Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Чи можливо замінити розбитий склопакет самостійно?

Автор: Артем Кондратюк, 04.06.2020, 20:45:22 Чи можливо замінити розбитий склопакет самостійно?

Незважаючи на те, що пластикове вікно здається на вигляд особливо міцною конструкцією, його, як і все зроблене людиною, можна випадково або спеціально розбити. Звичайно, багато людей вважатимуть за краще замінити розбите пластикове вікно на інше. Хоча, при великому бажанні, заміна склопакетів не стане непереборною проблемою для "рукатого" домашнього майстра, а тим більше, професіонала. Майстри з ремонту вікон кожен день зіштовхуються з такими замовленнями.

На початку роботи необхідно вийняти пошкоджений склопакет з рами, видаливши штапики. Щоб бите скло не завдало шкоди здоров'ю працівників, всю роботу бажано проводити в рукавичках. Також не забудьте на підлогу постелити покривало, куди можна буде скласти осколки битого скла.

В ідеалі, всю роботу по ремонту пластикового вікна має виконувати те підприємство, у якого накопичений великий досвід в цій справі.

Не забудьте перевірити термін закінчення гарантії на вікно. У тому випадку, якщо воно стоїть вже давно, і немає бажання витрачати зайві гроші, ви можете здійснити заміну склопакета в самостійному порядку.

Вам обов'язково знадобляться наступні матеріали: новий склопакет, набір пластикових прокладок, а також шпатель.

За допомогою шпателя підколупніть один з штапиків так, щоб його можна було підсунути під пластикову прокладку. Ту ж саму процедуру необхідно виконати і з другої прокладкою. В результаті, ви повинні розсунути пластини і цілком від'єднати штапик від рами. Після того, як ви від'єднаєте всі штапики, ви зможете витягти пошкоджений склопакет і приступити до монтажу нового.

Подібну процедуру з алюмінієвими вікнами здатні якісно виконати виключно професіонали з ремонту алюмінієвих вікон.

Слід мати на увазі, якщо ви не хочете сидіти без скла у вікні кілька днів, то слід подбати про це заздалегідь. Перед тим, як розбирати вікно, потрібно замовити новий склопакет таких же розмірів і з такими ж камерами, як і у старого. Єдине, що можна вибирати, це скло. Сучасні склопакети в більшості своїй складаються з енергоощадного скла зі спеціальним покриттям, а деякі варіанти ще й з аргоном всередині камер. Такі вікна істотно економлять бюджет на рахунках за тепло. Якщо вікно виходить на південну сторону, то застосування дзеркальних плівок для скла істотно заощадить на рахунках за електроенергію на кондиціонуванні повітря в приміщенні. Загалом, вибирати є з чого, головне, щоб було бажання.

Повторимо ще раз: якісно впоратися з роботою з демонтажу та встановлення нового склопакета здатні виключно фахівці, яким знайомі всі тонкощі подібної роботи. Також враховуйте і те, якщо ви промахнулися з розмірами склопакета, то повернути назад його не вийде, тому що це нестандартний виріб за індивідуальним замовленням.

Автор: Артем Кондратюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 04.06.2020 | Переглядів: 1315 | окна, стеклопакет

Читайте також на цю тему: