Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Кембрик для підв’язування рослин: переваги, вибір і використання

Автор: Мария Никулина, 11.03.2019, 19:30:05 Кембрик для підв’язування рослин: переваги, вибір і використання
Сад та город потребують постійної уваги і дбайливого ставлення господарів. Саме тому, кожен, хто прагне вирощувати красиві та повні енергії рослини, мусить наперед продумати кожну дрібничку. До таких важливих дрібничок належить підв’язка квітів, томатів, перців, огірків, винограду та цілого ряду культур. Але, чим і як це зробити швидко, надійно і якісно? Про це ми розповімо далі.
 

Планування та вибір товару


В першу чергу, садівнику слід усе ретельно спланувати. Якщо Ви бажаєте навесні посадити нові сорти томатів із крупними плодами, які можуть досягати 300-400 г, то знайте, що без надійної опори та фіксації кущів, урожаю не буде. Стебла ламатимуться і вилягатимуть ще на етапі формування плодів. Неприємності можуть спіткати і любителів півоній, жоржин, гладіолусів та інших квітів. Після літнього дощу уся краса поляже на поверхні ґрунту. 

Важливим етапом у догляді за рослинами є вибір опори та надійного кембрика (агрошнурка) для підв’язування. Цей засіб спеціально розроблений для фіксації стебел, пагонів, гілок, плодів, квітів. Він має ряд переваг, у порівнянні із звичайними підручними матеріалами. Обираючи засіб для фіксації рослин, потрібно звернути увагу на виробника, термін придатності, колір, товщину, довжину, еластичність.
 

Переваги агрошнурка для саду


Цей матеріал чудово зарекомендував себе і вже багато років успішно використовується садівниками в усьому світі. Застосовують його як промислові виробники рослинної продукції, так і садівники-любителі.

Характеристики кембрика:
  • абсолютно безпечний для рослин;
  • не псується під впливом ультрафіолету, агрохімії та різних факторів середовища;
  • довговічний – може застосовуватися декілька років поспіль;
  • піддатливий у роботі;
  • еластичний;
  • буває різного діаметру та різних кольорів;
  • може закріплюватися степлером чи вручну;
  • підходить для трав, кущів, дерев, ліан.

На відміну від звичайних мотузок, смужок із тканини чи дротів, кембрик був розроблений спеціалістами для створення оптимальних умов фіксації без заподіяння жодної шкоди рослинам. Більше того, високоякісний зразок можна використовувати впродовж декількох сезонів поспіль, що економить гроші. 
 

Місце покупки


На українському ринку гарно себе зарекомендували бренди Cordioli, Rosa та Heinal. Детальніше ознайомитися з асортиментом високоякісних підв’язувальних матеріалів, спеціальних ножів для їх нарізки, степлерами, іншими товарами, можна на сторінці Інтернет-магазину Клубу Рослин. Тут кожен бажаючий знайде для себе саме той зразок, який йому підійде найкраще для саду чи городу.

 

Застосування шнура


Ця еластична трубочка легко перерізається спеціальним ножем, який виготовлений у формі колечка із невеликим безпечним лезом. Однак, навіть звичайний садовий ніж чи ножиці Вам стануть у нагоді. 

Підготуйте собі заздалегідь необхідну кількість нарізаних кусочків і в ручному режимі акуратно підв’язуйте рослини. Коли сад чи город великий – не обійтися без степлера. З його допомогою кріплення рослин можна буде виконати за лічені секунди.

Пам’ятайте, що лише професійний підхід у догляді за садом та городом є запорукою успіху!
Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 11.03.2019 | Переглядів: 1837 | Агробизнес, Садоводство, дача, сад

Читайте також на цю тему: