Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Що таке ментальна арифметика?

Автор: Сергій Ковальчук, 20.10.2018, 18:52:04 Що таке ментальна арифметика?

Розвиток інтелекту, здатність швидко та якісно обробляти інформацію - головна умова для досягнення великих результатів не тільки в навчанні, але й загалом у житті. Ментальна арифметика для дітей допомагає збільшити швидкість та ефективність сприйняття нової інформації, покращити якість її засвоєння.

Головна перевага таких занять - можливість розвивати роботу обох півкуль мозку паралельно, використовуючи уявну візуалізацію обчислень. У результаті дитина набуває безліч інтелектуальних бонусів, у тому числі це висока швидкість усного рахунку.
 

Кому це підходить?

Ментальна арифметика - це розумовий процес, який викликає інтенсивне нарощування нейронних зв’язків. Рекомендований вік для навчання даною методикою - від 4 до 16 років, оскільки саме в цей період активно формуються клітини мозку.

Зазвичай малюки, які не цікавляться точними науками, на заняттях з ментальної арифметики знаходять в обчисленнях творчі стимули. У результаті вони стають більш відкритими до негуманітарних предметів і підвищують успішність у школі не тільки з математики.

Таким чином, відвідування гуртка з ментальної арифметики буде корисним і технарям, і гуманітаріям, незалежно від їхніх початкових здібностей до розрахунків.
 

Позитивні результати занять

Чим корисна ментальна арифметика для дітей?

  • Розвиток логіки та уяви. Використовуючи спеціальні рахівниці абакус із самого початку занять, діти закріплюють принцип їхньої дії усно - і в результаті простіше і швидше рахують усно.
  • Розвиток роботи обох півкуль мозку одночасно. Рахунок повністю підпорядковується логіці, за яку відповідає ліва півкуля. Права відповідає за креативність і уяву. Поєднуючи творчість і раціональність, ментальна арифметика включає в роботу обидві півкулі, дозволяючи дитині домагатися великого прогресу у розв’язанні математичних задач.
  • Удосконалення пам'яті. Виконуючи розрахунки усно із застосуванням нової техніки, дитина активно тренує здатність до запам'ятовування чисел і логічних ланцюжків. Згодом вона легко зможе обробляти великий обсяг різної інформації.
  • Тренування концентрації і наполегливості. Техніка обчислень на абакус вимагає повної зосередженості, тому з перших занять діти починають розвивати силу волі і націленість на результат.
  • Розвиток здібностей до математики. Оскільки курс загального розвитку інтелекту базується на арифметиці, регулярна робота з обчисленнями гарантовано спростить вивчення математики в школі.

Отже, якщо ви ще розмірковуєте, чи варто віддавати дитину на ментальну арифметику, відкиньте сумніви. Відвідування таких занять точно дає позитивний ефект не тільки на засвоєння логіки і розвиток мислення, а й підвищить упевненість у собі, розвине силу волі і креативність.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 20.10.2018 | Переглядів: 2289 | студенты, образование, школа

Читайте також на цю тему: