Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » ryto » 2011 » Июнь » 20
ryto Як російський посол в Україні оскандалився на столипінській конференції

ryto


Оценка: 1.9/5 Голосов: 13

Як російський посол в Україні оскандалився на столипінській конференції

20.06.2011, 17:31:55 5067 1.9 4

Столиця України готується до святкування 150-річчя з дня народження відомого російського реформатора Петра Столипіна. Того самого Столипіна, який був убитий в Києві в пізні царські часи. В рамках цієї підготовки сьогодні в українську столицю, в Російський центр науки і культури, прилетіли російські дослідники спадщини Столипіна. Тут сьогодні проходить науково-практична конференція "Реформаторська спадщину Столипіна і сучасність".

Але зараз — не про Столипіна і не про його роль в створенні «Великої» Росії. І навіть не про те, що спадщина Столипіна останнім часом розглядається як ідеологічна основа для створення так званого «руского міра»... А про нового представника нової Росії в Україні — посла РФ Михайла Зурабова.

Колишній міністр в ранзі дипломата увійшов до залу конференції, окинув соколиним оком всіх присутніх і, зупинивши погляд на журналістах, що сиділи попід стіною, поцікавився у організаторів: "А це що?" "Це журналісти", - уточнив організатор. Такою відповіддю російський дипломат виявився явно незадоволений і тут же парирував: "Це синантропні птахи!" (мабуть, десь чув це слово).

Ймовірно, тут слід уточнити, що синантропи – це дикі тварини, комахи, птахи, які супроводжують людей при їх розселенні і пов`язані з людиною, її житлом, створеними людиною культурними ландшафтами, наприклад, миші, горобці, сизі голуби, кімнатні мухи... Тобто ті живі організми, які харчуються відходами життєдіяльності людини.

Проте біологічного поняття для некар`єрного, як відомо, дипломата виявилося недостатньо, щоб продемонструвати своє ставлення до журналістів. Коли Зурабова запросили виступити з вітальним словом до учасників конференції, а журналіст телеканалу "Україна" спробувала встановити перед ним мікрофон — він відкинув його, тим самим даючи зрозуміти, що він — не їжа для синантропного птаха!

Сміливий дипломат, що й казати! Отак зі всією рішучістю – узяв і поставив журналістів на місце!

Свою особливу "любов" до інститутів демократії Зурабов почав демонструвати чи не з самого свого приїзду до Києва як дипломат. Один з останніх випадків відбувся в травні, коли посол попросив журналістів залишити зал, в якому проходило засідання груп дружби парламентів України і Росії. "У мене є пропозиція (я хотів би, щоб ви в ній побачили певний сенс) – відмовитися від присутності журналістів. Присутність журналістів завжди спонукатиме будь-якого політика "видаватися", а не "бути", - пізніше пояснив свої дії Зурабов.

Ось і сьогодні Зурабов, ймовірно хотів бути, а не видаватися. Хотів сказати, наскільки важливою і актуальною для Росії і України є спадщина Столипіна, особливо в умовах демократії... Але, мабуть, в умовах української демократії російському дипломатові виявилося зручнішим жити за поняттями...

Мабуть, забув пан Зурабов, що Україна, не зважаючи на всі цілування і облизування, - не Росія...

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 4
HOOLIGAN
1 ¤ПРАВЫЙ¤ (HOOLIGAN)   • 19:10:30, 20.06.2011 [Материал]

И не один не встал и не ушел......я правильно понял?
..да и плюнуть под ноги не помешало-бы...
Туфлю ему между глаз....чмонерусское....
telefon
2 джавахарлал нюру (telefon)   • 23:20:14, 20.06.2011 [Материал]

Вообще-то статью писал грамотей почище Зурабова...
Цитата: "Ймовірно, тут слід уточнити, що синантропи – це дикі тварини, комахи, птахи, які супроводжують людей при їх розселенні і пов`язані з людиною, її житлом, створеними людиною культурними ландшафтами, наприклад, миші, горобці, сизі голуби, кімнатні мухи... Тобто ті живі організми, які харчуються відходами життєдіяльності людини."

СИНАНТРОП - китайский человек. Я бы процитировал БСЭ, но рита скажет, что советскому не верит, поэтому цитирую википедию: "Синантроп (лат. Sinanthropus pekinensis — «пекинский человек», в современной классификации — Homo erectus pekinensis) — форма (вид или подвид) рода Homo, близкая к питекантропу, однако более поздняя и развитая. Был обнаружен в Китае, отсюда и название. Жил около 600—400 тыс. лет назад, в период оледенения."
Radiaciy
3 Sergey (Radiaciy)   • 03:14:14, 21.06.2011 [Материал]

Calgarian
это бесполезно. Ты когда нибудь разговаривал сл столбом?
Одно слово: 鸭
ryto
4 oleg (ryto)   • 05:55:53, 21.06.2011 [Материал]

Калгарин, ты просто смешон.

Я поделился инфой.

По поводу трусости молчал бы.
Как впрочем и все остальные.
Ты электричеством не пробывал лечиться?
Или в Канаде напряг с этим?
Так приезжай, вылечим.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо