Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Ogin » 2011 » Июль » 20
Ogin Слава Перуну!

Ogin


Оценка: 2.5/5 Голосов: 11

Слава Перуну!

20.07.2011, 17:21:34 8505 2.5 1

Онуки Рода! Правнуки Сварога! Вітаю вас з наступаючим святом могутнього Перуна! 

В цьому році свято Перуна припадає на "грозовий день" - четвер, який чехи ще й досі називають "перундан". Сьогодня вночі грозова буря пройшла від Полісся до Київщини. Слава Перуну!

День Перуна - це воїнське свято, яке відзначають рівно через місяць після Купала. У прадавні часи наші предки (хлібороби) вже провели певний обряд і почали жнива, а професійні воїни проводять свій обряд - готуються до битви! Громада пригощає ратників, можливо навіть символічно наймає їх, бо ж хто не годує своє військо, той буде годувати чужінців. В ніч на Перунів день воїни влаштовують обрядову трапезу, викладаючи на стіл поруч з їжею і напоями культову зброю. В цю ніч воїнам дозволяється пригубити міцного питва, бо цілий місяць вони за звичаєм не мають права вживати бражні напої (ворог може наскочити зненацька). Потім промовляються таємні воїнські замовляння (посвячені огніщани мене зрозуміють). В наступний день обов'язкові воїнські тренування чи змагання. Так було у давнину. 

В наші дні кожен чоловік, хто прийняв посвяту Сварога, відзначає свято майже так само. Вечеря супроводжується запаленням священного вогню (можна й свічку запалити), воїнським замовлянням, або піснею. Хтось завтра може захоче постріляти з луку чи навіть гвинтівки, хтось помахає мечем, бойовим посохом, чи просто кулаками. Головне, щоб непереможний дух грізного Перуна запалив серця Великим Вогнем Сварога. 


Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 1
Forte
1 Forte (Forte)   • 21:29:04, 20.07.2011 [Материал]

Интересно совпало: сегодня весь вечер занималась чисткой ножей (у меня небольшая коллекция)...
Кто бы мог подумать )))


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо