Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Украина » Admin » 2008 » Август » 29
Admin Новоград-Волынский отметил сразу три праздника. ФОТО

Admin


Оценка: 5/5 Голосов: 1

Новоград-Волынский отметил сразу три праздника. ФОТО

29.08.2008, 15:20:44 4395 0.0 1

В Новоград Волинську – потрійне свято.

Щорічно 23-24 серпня Новоград-Волинський гуляє на повну, адже приводів у місті – аж три. Як і у всій країні тут відмічають День Незалежності, одночасно святкують День Міста, і, вже традиційно влаштовують міжнародний літературно-мистецький фестиваль «Лесині джерела».

Цього року святкування розтягнули аж на три дні. В п’ятницю, 22 серпня  в Лесі Українки пройшла зустріч, присвячена 95 роковинам від дня смерті поетеси. А потім пройшов Всеукраїнський конкурс виконавців художнього слова, на якому звучало професійне декламування творів поетеси.

Основна ж частина фестивалю «Лесині джерела» проходила у суботу. Святкова прогрма почалась із конкурсу автентичного співу у літературно-меморіальному музеї. А потім всі пристуні колективи святковою ходою рушили у центр міста, на площу Лесі Українки, де розташовувалась головна сцена. Саме тут до самого вечора жителів і гостей міста дивували своєю майстерністю колективи художньої самодіяльності зі всієї України. А в центрі міста працювали ще 4 невеличкі концертні майданчики. В центральному парку Новограда розташувалось містечко майстрів. Звичайно, це далеко не повний перелік всіх дійств, які можна було побачити: працював народний шинок, спортивний майданчик, арт-галерея. Проходили пішоходні екскурсії містом. Гуляння тривали до пізньої ночі. А вже на наступний день, в неділю, продовжились із новою силою. Новоград-Волинську виповнилось 751 рік, а незалежній Україні – 17. Дві не круглі дати, але ж дві. І масових гулянь було не менше, аніж напередодні. В цей день до місто відвідав Володимир Литвин.

автор та фото: Сергій Роздум































Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
дядько
1 андрій (дядько)   • 17:00:29, 29.08.2008 [Материал]

а Леся залишилась за сценою, чи то мені так з фото здається?


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо