Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Спорт та хобі

Як підготувати велосипед для катання після зими

Автор: Оксана Загороднюк, 26.04.2023, 20:46:13 Як підготувати велосипед для катання після зими

Настала тепла пора року, а це означає, що любителям велосипедів час перевірити, чи готовий транспорт до сезону. Якщо велосипед зимував у квартирі чи будинку, тоді й підготовка до експлуатації буде мінімальна — достатньо перевірити колеса та інші механізми, що потребують обробки мастилом. Проте, якщо велосипед перебував на відкритому балконі, у гаражі чи підвальному поміщенні, де на нього вплинули волога чи зміни температури, підготовка до експлуатації займе понад годину.

На що звернути увагу під час підготовки велосипеда для катання

Перша перевірка транспорту дасть всю інформацію про стан деталей, з'єднання та корпусу. З роками ви можете побачити, що після чергового зимування на вулиці легше купити велосипед серед нових моделей, ніж привести до ладу старий. Та при регулярному обслуговуванні та належних умовах зберігання досить просто обновити улюблену модель та підготувати її до катання. Отже, треба провести такі дії:

  • Перевірка коліс — огляньте покришки та камери на наявність дефектів. Вимийте їх від бруду. Поважно перевірте камери, якщо там є навіть мікротріщини, краще їх замінити. Також зверніть увагу на кріплення коліс – щоб вони не скрипіли та не стукали.
  • Перевірка рами на наявні тріщини, пошкодження чи вм'ятини. Якщо виявили дефекти — обов'язково віддайте її в ремонт;
  • Здійсніть перевірку тиску в камерах — скористайтеся спеціально призначеними для цього манометром або компрессором. Від цього залежить комфорт та безпека під час руху велосипеда;
  • Не менш важливою є перевірка спиць , оцініть їх стан на кожному колесі. Під час руху неприємні звуки повинні бути відсутні. Якщо ж ви виявили наявність проблеми, то обов'язково зверніться до професіоналів;
  • Окрему увагу слід приділити гальмам на велосипеді — можливо, потрібно буде відрегулювати їх для кращої роботи. Також не слід забувати про колодки — їх стан повинен бути робочий, без потертостей чи дефектів, оскільки це може спричинити їх роботу.


Якщо ж ви не можете самостійно оцінити стан готовності до використання свого велосипеда, скористайтесь послугами професійних сервісних центрів. Спеціалісти проведуть огляд транспортного засобу, а також при виявленні проблем зможуть відразу їх усунути.

Індивідуальні особливості велокористувачів

Це загальні поради, на що слід звернути увагу при огляді вашого велосипеда, проте існує ще багато індивідуальних особливостей, які є важливими для користувачів, наприклад: зовнішній вигляд, колір, наявність різних аксесуарів тощо.

Можливо, настав час не вкладати в ремонт та заміну запчастей на старому велосипеді, а придбати новий. Купити велосипед з урахуванням всіх уподобань та особливостей можна на сайті Алло , а також підібрати додаткові девайси та аксесуари до нього. Люди дедалі частіше роблять вибір на користь велосипеда, оскільки це зручно, екологічно, вигідніше порівняно з пересуванням на авто та позитивно впливає на настрій та самопочуття.

 

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Спорт та хобі" на ЖЖ.info
Спорт та хобі | 26.04.2023 | Переглядів: 801 | транспорт, велобайк, катание, велосипед

Читайте також на цю тему: