Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Плюси і мінуси навчання в Польщі для українців

Автор: Сергій Ковальчук, 17.08.2019, 15:16:43 Плюси і мінуси навчання в Польщі для українців

З кожним роком ринок праці змінюється все більше, вимоги від роботодавців стають ще жорсткішими. Саме тому освіті варто приділяти достатньо уваги, і обирати той університет, який гарантуватиме отримання якісних знань та хорошої практичної підготовки. Так можливість дають вузи Польщі для українців. Якщо ви вирішили обрати навчання в Польщі і у вас виникли будь-які питання щодо вступу, то ви завжди можете звернутись на проект Moja Edukacja за консультацією. Отже, чи варто їхати за кордон аби отримати якісну освіту? Звичайно, варто. У статті ми розповімо, які переваги та недоліки має освіта в ЄС.

Плюси

Цікаве інформативне навчання. Перш за все, акцент у європейських університетах робиться на високий рівень підготовки студентів. Їхні теоретичні знання повинні бути на високому рівні, проте вони поєднуються з практичними навичками. Це забезпечується завдяки викладачам-практикам, завдяки проходженню практики у провідних компаніях, завдяки наявності сучасного обладнання тощо.

До того ж, студенти під час навчання в Польщі мають змогу брати участь у різноманітних обмінах та стажуваннях, у тому числі й закордонних. Система вищої освіти в Польщі не стоїть на місці, тому студенти завжди мають змогу отримати якісні знання та у перспективі – хорошу роботу з високими доходами. Звичайно, потрібно вчитись, аби досягнути успіхів.

Можливість вчитися на англомовній програмі. Така можливість є у більшості польських університетів. Всюди у Польщі студенти вчаться на польській мові, але у багатьох ВНЗ є й англомовні програми. Вони дають змогу не лише опанувати фах, але й вільно спілкуватися англійською у роботі. Такі спеціалісти можуть знайти роботу у будь-якій престижній компанії світу.

Можливість підробляти у вільний час. І у літній період, і у вільний від навчання в Польщі час студенти мають змогу підробляти, завдяки цьому можна заробити на кишенькові гроші.

Проста і зрозуміла процедура вступу. Не потрібно здавати ні вступних іспитів, на подавати бали ЗНО. Потрібно зібрати лише пакет документів та подати його без запізнення.
 

Мінуси

Складність адаптації. Звичайно, спершу студенту може бути складно, адже він попадає у повністю нове середовище, з новими людьми, з новим місцем проживання. Проте завдяки спілкуванню з іншими студентами, лояльному відношенню викладачів, їх підтримкою студентам легко адаптуватись. До того ж, потрібно занурюватись у навчання, тому не буде часу сумувати за рідними. А на вихідних або канікулах з Польщі можна швидко дістатися додому.

Фінансові витрати. Навчатися за кордоном буде дорожче, аніж у вітчизняних ВНЗ. Хоча ціни в українських університетах вже потроху наближаються до європейських. Що ж стосується Польщі, то вчитись тут порівняно недорого. Так, ціна за рік навчання починається від 800 євро, а хорошу освіту у престижному ВНЗ можна отримати за 2 тис. євро на рік. Вартість магістратури в Польщі буде вищою. За проживання студенти платять біля 100 євро на місяць. Харчування обходиться недорого, адже ціни на продукти в Польщі невисокі.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 17.08.2019 | Переглядів: 2391 | Польша, образование, студенты, вузы

Читайте також на цю тему: