Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2015 » Октябрь » 10 » 20:06:32

У Житомирі Наталія Чиж з командою «Самопомочі» провела одразу три ярмарки. ФОТО   PR  

10.10.2015, 20:06:32 3886 0
У Житомирі Наталія Чиж з командою «Самопомочі» провела одразу три ярмарки. ФОТО

Екологічно чиста продукція фермерських господарств за цінами виробника – у Житомирі вкотре проходить ярмарок «Віз Щастя», який цього разу розташувався одразу в трьох місцинах: у районі паперової фабрики, а також на вулицях 8 березня та Бориса Тена.

На думку кандидата на посаду Житомирського міського голови від «Об’єднання «Самопоміч» Наталії Чиж, таким чином соціальні ярмарки від «Самопомочі» стали ще ближчими до людей.

«Знаєте, ми спостерігаємо, що на ярмарки приходять літні люди, літні жіночки. Вони ледве йдуть. З паличками і тягнуть за собою «кравчучку». Тому ми вирішили, що це має бути саме в подвір’ях, в їх районах, щоб їм було зручно і не далеко йти. А хто вже геть не може йти, то наші хлопці підвозять на машинах», - каже Наталія Чиж.

Реалізувати свою продукцію приїхали фермери з усієї Житомирщини. Володимир Палій - бджоляр, на «Віз Щастя» прибув з Брусилівського району. Каже: на таких ярмарках може продавати свої вироби без посередників та зайвої націнки, тож привіз із собою весь асортимент продукції.

 «Вуликів у мене багато, пасіка велика, займаюсь тільки бджільництвом, а продаю все, що можна взяти з вулика: мед, пилок, прополіс, забрус. Всі продукти бджільництва. Що бджілка дає, все продаємо», - розповідає Володимир Палій.

 

Валентин Медведчук, який реалізує на ярмарку молочну продукцію свого підприємства, додає: ярмарки дозволяють людям придбати якісну продукцію дешевше, ніж в магазинах та супермаркетах. «Треба все зробити, щоб посередника не було. І тоді виробнику цих 10 відсотків хватить для того, щоб жити. Ми ж також розуміємо, що безгрошів’я. А треба донести чистий продукт, натуральний продукт. А саме основне: ми ж більшість розуміємо, що він піде дітям. А це наше майбутнє. Я це розумію, я вже сивий», - розповідає власник ТОВ «Бердичівсье молоко» Валентин Медведчук.

За лічені години майже все розкупили на ярмарку поблизу Житомирського УТОСу. Керівник закладу пояснює: на їхньому підприємстві працюють люди з вадами зору, і для них цей ярмарок – рідкісна можливість придбати продукти поблизу дому. «В нашому районі проживають більшість інвалідів по зору, їм тяжко, наприклад, закуплятися на ринках і тому для них, наприклад, це дуже важливо. І ми вдячні організації «Самопоміч», яка подала цю ідею, організаційно нам допомогли  волонтери, ми дуже вам вдячні», - каже заступник директора УВП УТОС Олександр Віньковський.

Житомиряни підкреслюють: «Віз Щастя» - хороша ініціатива і подібні ярмарки треба регулярно проводити у різних районах міста. «Тому що для людей зручно. І ціна, і близько в цьому районі хто живе», - ділиться враженнями Надія Волківська.

 «Звичайно, що зручно. Тим паче, тут є багато людей похилого віку, що їм важко. Мені особисто сподобалось», - розповідає Любов Стоцька. «З нашого будинку ось зустріла, несли молочку, дуже задоволені. Дуже молочку брали, казали, що дуже хороша. Сало мені сподобалось, зараз візьму. Дуже добре, щоб так частіше було», - додає Леоніда Мартинчук.

У «Самопомочі» впевнені: ярмарки «Віз Щастя» збиратимуть навколо себе дедалі більше гостей та фермерів. Наступний, покровський ярмарок, відбудеться 17 жовтня на майданчику біля Торгово-розважального центру «Глобал. UA». Очікується участь більше ніж сотні фермерів та виступи українських гуртів.











 

Тэги: Самопоміч, Чиж Наталья, выборы, ярмарок

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: