Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » asus » 2010 » Октябрь » 8
asus Андрухович закликав скидати владу, яка "кошмарить" народ

asus


Оценка: 2.9/5 Голосов: 13

Андрухович закликав скидати владу, яка "кошмарить" народ

08.10.2010, 12:36:49 2581 2.9 7

Відомий український письменник Юрій Андрухович упевнений, що нинішню владу треба скидати.

Таку думку він висловив у відповіді молодій поетесі Богдані Матіяш.

"Цю владу треба скидати, інакше вона щодня і далі кошмаритиме нас якимись черговими "законами про мови". Тобто я від цих кошмарів волів би звільнитися комплексно, усунувши цю владу від влади. Це, на жаль, з кожним днем виглядає все нереальніше", - впважає письменник.

Андрухович не думає, що інтелігенція, зокрема в письменники можуть якось вплинути на рішення народних обранців, наприклад звернувшись до них з листом.

"...Цей лист мав би починатися словами: "Шановні народні депутати"... А які вони мені "шановні"? Зовсім ні, навіть навпаки. Ані Єфремов, ані Гриневецький, ані тим більше Симоненко, ані всі-всі-всі – як можна звертатися до них "шановні", якщо вони вороги всього українського й агентурні шавки сусідньої країни? Чесно було б, якщо вже до них звертатися, почати того листа словами: "Нікчемні покидьки народні депутати". Тільки от вони його, того листа, й читати не захочуть після такого чесного вступного акорду.", - написав Андрухович.

Письменник запевнив, що якщо ж він виступить у такому листі підписантом, то "це для "них" буде лише додатковим подразником, аби зробити все по-своєму".

Також письменник привів ще одну тактику – "намагатися вплинути на монаршого самодержця всія України через авторитетних для нього аксакалів-колаборантів на зразок Бориса Олійника чи Івана Драча".

"Це – їхній шанс виправдати в очах українського народу своє... гаразд – не прислужництво, свою, м’яко кажучи, співпрацю. Хай доведуть, що вони на неї погодилися з вищих міркувань", - пише письменник.

Він робить висновок, що акції проти прийняття Радою закону про мови, якщо не вплинуть на депутатів, то допоможуть сконсолідувати суспільство. "Протестувати, ... звичайно ж, треба. І якомога масовіше. Навряд чи це вплине на "них", але дай Боже, сконсолідує "нас".

Нагадаємо, раніше письменник неодноразово критикував Януковича та його владну команду. Зокрема, в одному з інтерв'ю він заявляв, що їхня політика веде Україну в глухий кут і зізнався, що йому снився сон про те, що він повинен застрелити Януковича.

Також Андрухович заявляв, що президент може зробити державною в Україні не російську мову, а "мову попси і блатняка".

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 7
иноходец
1 ИНОХОДЕЦ (иноходец)   • 13:26:53, 08.10.2010 [Материал]

Провокатор твой Андрухович! Разжигатель межнациональной розни! Відомий український пісменник знайшовся, класик всесвітньої літератури
Korvin
2 Корвін (Korvin)   • 16:17:35, 08.10.2010 [Материал]

зря вы так.
иноходец
5 ИНОХОДЕЦ (иноходец)   • 16:45:09, 08.10.2010 [Материал]

Это моя точка зрения. Зачем пытаться столкнуть лбами две части Украины?
asus
6 Альберт (asus)   • 08:47:58, 09.10.2010 [Материал]

Власне кожним своїм словом і ділом нас намагається зіштовхнути партія блакитних...
Всі їхні дії спрямовані або на збільшення своїх владних повноважень (повернення до старої конституції, надання президенту майже всіх правничих повнажень, знищення ВР як такової), або на прийняття рішень, які збурюють суспільство (закон про мови).
иноходец
7 ИНОХОДЕЦ (иноходец)   • 23:55:32, 09.10.2010 [Материал]

надання президенту майже всіх правничих повнажень, знищення ВР як такової)

Так Рада не эффективно работает, хотя речь далеко не об уничтожении ее как органа. А увиличение полномочий президента- считаю правильным шагом, меньше балагана будет.

иноходец
3 ИНОХОДЕЦ (иноходец)   • 16:34:32, 08.10.2010 [Материал]

Він робить висновок, що акції проти прийняття Радою закону про мови, якщо не вплинуть на депутатів, то допоможуть сконсолідувати суспільство. "Протестувати, ... звичайно ж, треба. І якомога масовіше. Навряд чи це вплине на "них", але дай Боже, сконсолідує "нас".

А это как понимать? Нас это кого?

иноходец
4 ИНОХОДЕЦ (иноходец)   • 16:43:09, 08.10.2010 [Материал]

і зізнався, що йому снився сон про те, що він повинен застрелити Януковича.

Мож еще че приснится?

Також Андрухович заявляв, що президент може зробити державною в Україні не російську мову, а "мову попси і блатняка".

Это уже давно случилось. Янукович виноват и русский язык? Я его не защищаю, просто надоела охота на ведьм



Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо