Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » asus » 2010 » Октябрь » 10
asus В Україні розпочинаються студентські акції протесту

asus


Оценка: 3.2/5 Голосов: 9

В Україні розпочинаються студентські акції протесту

10.10.2010, 14:17:43 3177 3.2 4

12 жовтня студенти найбільших міст України влаштовують всеукраїнську акцію протесту проти запровадження додаткових платних послуг у вузах, які називають не інакше, як поборами.

У вівторок, 12 жовтня, відбудеться всеукраїнська акція протесту студентів проти запровадження додаткових платних послуг у вищих навчальних закладах.

Про це заявив координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних.

Всеукраїнська акція протесту пройде в Києві, Харкові, Сімферополі, Ужгороді, Львові, Івано-Франківську, Житомиру, Кам'янець-Подільському, Сумах, Хмельницькому, Луганську та інших містах.

Ініціатором акції протесту виступила Фундація регіональних ініціатив та інші студентські та молодіжні громадські організації, які виступають за скасування постанови Кабміну, що затверджує перелік платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, заявив Черних.

В межах Всеукраїнської акції протесту, студенти планують подати адміністративний позов до Окружного адміністративного суду Києва про визнання незаконними окремих положень постанови.

"Переконаний, що або в порядку скасування президентом України рішення уряду щодо запровадження додаткових платних послуг, або через Окружний адміністративний суд платні послуги для студентів ВНЗ будуть скасовані", - зазначив Андрій Черних.

Нагадаємо, Кабмін прийняв кілька постанов, що стосуються освіти, серед яких - перелік платних послуг, які можуть надаватися у вузах. У переліку є як ті, які вже дуже давно є платними: ламінація, ксерокопіювання або отримання другої вищої освіти, так і нові: "пеня" за пропущені заняття і за послуги бібліотек в позаурочні години.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
Driver1
1 Kichkiruk (Driver1)   • 14:24:06, 10.10.2010 [Материал]

Не дай владі порушити свої конституційні права на безкоштовну та доступну освіту.

Акція протесту проти постанови №796 в Житомирі відбудеться 12 жовтня о 12.00 біля Житомирської обласної державної адміністрації (біля пам’ятника С.П.Корольову).

Кабінет міністрів України впроваджує перелік послуг, що надаватимуться навчальними закладами всіх рівнів акредитації студентам та іншим особам за окрему платню.

Докладніше тут: http://amgozt.org.ua/?p=335

12 жовтня протестує вся Україна. Не залишайся байдужим, саме від тебе залежить товщина твого гаманця.

Приходь!
Протестуй!!
Перемагай!!!

Докладніше про всеукраїнські протести можна дізнатись тут: http://fri.com.ua

telefon
2 джавахарлал нюру (telefon)   • 19:45:00, 10.10.2010 [Материал]

Учиться надо, не пропуская занятий и лабораторок!
Тогда и платить за пропуски не будет нужно!
Двоечники ! ! !
asus
3 Альберт (asus)   • 21:02:38, 10.10.2010 [Материал]

А як бути з іншими поборами??? Наприклад користування бібліотекою??? Я що, маю заплатити за навчання, а потмі ще кругом ходити доплочувати??? А як жзе безкоштовна освіта???


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо