Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Гаджети та технології

Як знайти експерта Google Adwords

Автор: Сергій Ковальчук, 09.05.2023, 12:04:35 Як знайти експерта Google Adwords

Легко обпектися тим, хто не знає, що робити з Google Ads, тому важливо переконатися, що той, кого ви наймаєте для керування рекламними кампаніями Google, знає, що вони роблять. Але може бути важко зрозуміти, як найняти когось на роботу, про яку ви майже нічого не знаєте.

Однією з найбільш рентабельних речей, які ви можете зробити, щоб заощадити гроші на рекламі, є найняти експерта PPC для керування рекламними кампаніями Google.

Найняти експерта Google Ads часто дорожче, ніж ви думаєте, і в кінцевому підсумку може заощадити даремно витрачені кошти на рекламу. Часто заощадження, які ви отримуєте завдяки доступу до порад і хитрощів досвідченого експерта Adwords, можуть заощадити тисячі в довгостроковій перспективі, зменшивши марну рекламу та підвищивши ваші коефіцієнти конверсії.

Ось кілька порад, які допоможуть вам найняти найкращого експерта Google Ads для вашої компанії, щоб ви могли отримати максимум від ваших відносин.

Що роблять експерти PPC?

По-перше, важливо зрозуміти, чим займається експерт з управління PPC і як він може допомогти вашій компанії розвиватися та досягати успіху.

Експерти PPC керують рекламою PPC, включаючи Google Ads, Bing Ads та інші платформи PPC. Майте на увазі, що більшість платформ соціальних медіа не є PPC, а CPM або ціною за показ. Тактика керування кампанією PPC сильно відрізняється від керування кампанією CPM.

Загалом експерти PPC виконують такі дії для керування кампанією Google Ads:

  • Налаштування облікового запису. Незалежно від того, чи був у вас обліковий запис Google Ads раніше чи ви починаєте працювати вперше, ваш консультант Google Ads повинен внести зміни у ваш обліковий запис, щоб оптимізувати налаштування.
  • Дослідження ключових слів. Ваш експерт Adwords має знайти правильні ключові слова та створити тип відповідності та стратегію встановлення ставок для вашого облікового запису на основі ваших цілей і бюджету.
  • Створення реклами та копірайтинг – спеціалізований експерт з PPC створить рекламу для вашої кампанії, використовуючи техніку рекламного копірайтингу, щоб залучити кліки, збільшити конверсію, зменшити витрати та досягти цілей вашої кампанії.
  • Створення цільової сторінки. Деякі експерти з реклами Google створюють і оптимізують цільові сторінки як частину своїх послуг, а інші – ні, тому не забудьте запитати, чи включено це до ваших служб керування Adwords.
  • Тестування оголошень і спліт-тестування. Найкращі менеджери рекламних кампаній Google використовують спліт-тестування або A/B-тестування для оптимізації своїх оголошень, цільових сторінок та інших стратегій. Це більш просунутий метод, який використовують не всі постачальники PPC.
  • Оптимізація конверсій. Найкращі менеджери Google Ads також надають послуги з оптимізації конверсій у рамках своїх послуг керування рекламою, які передбачають внесення комплексних змін до кампаній для покращення конверсій і зменшення витрат.


Немає двох експертів з управління Google Adwords, які використовують абсолютно однакові методи, і багато хто пропонує різні рівні обслуговування. Перш ніж найняти експерта Google Adwords, переконайтеся, що ви знаєте, що він робитиме, за що ви відповідаєте та як він оптимізуватиме ваші кампанії.

Чи потрібно мені наймати спеціального експерта з PPC?

Перш ніж найняти спеціаліста Google Ads, вам слід визначити, як експерт PPC може вписатися у вашу компанію та що ви очікуєте отримати від найму аутсорсингу експерта PPC. Найняти PPC-менеджера підходить не кожному!

Загалом у вас є три варіанти, коли ви наймете когось для керування вашими оголошеннями Google: консультанта, агентство чи штатного працівника.

Переваги та недоліки типів PPC менеджерів:

  • Найняти консультанта Google Adwords – часто доступніший і має вищий рівень знань; чудово підходить для кампаній, які потребують високого рівня деталізації та уваги, але можуть бути обмежені за обсягом, якщо вони не є маркетологами «майстра на всі руки».
  • Найняти рекламне агентство або маркетингове агентство з повним набором послуг – дорожче, але має майже всі навороти; ідеально підходить, якщо вам потрібен комплексний маркетинг на додаток до керування Google Ads, але ваш обліковий запис може бути пропущено великими клієнтами.
  • Найміть співробітника, який стане вашим внутрішнім менеджером PPC. Найбільший рівень контролю та інтеграції з вашою існуючою компанією, але вимагає керівництва та зазвичай є найдорожчим варіантом, залежно від політики винагороди вашої компанії; ідеально підходить для компаній, які можуть дозволити собі мати власну PPC і хочуть високий рівень контролю над кожним аспектом.


Будь-який з цих варіантів може надати вам необхідну допомогу експерта Adwords, але кожен має свої переваги та недоліки. Знання того, що ви шукаєте від роботи з менеджером Google Ads, допоможе вам краще зрозуміти, якого менеджера PPC вам слід найняти.

Як знайти найкращого спеціаліста Google Ads для вас

Оскільки доступно так багато різноманітних варіантів, може бути важко визначити, який спеціаліст Google Ads підходить саме вам. Ви повинні переконатися, що ви наймаєте когось з досвідом, який розуміє, як допомогти вам досягти результатів, і хто добре відповідає цілям вашої компанії.

Чи є вони сертифікованим експертом Google з PPC?

Google пропонує безкоштовні сертифікації для будь-кого, щоб стати сертифікованим професіоналом через Skillshop, їхній навчальний портал, який містить уроки, як керувати рекламою та іншими продуктами Google. Це професійні акредитації , які показують, що хтось володіє знаннями та розуміє, як працює Google Ads.

Професіонал Google Certified Ads знає достатньо, щоб бути небезпечним у Google Ads, але існує величезна різниця між сертифікованим спеціалістом і тим, хто керував багатьма кампаніями. Обов’язково запитайте, як довго хтось керує Google Ads, щоб отримати повне уявлення про їхній досвід.

Чи є вони партнером Google Ads?

Google Partners — це спеціальний сертифікат від Google, який підтверджує, що менеджер Google Ads має досвід керування кампаніями та має сертифікат Google принаймні в одній спеціалізованій галузі Google Ads.

Станом на 2020 рік вимоги до партнерів Google:

  • Прийнятна продуктивність менеджера завдяки забезпеченню стабільного загального доходу від реклами та зростання клієнтам протягом попередніх 12 місяців
  • За останні 90 днів ви витратили на рекламу щонайменше 10 000 доларів США
  • Має принаймні одного користувача Google Ad Certified, який має доступ до керуючого облікового запису


Майте на увазі, що в програмі Partners у 2021 році відбудуться суперечливі оновлення , які змусили групу менеджерів Google Ads створити значок клієнтського партнера. Знайти менеджера Google Ads зі значком партнера може бути гарним показником того, що він має досвід керування обліковими записами Google Ads, але це не обов’язково означає, що ви отримаєте кращі результати або вказує на те, що інші агентства не мають кваліфікації для керування вашими оголошеннями.

Як отримати статус сертифікованого партнера Google Adwords? Ви можете знайти партнера Google Ads, знайшовши значок партнера Google Ads на веб-сайтах консультанта чи агентства, яке ви плануєте найняти. Немає каталогу Google Partners, тому немає куди звернутися, щоб знайти партнера Google поблизу вас.

Чи можуть вони надати прогнози?

Google Ads не підходить для всіх з точки зору прибутковості. Крім витрат на рекламу та керування, доходу, який ви отримуєте через Google Ads, може бути недостатньо, щоб переважити витрати.

Вам потрібно буде знати свої внутрішні цифри, як-от відсоток потенційних клієнтів, які стають клієнтами, щоб добре оцінити, чи працюватиме вам Google Ads. Хороший експерт з керування Google Ads має допомогти вам зрозуміти, які результати ви можете отримати від своїх кампаній і чи може робота з ними допомогти вашому бізнесу.

Одна з перших речей, які я роблю під час початкової консультації Google Ads, — це визначити загальну вартість кампанії Google Ads і те, які результати може отримати ваш бізнес з цим бюджетом.

Запитання, які варто задати, наймаючи експертів з управління платними замовленнями

Ви можете скористатися цим списком запитань, щоб допомогти вам знайти потрібного вам консультанта:

  • Як довго ви керуєте платою за клік?
  • Ви сертифікований Google чи партнер Google?
  • Якими типами PPC кампаній ви керували?
  • Чи підтримуєте ви внутрішні списки мінус-слів?
  • Чи можете ви пояснити процес оптимізації кампаній?
  • Чи пропонуєте ви послуги пошукової оптимізації, а також платний пошук?
  • Чи пропонуєте ви рекламу в соціальних мережах, якщо я хочу розширити?


Ці запитання можуть допомогти вам почати розмову та визначити, хто може відповідати вашим потребам.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Гаджети та технології" на ЖЖ.info
Гаджети та технології | 09.05.2023 | Переглядів: 583 | реклама, google, интернет-бизнес, маркетинг

Читайте також на цю тему: