Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » asus » 2010 » Октябрь » 26
asus У Львові не можуть відкрити виставку про УПА через "жадібну владу"

asus


Оценка: 2.9/5 Голосов: 15

У Львові не можуть відкрити виставку про УПА через "жадібну владу"

26.10.2010, 09:49:55 3688 2.9 1

Зараз реставрація музею готова лише на 45%, минулого року його фактично узагалі не фінансували. Проте експонати виставки вже майже готові.

Музей історії визвольної боротьби у Львові планує почати роботу в лютому наступного року виставкою про УПА, якщо отримає фінансування від держави. Проте поки що місцева влада і висока влада бажання виділяти кошти не демонструють.

Про це заявив представник Історичного музею Володимир Бойко, який повідомив, що матеріали експозиції для першого залу музею вже в роботі і готові на 80%.

Бойко висловив сподівання, якщо буде здійснено необхідне фінансування, то до кінця року можна буде говорити про підготовку експозицій одночасно у чотирьох залах музею. І тоді з середини лютого 2011 року, прогнозує він, музей зміг би розпочати роботу.

"Тому ми хотіли б, щоб з середини грудня наші науковці почали тут працювати", – сказав Володимир Бойко.

У той же час на реконструкцію та ремонтно-реставраційні роботи Музею історії визвольної боротьби України, що розташований у Львові на вул. Лисенка, 23-а, до кінця року заплановано витратити 1,8 млн грн, а наступного року – 4 млн грн. – по 2 млн з обласного бюджету і бюджету держави відповідно.

Про це 25 жовтня під час відкритого засідання тимчасової контрольної комісії Львівської обласної ради з приводу створення Музею національно-визвольної боротьби у Львові повідомив депутат Львівської обласної ради Остап Козак.

За його словами, над відновленням будівлі, де розташовано музей, "останні чотири роки ведуться роботи".

"Та роботи з цим об'єктом затягнуті. Він вже давно вже міг бути готовий. Якби була політична воля міської та обласної влади, це питання було б давно вирішене. На жаль, такого політичного рішення не було. Зараз реставрація музею готова лише на 45%, минулого року його фактично узагалі не фінансували. Цього року кошти передбачені. Ми сподіваємось за останні два місяці їх освоїти, не зважаючи на те, що дуже велика бюрократична тяганина зараз триває", – сказав він.

Депутат сподівається, що до кінця року буде зроблено першу чергу робіт – частину виставкових залів, де уже цього року почнуть монтувати експозицію.

З його слів, якщо 1,8 млн грн, заплановані у бюджету області на 2010 рік на цей музей, встигнуть освоїти, то буде йтися про готовність об'єкта приблизно на 65%. На наступний рік готуються пропозиції ще на 2 млн грн з обласного бюджету, а також очікують на 2 млн грн з бюджету держави.

Крім того, у будівлі, де знаходиться музей, розміщено і дві квартири, де мешкає 7 осіб.

"У радянські часи люди були поселені сюди тимчасово, хоча їх взагалі не мали права сюди поселяти, бо це не були житлові приміщення. Але їх заселили сюди. Вони виробили приватизаційні документи, не знаю, правда, яким шляхом. Живуть люди у жахливих умовах. Є добра воля обласної і міської влади їх виселити. На це потрібно 1 млн грн. Приміщення, де мешкали люди, буде приєднано до музею", – сказав Остап Козак.

Він зазначив, що у приміщеннях, які планують відремонтувати цього року, хочуть відкрити експозицію, присвячену створенню Січових стрільців, Західноукраїнській народній республіці, Українській народній республіці, Українській повстанській армії. Депутат додав: "Концепція вже давно є, вона давно затверджена".

У звіті управління культури і туризму Львівської облдержадміністрації на початок 2010 року зазначено, що на Музей історії визвольної боротьби України, що розташований у Львові на вул. Лисенка, 23, потрібно ще близько 4 млн грн.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
sebast
1 sebast (sebast)   • 10:25:39, 27.10.2010 [Материал]

Блин, как так: на такое "дело" и нет денег? И ещё и люди какие-то живут? Безобразие! Людей выселить, все деньги срочно направить на счёт музея! А памятник голодомора там в нормальном состоянии? Бардак!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо