Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2015 » Август » 12 » 17:07:58

Наталія Чиж про ярмарок «Віз щастя»: свій до свого по своє. ФОТО     Реклама  

12.08.2015, 17:07:58 5958 0
Наталія Чиж про ярмарок «Віз щастя»: свій до свого по своє. ФОТО

Результати першого міського ярмарку “Віз щастя” обговорювали його організатори в “Об’єднанні “Самопоміч”. Цей захід має соціальне спрямування : підтримати виробників Житомирщини та забезпечити жителів обласного центру якісною та екологічно чистою продукцією. А ще - об'єднати містян та підтримувати любов до української культури. 

Про це повідомляє прес-служба “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі.

  Господиня ярмарку, лідер «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі Наталія Чиж після проведення ярмарку розповідає, що її команда довго думала, як назвати дійство. Зупинилися на назві «Віз щастя», бо чого, як не щастя ми прагнемо понад усе та що, як не повний віз продуктів, краще символізує достаток? На ярмарку були справжні вози, а на мішках у возі - назви найважливіших для кожного українця цінностей – любов, здоров’я, добробут, життя тощо.

“Кілька місяців тому “Самопоміч” заявила про необхідність створення у Житомирі соціальних ринків. Без села місто не проживе, а сільські бабусі, які привозять вирощену в господі продукцію, не мають належно облаштованого місця, де її продавати. Нинішня влада говорить про 70 виділених місць на Житньому ринку, але стан цих прилавків не витримує жодної критики. Та й 70 місць – це дуже мало для великого Житомира”, - говорить лідер “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі Наталія Чиж.

Домовлялася з фермерами та продавцями на ярмарку про співпрацю Наталія Павлюк. За її словами, фермерську продукцію було розпродано буквально за півтори години. Особливим попитом користувався новий врожай картоплі та помідорів. 

«Відтепер ярмарки відбуватимуться у всіх мікрорайонах Житомира, куди ми запросимо ще більше фермерів. На перший ярмарок ми зібрали 25 товаровиробників. Бажаючих було дуже багато, однак не всі змогли приїхати, адже нині гаряча пора збору врожаю», - веде далі Наталія Андріївна. 

Перший міський ярмарок "Віз щастя" став святом всього українського. Найбільше житомиряни раділи можливості придбати якісні українські товари за зниженими цінами, екологічно чисті продукти до столу.  Окрема радість – містечко майстрів, де було представлено різноманітну патріотичну продукцію – вишиванки, футболки, обкладинки на паспорт, вишиті рушники, фартушки, ікони, вироби зі шкіри, намисто, браслети, сережки, віночки, обереги, вироби з лози тощо.

А ще житомиряни змогли посмакувати стравою №1 на знаменитому на всю Україну фестивалі борщу від Юрася, який завітав до нашого міста. Хліб та до хліба пропонували всім охочим господині за великим Родинним столом. Українське бойове мистецтво та козацькі забави демонстрували справжні козаки з Хортиці, а відомі артисти - носії української пісенної культури - запропонували «музичні теревені». Своє мистецтво дарували ансамбль "Родослав", команда КВН "Девчонки из Житомира", провідні актори Житомирського театру ім. І. Кочерги на чолі з режисером Петром Авраменком, актори Сергій Рогов з донечкою Валерією та Андрій Ясинський, неповторний "живий" музичний колектив "Стара хата" з Рівного, колоритні африканські українці з Одеси - гурт "Black stars". 

«Людям сподобалася наша культурна програма. Ми підійшли до її формування дуже відповідально. Головною метою було не просто розважити, а показати культуру нашого українського народу. Зокрема, до нас приїздили колективи з різних районів Житомирщини, які співали традиційних для Полісся пісень, знайомили з національними обрядами», - розповідає активіст «Об’єднання «Самопоміч» Віра Гринишина.

Яскраві виступи підготували вихованці волонтерського центру «ВІЗ знань», що стало родзинкою дійства. Свої номери презентували учасники проекту «Шукаємо таланти», який «Самопоміч» реалізує в мікрорайонах Житомира. Керівник волонтерського центру Наталія Чісліна зауважила, що діти, які займаються в 11-ти гуртках, мали змогу на ярмарку показати свої таланти, а багато хто вперше виступив на великій сцені. 

«Діти виступали в театралізованому дійстві, співали пісень, танцювали. Також діяла виставка дитячих робіт, яка показала, чого вихованці навчилися за два місяці роботи волонтерського центру», - говорить Наталія Чісліна. 

Крім того, для дітей організували конкурси та ігри. Для малят виступали циркові артисти. А ще діти з білих та зелених стрічок виплели слово «Самопоміч».

Лідер «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирі Наталія Чиж відзначила участь кожного у ярмарку. 

«Я хочу подякувати абсолютно всім, хто долучився до організації ярмарку. Було залучено дуже багато людей. Все, що робить «Самопоміч», - це допомога людям. Ми пропагуємо мир і соціально орієнтовані проекти. І просимо всіх долучатися та допомагати одне одному.  Є таке прислів’я: «Свій до свого по своє». От-як ми об’єднаємося в своєму місті, тоді будемо сильними й переможемо будь-якого ворога»,- говорить Наталія Чиж. 

Під час ярмарку житомиряни мали змогу написати завдання новому меру. Описи проблем наразі аналізують, їх обов‘язково буде враховано при формуванні стратегії розвитку міста. 















 

Тэги: Самопоміч, Чиж Наталья, Житомир, ярмарок

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: