Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2015 » Июнь » 22 » 10:00:26

У Гідропарку Житомира воїни АТО екстремально відпочивали з родинами. ФОТО     Реклама  

22.06.2015, 10:00:26 5901 2
У Гідропарку Житомира воїни АТО екстремально відпочивали з родинами. ФОТО

Активно відпочити та емоційно розвантажитися учасникам АТО допоможе мотузкова траса та скелелазний стенд, які обладнали у житомирському Гідропарку.

Голові обласної спілки учасників та ветеранів АТО «Схід» Сергію Медянику вручили перші 100 сертифікатів на відвідування з родинами мотузкового парку. Пізніше запрошення будуть розподілені між членами організації. Це стало можливим завдяки співпраці головного лікаря Житомирського обласного госпіталю для ветеранів війни, члена партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Павла Журбенка та Ірини Чевської – голови правління Міського туристичного клубу «Полісся», який і облаштував спортивно-оздоровчий туристичний комплекс. Таку ініціативу планують продовжувати і в подальшому.

Про це «Журналу Житомира» повідомили у прес-служба Житомирської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Павло Журбенко, який кожного дня працює над проходженням реабілітації учасниками АТО у госпіталі, виділяє кілька етапів цього процесу. На первинному рівні, за його словами, відбувається надання невідкладної допомоги,  на вторинному –  фізіологічне та психологічне відновлення. Та є ще один етап реабілітації – адаптація у соціумі (повернення до повсякденного життя).

Активний відпочинок з сім’ями це головний інструмент для третинного рівня реабілітації. Чудовою можливістю для його втілення і є майданчики активного дозвілля в Гідропарку, вважає Журбенко. Дізнавшись про мотузкову трасу та скелелазний стенд, він звернувся до представників клубу «Полісся» аби обговорити можливість безкоштовного відвідування мотузкового парку учасниками АТО та їх сім’ями. Клуб з радістю надав згоду.

«Людям, які на власні очі бачили та відчули на своїй «шкурі» що таке війна, допомагати адаптуватися до звичного життя можуть і повинні близькі. Особливими ліками тут буде спілкування з дітьми. Коли атошник разом з дитиною і дружиною прийде на свіже повітря, пройде з ними всі дистанції, навчить чомусь своїх рідних (а навичок у нього після «школи виживання» в зоні АТО багато) – він отримає емоційну розрядку та випустить той адреналін, який ще тривалий час після повернення з екстремальних умов продовжує вирувати в організмі. А головне те, що кожна хвилина, проведена в колі сім’ї, піде на користь усім», – розповідає член партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Павло Журбенко.

Ще взимку туристичний клуб «Полісся» розробив програму активного дозвілля, у якій передбачив і можливість реабілітації для учасників бойових дій. Тому з радістю відгукнулися на прохання Журбенка. Голова правління Ірина Чевська переконана у тому, що саме за рахунок активного способу життя фізичне та психологічне відновлення учасників АТО швидше дасть результати. Зокрема, дистанції мотузкового парку та скелелазний стенд, за її словами, позитивно впливають на координацію рухів та центри тяжіння, покращують стан м’язів. Окрім того, мотузковий парк можуть відвідувати навіть люди, які втратили кінцівки.

 «У нас працюють 7 інструкторів, які розкажуть як все правильно робити та слідкуватимуть за людиною протягом проходження всієї дистанції. Для військових, які втратили руку чи ногу, подолати шлях мотузкового парку вдвічі важливіше, адже це додасть впевненості у собі. Фактично, це змушує людину адаптуватися до повсякденного життя та зрозуміти, що втративши певний орган чи кінцівку, життя не закінчується. До всього можна пристосуватися і бути абсолютно нормальним членом суспільства», – зазначила Ірина Чевська.

Під час зустрічі з представниками клубу «Полісся» та головним лікарем госпіталю один з представників Обласної спілки учасників та ветеранів АТО «Схід»  вирішив випробувати мотузкову трасу.   Після проходження дистанції погодився – це цікаво та корисно, та від імені членів спілки подякував за надану можливість безкоштовно відвідувати майданчики активного відпочинку в Гідропарку.
















Тэги: партия Солидарность, отдых, Житомир, Гидропарк, военнослужащие, веревочный парк

Схожі новини:


Комментариев: 2
Ивасик
1 Телесик (Ивасик)   • 14:50:45, 22.06.2015 [Материал]

В Гидропарке стало интереснее чем в парке им. Гагарина. И это хорошо. Место красивое, и бухающего быдла вроде не видно.
Единтсвенное что хотелось бы, так это чтобы к вопросу безопасности подход был более тщательный. Удобно повесить таблички о том, что администрация не несет ответственности за несчастные случаи, хотя все мы прекрасно понимаем, что недай бог что-то случится, то эти таблички администрацию от ответственности не спасут.
garold
2 Кonstantin (garold)   • 17:00:13, 22.06.2015 [Материал]

Попытался прочитать статью но всё время мешало "«Блок Петра Порошенка «Солідарність»"
Оголошення на ЖЖ інфо: