Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Июнь » 25 » 14:42:08

В Житомирской области активизировался «секc-туризм»

25.06.2008, 14:42:08 9271 0
В Житомирской области активизировался «секc-туризм»

Для протидії секс-бізнесу на Житомирщині, не так давно в органах внутрішніх справ створили відділи боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми.

Як повідомили фахівці «Журналу Житомира», в області зростає рівень і масштаби секс-індустрії, через спрощення візового режиму активізується так званий «сексуальний туризм».

— Якщо пояснити просто, то громадяни з інших країн використовують українських жінок і дітей для задоволення своїх статевих потреб, розбещення неповнолітніх, виготовлення порнографічної продукції та ін. Перед нашими працівниками поставлена задача викривати місця розпусти і звідництва, виявляти факти примушення чи втягнення у проституцію, сутенерства, розбещення неповнолітніх. Тобто активно протидіяти розвитку секс-бізнесу на Житомирщині, — розповідає Віктор Курбатов начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України на Житомирщині.

Правоохоронці Житомирської області з другої половини червня почали операцію «Нічне місто». Триває перевірка готелів, нічних розважальних закладів, саун, бань та інших місць дозвілля. Також проституток «ловлять» на кільцевих дорогах і вулицях Житомира та районних центрів. Окрім цього задля виявлення фактів виготовлення і розповсюдження порнографічних предметів і творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, перевіряються ринки та торгові точки.

За словами Алли Ващенко із відділу зв’язків з громадськістю УМВС в Житомирський області, хоч операція триває лише пару тижнів вже є результати. Міліцією задокументовано декілька злочинів, зокрема один факт торгівлі людьми, два – звідництва тощо.

Віктор Курбатов наводить і конкретні приклади.

— 24-річна жителька Новоград-Волинського району розповіла, що чотири роки тому невідомий чоловік обіцяв працевлаштувати її за кордоном. Дівчина погодилась на пропозицію попрацювати «домогосподаркою» у багатіїв в Об’єднаних Арабських Емірантах. Мовляв, вигідні умови роботи і висока плата. Однак, як залишила Житомирщину, то у неї забрали документи і продали у рабство. Вирватися з полону дівчині вдалося лише за три роки. Зараз шукаємо цього «продавця», — каже Курбатов.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: