Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Тренди й новинки SEO у 2022

Автор: Светлана Егорова, 30.01.2022, 22:31:49 Тренди й новинки SEO у 2022

Кількість факторів ранжирування й обсяг вимог пошукових систем до сайтів постійно зростають. Ще 6-8 років тому оптимізатори розміщували на сторінках невеликі тексти з ключами, масово закуповували зовнішні посилання, причому не на найякісніших донорах. Вийти в ТОП Google було нескладно.

Кожне оновлення – новий виклик

Оскільки все змінюється з року в рік, на кожний наступний прогнозується свій список SEO-трендів. У минулому 2021 році він виглядав так:

  • експертний, справжній, авторитетний контент E-A-T. Мається на увазі оптимізацію сайту під низку критеріїв: експертні статті, опрацьована сторінка «Про нас», регулярне цитування сайту. Концепція залишається, пошуковикам подобається виключно релевантний контент.
  • локальне SEO. На тлі пандемії з початку 2020 року ще популярнішим став локальний пошук. Користувачі часто намагалися знайти компанії й магазини біля себе. На 2021 рік теж прогнозувалося продовження тренду. У ситуації з карантином практично все залишилося як і раніше: люди шукали місця по картах, цікавилися оглядами й фото, дивилися на Google картах зміни в роботі магазинів, кафе у зв'язку з пандемією. Тому тренд виправдався.
  • оптимізація під мобільні пристрої. Після анонсування Mobile Friendly Update пройшло вже кілька років, а в мережі ще зустрічаються сайти без хорошої мобільної версії. В ході роботи з сайтами оптимізатори покращували швидкість завантаження, розташування текстів, розділів меню, кнопок, розставляли акценти. Тренд виправдав себе, адже поліпшення дали результати у вигляді підвищення залученості користувачів. Ось чому тренд виходить на новий рівень у 2022 році. 
  • користувацький досвід. Важливість UX для рейтингу веб-сайтів вже очевидна. У 2021 році користувальницький досвід впевнено увійшов у тренди SEO, показуючи важливість параметрів: оптимізована мобільна версія висока швидкість завантаження сторінок, сертифікат SSL, підключення HTTPS. Це й без того очевидні фактори, які потрібно опрацьовувати в рамках оптимізації сайту.
  • голосовий пошук. Люди стають більш ледачими або зайнятими, їм подобається зручність, тому голосовий пошук став ще популярнішим. Згідно з дослідженням кожний п’ятий пошуковий запит на мобільних пристроях є голосовим. Далі тенденція буде збільшуватися, проте у 2021 році очікуваного різкого стрибка голосового пошуку не відбулося. Тренд виявився дещо переоціненим.  


Що може зробити сайт конкурентним, крутим і прибутковим? Звичайно – постійне відстеження запланованих апдейтів, покращення сайту під вимоги Google, щоб до їх запровадження ресурс був вже готовий до нових алгоритмів.

Джерело: https://seo-creative.com/seo-rozkrutka-saytu

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 30.01.2022 | Переглядів: 1140 | развитие, сео, продвижение

Читайте також на цю тему: