Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будівництво

Як вибрати коаксіальний кабель

Автор: Светлана Егорова, 05.09.2023, 14:37:05 Як вибрати коаксіальний кабель

Цікавить якісна передача високочастотного сигналу з мінімальними втратами? Купити коаксіальний кабель можна за посиланням, і познайомитися з особливостями та перевагами кабельно-провідникової продукції, призначеної для спеціалізованого використання. Тут же можна оформити замовлення.

Як працює коаксіальний кабель

На відміну від екранованих проводів, кабель у коаксіальному виконанні має однакові вивірені відстані між внутрішнім і зовнішнім провідником. Результат: передача високочастотного сигналу відбувається з мінімальними втратами, незалежно від тривалості лінії.

Однакова відстань між провідниками забезпечує створення електромагнітного поля з ідеальними показниками. Істотно знижується взаємодія з навколишніми предметами, виключаючи втрати потужності. Конструкційні особливості коаксіального кабелю допускають впевнену передачу слабкого сигналу, захищаючи його від зовнішніх електромагнітних перешкод.

Особливості вибору

Під час купівлі коаксіального кабелю, експерти рекомендують звернути увагу на такі параметри:

  • потужність сигналу;
  • хвильовий опір;
  • гнучкість.


Трохи докладніше. Максимальна потужність сигналу, що передається, обмежена конструкційними особливостями кабелю. Щоб унеможливити підвищення рівня напруги між провідниками, що може викликати пробій діелектрика і підвищення температури, не рекомендується передавати сигнали високої потужності. Якщо для передачі сигналу можна використовувати тільки коаксіальний вид кабелю, експерти рекомендують обирати дріт з великим діаметром. Підхід допомагає знизити загасання потужності, що відбивається на якості передачі.

Щоб унеможливити втрати під час передачі високочастотного сигналу, важливо створити лінію з мінімальними хвильовими опорами на всій протяжності. Узгоджена лінія унеможливлює створення ефекту відбиття, що гарантує тривалий період безаварійної роботи при дотриманні номінальних показників.

Гнучкість кабелю варто вибирати залежно від особливостей прокладеної лінії. В ідеалі, орієнтуватися на продукцію з використанням цільного діелектрика або в багатожильному виконанні.

Використання правильно підібраного коаксіального кабелю https://selteq.com.ua/uk/koaksialnyj-kabel-50-om/ - це гарантія стабільної передачі сигналу високої частоти.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Будівництво" на ЖЖ.info
Будівництво | 05.09.2023 | Переглядів: 522 | электроавтоматика, Кабель, коаксіальний кабель

Читайте також на цю тему: