Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2018 » Апрель » 19 » 12:35:50

Завод, который срывал закупку автобусов для Житомира, показал свое «детище». ФОТО

19.04.2018, 12:35:50 15774 22 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Завод, который срывал закупку автобусов для Житомира, показал свое «детище». ФОТО

18 апреля Черниговский автозавод привез в Житомир автобус "Еталон" и провёл во дворе горсовета его презентацию. Об этом в соцсети заявил заместитель городского головы Дмитрий Ткачук.

"Да, он значительно дешевле МАЗ 206, что мы покупаем на ТТУ. Он действительно украинского производства, но с индийскими комплектующими. Ну и именно это тот производитель, который считает, что житомиряне не заслуживают общественный транспорт, как они высказались в своей жалобе, премиум класса, а вполне могут удовлетвориться черниговским автобусом", – написал Ткачук.

Напомним, Черниговский автозавод четыре раза срывал тендер на закупку 40 новых автобусов для Житомира, поэтому было принято решение закупить транспорт на условиях финансового лизинга.

Житомир выбрал автобусы Минского автомобильного завода, поставку которых ожидают до конца апреля.
 

ЭТАЛОН





МАЗ




Тэги: эталон, маз, автобусы, Житомир

Схожі новини:


Комментариев: 22
Karab
1 Сергей (Karab)   • 12:40:47, 19.04.2018 [Материал]

Я бы не сказал,что МАЗ - автобус премиум класса. Но для эксперимента следует выложить характеристики обоих автобусов для сравнения и потом делать какие-то выводы и соотвествующие цены за эти комплектации.
zt-gregori
2 Игорь (zt-gregori)   • 12:44:32, 19.04.2018 [Материал]

это Черниговский завод говорил, что наши требования удовлетворят только бусы премиум-класса. в итоге нашелся производитель, который за чуть большую стоимость, чем Эталон, поставит нам автобусы с нормальным двигателем, низким полом и кондиционером.

наш производитель это конечно хорошо, но лучше ездить на нормальном белорусском бусе, чем на дерьмовом, зато украинском.
nGray
5 nGray (nGray)   • 14:07:29, 19.04.2018 [Материал]

Чуть большая стоимость - это 3,76 млн. против 1,8 млн. Ну совсем чуть. Кто ж те житомирские копейки считать будет. Низкий пол? Так по фото видно что у Эталона не выше. Кондиционер! Не смешите, печки и форточки в троллейбусах видели? Так и с кондиционером будет. Двигатель Mersedes это конечно показатель. Только вот ему ту бодягу которую у нас льют под видом соляры категорически лить нельзя. И обслуживать его должны нормальные специалисты, а не синяки из ближайших гаражей. Просто очень хотелось диме с мэром именно МАЗы купить. Ну очень. Так они за нас переживали, что от тендера через левую схему отпетляли.
zt-gregori
6 Игорь (zt-gregori)   • 15:09:01, 19.04.2018 [Материал]

ну во-первых: 3,14 млн. во-вторых: что значит не выше? у Эталона только задняя площадка низкая, у МАЗа - 2/3 автобуса.
nGray
7 nGray (nGray)   • 15:53:21, 19.04.2018 [Материал]

Радует ваша осведомленность. Вы в горисполкоме не на зарплате случайно? Я вот просто разделил выделенных 64 млн. на купленных 17 автобусов. С округлением вышло 3,765 млн. Т.е. спрашивать куда делось 10,62 млн. уже даже как-то неприлично. На фото у Эталона хорошо видно низкопольную переднюю площадку и заднюю на той же высоте. На обеих площадках широкие двери. Теперь внимательно смотрим на МАЗ. Всего одна площадка и одна узкая передняя дверь. Вы реально считаете что это стоит лишних 1,3 млн.? У меня нет претензий к МАЗу, они делают хорошие авто. У меня претензии к нашей мерии. Они реально держат житомирян за лохов когда придумывают такие тупые отмазки?
zt-gregori
8 Игорь (zt-gregori)   • 16:17:45, 19.04.2018 [Материал]

нет, я просто внимательно читаю новости: http://zhzh.info/news/2018-04-12-35682

53,4 млн за 17 автобусов отдали. на фото в новости задняя площадка - низкополая. на аватаре - передняя, как видно со ступенями.

я считаю, что "Эталон" не те автобусы, которые стоит закупать, пусть даже по такой цене. Возможно, нужно было посмотреть еще на "Электрон" (но кажется такого формата автобусы они не делают, только крупнее) и на "Богдан" А302. но опять таки, там двигатели хуже. К слову, Львов также закупает МАЗы, а Франковск выбор сделал в пользу "Богдана".
RaID
9 Сергій (RaID)   • 16:20:07, 19.04.2018 [Материал]

Де ви бачите у еталона низьку площадку крім задньої двері? Весь салон не низька підлога. Ось вам фото з передньої площадки http://i.infocar.ua/img/news-/97080/foto_004.jpg
Денька
3 Денис (Денька)   • 13:47:48, 19.04.2018 [Материал]

ну в интернете можно почитать за характеристики
Karab
4 Сергей (Karab)   • 14:03:09, 19.04.2018 [Материал]

что почитаешь в интернете за характеристики? Одна и та же модель может быть как и полный фарш,так и на минималках. Это и является главной составляющей.
Юрко
10 Градовський (Юрко)   • 18:02:07, 19.04.2018 [Материал]

Цілком замовний матеріял. Цілком недержавницька позиція бензинового хлопчика - ніхто не питав його особисту думку про автобуси
ZVEZDA
11 Житомирянин (ZVEZDA)   • 19:14:01, 19.04.2018 [Материал]

Карл! Индийские комплектующие!!! Да за кой же хрен эти автобусы будут постоянно ремрнтировать??? Почему никто неспрашивает жителей города, что они хотят! А может жители хотят электрический Электрон!!!
Гражданин
12 Гражданин (Гражданин)   • 20:08:17, 19.04.2018 [Материал]

новость читали?
RaID
13 Сергій (RaID)   • 20:24:42, 19.04.2018 [Материал]

Двигун Mercedes-Benz, коробка ZF. Чи у вас вєнтілятор не зупиняється?
http://maz.by/ru/products/passenger_vehicle/385/
cherednik
14 Микола Череднік (cherednik)   • 22:03:53, 19.04.2018 [Материал]

Щодо дискусії про автобуси Еталони та МАЗи.

Очевидно, МАЗи кращі по багатьом параметрам, і у цьому питанні дискусії бути не повинно. Хоча МАЗ 206 та ЕТАЛОН 08128 - це автобуси одного класу.

Перевага МАЗу - це більший салон та пасажиромісткість, коробка автомат, кращий двигун і гальмівна система. Хоча представник Еталону запевняв, що гальмівна система у міському режимі при швидкості 30-40 км/год по ефективності в обох автобусах однакова.

Перевага ЕТАЛОНУ – це істотно нижча ціна (700 тис. грн на одному автобусі) та наявність сервісу у Житомирі.

В обох є кондиціонери.

Основний недолік купівлі МАЗів бачу в 2 речах:
1. Купівля в лізинг - це додаткові витрати на купівлю повного КАСКО та сплати %; 2. Сервіс знаходиться у Києві, перший рік ремонт необхідно здійснювати лише там, а це додаткові витрати на транспортування.

Порівняння конкретно цих двох варіантів зводиться до якість/кількість 40 шт. МАЗів - це приблизно 52 шт. Еталонів.

17 МАЗів купили зараз, 23 через 4 місяці.

Ціна МАЗ - 3,4 млн.
Ціна Еталон - 2,42 млн.

Місто свій вибір зробило. Ймовірність, що Еталонівські автобуси будуть купуватися містом дорівнює 0.

Я не зовсім зрозумів, чому саме зараз представники Чернігівської компанії вирішили приїхати та презентувати свій автобус, вже після купівлі МАЗів. Якщо вони дійсно хотіли продати свій автобус, потрібно було їхати рік-півтора тому. Також мене здивувало, чому цей автобус вирішили сховати у дворі міської ради від зайвих очей.

Якщо мислити з точки зору покупця, ми зробили вірне рішення. Але якщо дивитися на ситуацію глобально, бачу певну загальну проблему. Це не конкретно нашої ситуації стосуються (і конкретно цього виробника), а загалом проблеми у галузі та країні.

Якщо ми не будемо купувати українські автобуси та стимулювати вітчизняних виробників, вони не зможуть вдосконалювати свій продукт, виходити на глобальні ринки та конкурувати з МАН, Соларіс, і т. д. Автобус, який сьогодні приїздив у Житомир, важко продавати на відкритих ринках, його в середині країни ніхто купувати не хоче… Якщо немає експортної дисципліни, якщо виробники не експортують, немає валютної виручки, доданої вартості, нових робочих місць, розвитку технологій і т. д. У результаті - немає росту економіки та ВВП країни…

Свого часу Хюндай перед тим, як вийти на рівень конкурування з Тойотою та іншими лідерами галузі, виробляла автомобілі лише для внутрішнього ринку, які були дорожчими і гіршими за якістю (особливо мотори, поки вони не навчилися робити аналогічну якість). До речі, Хюднай у свій час була будівельною компанією, яка спочатку навчилася виробляти сталь, збирати автомобілі, розробляти свій двигун і т. д., поки не стала одним із світових лідерів галузі. Але, під час цього процесу, уряд їх суттєво підтримував за рахунок внутрішнього ринку та дотацій.

Є і ближчий приклад - польські Соларіс. Свого часу поляки також купували німецькі тролейбуси (за автобуси точно не знаю), але потім почали підтримувати власного виробника. Через декілька років вже німці почали закуповувати автобуси та тролейбуси Соларіс у Польщі.

Тому, коли українські міста закуповують хороші Польські, Білоруські, Турецькі автобуси/тролейбуси, цим самими ми розвиваємо економіку сусідніх країн, а не власну.
RaID
17 Сергій (RaID)   • 11:36:25, 20.04.2018 [Материал]

Мені здається ми нормально простимулювали виробника розвиватись. Їх автобуси не купили через певні причини, а не тому що він вітчизняний. Якщо він покращить продукт то куплять вітчизняний автобус. Як на мій не професійний погляд, а лише з того що я читав - то різниця у тому що у етанола не низька підлога по всьому автобусу, а тільки задня площадка. Передні двері біля водія як на мене також перевага, можна робити вхід на зупинках з контролем оплати через валідатор, а середні тільки на вихід або вхід з колясками, аля у Європі. Крім того явно відмінність є у двигунах мерседес і коробка ZF проти індійських ашок у етанолі. Якщо ми хочемо розвивати власне, то це має робити не споживач під примусом когось. Споживач має купувати те що вважає за краще. Треба відмовитись від такої практики як центральне закупівля аби тільки у наших (як оті страшні шкільні автобуси які як вантажівки) Стимулювати має центральна влада, а саме законами що дадуть виробникам для прикладу дешеві кредити під цільове призначення інвестиції у розвиток, або державні кредити з меншими відсотками на їх продукцію. Сам по собі цей етанол непоганий, кращий за рути принаймі, тому приватникам він є дешевший, ще й на газу, хай беруть і оновлюють автопарк.
VVS
15 VVS (VVS)   • 06:12:45, 20.04.2018 [Материал]

Внешне и по высоте полов МАЗ выигрывает. Эталон похож на чуть приглаженый совдеповский вариант сельского автобуса %)))
По эксплуатации - нужно сравнивать на опыте. Плюс ТТХ и гарантийные обязательства.
А вот бутыль (масло?) возле водителя Эталона настораживает %)
pushistik13
16 Пушистик (pushistik13)   • 09:10:02, 20.04.2018 [Материал]

Хоть один маршрутчик ездит на МАЗах? Только те, кто тратит не свои деньги.

Тат на маршрутах валом броварской сборки. Проблем с драйвлайном, кстати тоже "от мерседеса" там нет....
RaID
18 Сергій (RaID)   • 11:40:04, 20.04.2018 [Материал]

Задача маршрутчика проста - щоб корова менше їла і більше давала молока її потрібно менше годувати і більше доїти. У даному випадку влада турбується не тільки про прибуток, а і про зручності і комфорт. Інакше якщо розмовляти термінами маршрутників, то треба було б взяти щось ну дуже дешеве і страшне бу, аби тільки запустити і заробляти гроші. Комунальний транспорт носить ще й соціальну функцію. Це комфорт який ми як мешканці міста отримуємо за наші податки.
pushistik13
19 Пушистик (pushistik13)   • 15:10:37, 20.04.2018 [Материал]

яркий бред......
если б "власти" хотели бы комфорта для платныкив податкив - развивали бы трамвай.
RaID
20 Сергій (RaID)   • 16:55:16, 20.04.2018 [Материал]

Цікава логіка. Тобто треба прокладати трамвай на мальованку наприклад? Ціна питання рейки, лінія струму, самі вагони проти ціни питання автобуса не задумувались?
pushistik13
21 Пушистик (pushistik13)   • 18:25:14, 20.04.2018 [Материал]

а ещё дешевле - пустить скотовозку. Или большую скотовозку от МАЗа. Но тогда не стоит разглагольствовать за комфорт.....
RaID
22 Сергій (RaID)   • 21:42:46, 20.04.2018 [Материал]

Якщо маз 206 це скотовозка, то що їздить у нас зараз по місту у вигляді роздовбаних у хлам рут?
Оголошення на ЖЖ інфо: