Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Дорогенька » 2010 » Декабрь » 16
Дорогенька Депутати бояться, що через нестачу грошей на них впаде купол Ради

Дорогенька


Оценка: 3.6/5 Голосов: 9

Депутати бояться, що через нестачу грошей на них впаде купол Ради

15.12.2010, 23:18:22 1891 3.6 5



"Через скорочення в бюджеті наступного року витрат на Верховну раду в нас будуть проблеми, - зазначив він. 

"У порівнянні з попереднім роком зменшення відбулося на рівні 98 мільйонів. Це 12% від усього бюджету Ради. Якщо раніше було більше 800 мільйонів на парламент, то цього року трохи більше 700 мільйонів. Але і торік Верховна рада не жирувала. А зараз з фінансового регулювання випаде цілий ряд речей. Це і безкоштовні перельоти депутатів, бо не буде за що фінансувати. Це як варіант. Ще проживання депутатів у готелі".

Водночас депутат наголосив, що можуть бути і страшніші речі.

"Чи критичні ці 10-12% недофінансування для Ради? Так, бо є низка проблем, які в нас не вирішуються роками. Наприклад, ремонт купола в сесійній залі. Він у такому жахливому стані знаходиться, що будь-коли може впасти. І ми постійно не виділяємо кошти на це. Нас неодноразово попереджав апарат, що купол в такому стані, що може просто впасти, бабахнути вниз і депутатів може привалити. Це не жарт. Це проблема. Стікляшки на куполі з металу, а він почав пропадати. Тому може в будь-який момент бабахнути", - поскаржився Сас.

Політик додав, що потрібен капітальний ремонт кількох інших парламентських приміщень.

"Якщо в попередні роки ми могли будувати житло для депутатів і для апарату, то тепер цього не буде. А людей важко без цього затримати в Раді", - зазначив він. 

"І тут виникає питання. В нас якраз нині буде засідання комітету, яке стосуватиметься цього питання. І будемо думати, як виходити із ситуації. Нам головне, щоб було нормальне забезпечення законотворчої діяльності. А на іншому будемо вжимати. Десь може не буде замінений комп'ютер чи ще щось. Пояски треба буде затягнути. Ми маємо якось лавірувати. Певні функції просто не виконуватимуться. Хочемо почати економити на папері. Для першого читання не будуть роздаватися законопроекти. Тільки до другого читання. Нехай депутати читають на комп'ютері".

Сас також розповів, що з боргом за опалення парламенту все вирішено. "Наскільки я знаю, провели перерозподілення грошей і борги будуть погашені", - додав він.


Як повідомлялося, витрати на утримання народних депутатів у 2011 році скоротяться на 36 млн грн. Щоправда, в основному йдеться про скорочення витрат на безпосередню діяльність парламенту - законотворчість. У графі "здійснення законодавчої діяльності Верховної ради" падіння фінансування склало 30 млн грн - з 447 млн грн у 2010-му до 417 млн грн у 2011 році. Водночас представницькі витрати парламенту в наступному політичному сезоні сильно не постраждають.

Наприклад, фінансування візитів народних депутатів в 2011 році скоротиться лише на 0,8 млн грн. На організацію і здійснення офіційних прийомів парламентом витрати впадуть на 0,2 млн грн. А фінансова підтримка санаторно-курортного комплексу взагалі виросте на 9 млн грн (з 67 млн грн до 76 млн грн).

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 5
telefon
1 джавахарлал нюру (telefon)   • 01:08:52, 16.12.2010 [Материал]

если купол упадёт - мало кто плакать будет. имхо.
OldPoliceman
4 Руслан Мороз (OldPoliceman)   • 07:01:54, 16.12.2010 [Материал]

Я, например, точно плакать по этому поводу не буду... Депутат - враг народа, и его травить как бешеных крыс надо !!!
winni
2 winni (winni)   • 03:24:04, 16.12.2010 [Материал]

.."Якщо в попередні роки ми могли будувати житло для депутатів і для апарату, то тепер цього не буде. А людей важко без цього затримати в Раді", -
-мля вот как оказывается,вот из-за чего туда все туда рвутся.
winni
3 winni (winni)   • 03:27:58, 16.12.2010 [Материал]

..Стікляшки на куполі з металу, а він почав пропадати...
не понял фразу- воруют и носят в пункт приема металла?
telefon
5 джавахарлал нюру (telefon)   • 13:15:00, 16.12.2010 [Материал]

:-)
+ 5!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо