Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2016 » Июль » 8 » 08:04:16

Анжеліка Лабунська: Ми зробимо все, аби прискорити утилізацію непридатних пестицидів і агрохімікатів в області

08.07.2016, 08:04:16 3859 5 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Анжеліка Лабунська: Ми зробимо все, аби прискорити утилізацію непридатних пестицидів і агрохімікатів в області

Серед багатьох проблем, які вирішує влада у Житомирській області, однією з надважливих є проблема утилізації небезпечних агрохімікатів. 

У нашій області ще не утилізовано величезна кількість різних небезпечних речовин - агрохімікатів, термін придатності яких давно вже закінчився, і які зберігаються під відкритим небом. Такі агрохімікати і пестициди представляють загрозу здоров’ю жителів області і створюють соціальну напругу в регіонах. 

Саме така критична ситуація склалась в селі Яроповичі Андрушівського району. Біля села на асфальтованій площадці за декілька років наскладовано 7 тонн невідомих агрохімікатів. З часом деякі ємкості з хімікатами почали протікати, що призвело до забруднення навколишнього середовища. 

Представники громади звернулись за допомогою до обласної ради. У найкоротші терміни було прийняте рішення про перепакування агрохімікатів, очищення забрудненої території та складування небезпечних матеріалів на склади.

Перевірити, як проходять роботи з перепакування агрохімікатів і очищення території біля села Яроповічі, приїхала голова обласної ради Анжеліка Лабунська. Спілкуючись з представниками районної влади, органів місцевого самоврядування і бійцями МНС, Анжеліка Лабунська зазначила, що неутилізовані запаси пестицидів і агрохімікатів є вагомим фактором ризику для життя і здоров’я людей та екологічного стану в нашій області. На жаль, в Україні відсутні власні промислові потужності для знищення непридатних агрохімікатів, але обласна влада зробить все можливе для вирішення проблеми.

Голова облради розповіла, що для утилізації непридатних агрохімікатів в Житомирській області потрібно майже двадцять мільйонів гривень. Тому обласна влада хоче залучити профільні міністерства та відомства, які б частково профінансували роботи з утилізації непридатних пестицидів і агрохімікатів. Голова Житомирської обласної ради Анжеліка Лабунська особисто бере участь у даному процесі і тримає ситуацію на контролі. 

Прес-служба Житомирської обласної ради











Тэги: облсовет, Лабунская, Житомирская область, химикаты

Схожі новини:


Комментариев: 5
Нокиан
1 Житомир (Нокиан)   • 08:15:48, 08.07.2016 [Материал]

А она сразу не хочет узнать, почему столь длительное время опасные химикаты просто складировались под открытым небом? Или асфальтированная площадка спасала от всего?
RaID
2 Сергей (RaID)   • 10:57:00, 08.07.2016 [Материал]

Стоит обратиться к большинству коментаторов из соседней темы, про разрешение заводу на утилизацию отходов, которые кричали, что завод хочет травить их детей... что лучше, такие бочки на солнце или таки завод, который будет это все перерабатывать хоть как то улучшая экологию? Тем более завод проще проверить на предмет технологии переработки.
RaID
3 Сергей (RaID)   • 10:59:28, 08.07.2016 [Материал]

Кстати такая же ситуация с мусороперерабатывающими заводами. Показывали недавно, что на закарпатье многие громады не давали согласие на громадських слушаньях, при этом сами заплывают в мусоре или скидывают его в реку... Что то мне кажется, что у громады, которая топит отходы в реке уже не нужно спрашивать строить или нет... Мин информации работает вообще или нет? Это ж все информация которую нужно доносить, где сколько чего лежит под открытым небом, какие технологии и какой еффект... пичаль
Crespito
4 Hernan (Crespito)   • 11:08:14, 08.07.2016 [Материал]

С ее хитрой пачкой, все так и будет
snow_ounce
5 Влад (snow_ounce)   • 19:27:22, 08.07.2016 [Материал]

"На жаль, в Україні відсутні власні промислові потужності для знищення непридатних агрохімікатів..."
верх цинизма или недостаток умственного развития??? после публикации 2-х дневной давности о том что в области стоит готовый к работе завод по утилизации опасных отходов ("...ежемесячная мощность по утилизации составляет около 300 тонн отходов"-из предыдущей статьи). Я так понимаю, 7 тонн Андрушевских агрохимикатов перерабатываются за один день - и забыли напрочь о проблеме. Но у нас в стране так просто ничего не бывает :(
А рядом на фото стоит и молчит глава департамента экологии, который меньше недели назад был на этом заводе...
ИЛИ ЛЫЖИ НЕ ЕДУТ, ИЛИ ... или я чего-то не понимаю.
как-то вспоминаются одна фраза: "ЗРИ В КОРЕНЬ - КОМУ ЭТО ВЫГОДНО????"
Оголошення на ЖЖ інфо: