто ставить в тупик. Нескладнокупити ковдру, але як зрозуміти, що саме це буде ідеальним варіантом?

Ідеальна ковдра – збірне поняття. Одні моделі створять комфорт і тепло зимової ночі. Інші будуть оптимальним варіантом восени або навесні. У дорослої людини свої вимоги. Для дитини більш важливими виявляться зовсім інші.

Ідеальним заведено вважати виріб, який максимально підходить саме Вам, і саме у Ваших умовах.

Сезонність

Основне призначення ковдри – створення комфортної для сплячого мікроатмосфери. У ній людині не повинно бути холодно, але і не повинно бути жарко. Виріб повинен захистити від надмірно сильної циркуляції повітря, але не повинен зовсім перекрити його надходження. Відповідно до основного призначення, ковдри діляться на наступні групи:

  • зимові;
  • літні;
  • демісезонні;
  • 4 сезони.


Зимова ковдра – виріб з щільністю наповнювача від 300-400 г/м2. Під такою ковдрою буде комфортно прохолодної зимової ночі.

Літня ковдра – має невелику щільність, 100-150 г/м2. Виглядає трохи об'ємніше звичайного покривала.

Демісезонна – ковдра, щільністю від 200 г/м2. Використовуються теплою осінню або навесні, коли зимова модель ще спекотна, а під літньою вже не комфортно.

4 сезони – ковдри, щільністю 150-400 г/м2. Ними можна з комфортом укритися і прохолодним літом, і теплою зимою. Як правило, ці моделі мають дві складові. В залежності від сезону можна укриватись тоншою чи теплішою, або поєднувати їх разом.

Матеріали

Ковдри всіх сезонів шиються як з натуральних, так і з синтетичних тканин. Сучасна промисловість випускає штучні матеріали, що за своїми властивостями нічим не поступаються натуральним.

Як наповнювач також використовується натуральні (пух, вовна) та штучні (поліефірне волокно та мікроволокно, штучний лебединий пух) матеріали. Використання натуральних або штучних тканин і наповнювачів впливає на ціну та ряд якостей виробів.

Сучасні тканини й наповнювачі гіпоалергенні. У них не може завестися ніяка мікрофлора. Виготовлені з них вироби прості у догляді:

  • можна прати в машинці;
  • швидко сохнуть;
  • не вбирають вологу і бруд – легко очищаються.


З огляду на основні особливості матеріалів, наповнювачів, умов експлуатації – нескладно підібрати ідеальну ковдру. Теплу, пухку, красиву та недорогу.

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 06.09.2021 | Переглядів: 1347 | постель, текстиль, плед, одеяло

Читайте також на цю тему: