Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » qikread » 2011 » Август » 8
qikread Бог, релігія, християнство

qikread


Оценка: 1.7/5 Голосов: 6

Бог, релігія, християнство

08.08.2011, 03:25:30 2434 1.7 9

Я із західної України - Тернопільська область, там традиційно дітей виховували у дусі християнства, однак свідомо відійшла від даної релігії.

Постараюся пояснити свою позицію - у Творця вірю, не вірю в церкву і подачу так званих "християнських цінностей". Цінності можуть бути гуманістичні, загальнолюдські, а ось основна ідея християнства - управління масами і створення з людей рабів божих - адже навіщо думати чи щось міняти самому - на все воля божа, влада погана - таку ж заслуговуєте, на це воля божа, неприємності - терпи, на це воля божа.

Мені ближче погляд - що всі ми - діти Божі (правда ж, дитя Боже звучить краще, як раб Божий?) та і Богів напевно було все таки двоє, адже ми теж поділяємося на чоловіків і жінок.
А оскільки, я - дитя Боже, то я є частиною своїх Батьків, і у мене є можливість розвиватися і стати Богорівною, а духовний саморозвиток можливий тільки через усвідомлення певних цінностей і моральних засад.

Гонитва за максимізацією прибутку заставила забути, що все -таки найголовніше не купа грошей, хай навіть найбільша в світі, а духовне самовдосконалення.

А зараз - власна фантазія про створення світу :

"Коли не було ні неба, ні землі, Творці створили світло і темряву, землю і воду, повітря і вогонь.
Він і Вона гралися стихіями, однак управління енергіями стало нецікавим, і були створені управителі Стихій. Потім Творці створили рослини і тварин, однак новий Світ виявився недовершеним, і тому Бог створив чоловіка і жінку, а Богиня вдихнула в них душі." 


Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 9
ZKZTUA
1 Andrii (ZKZTUA)   • 14:01:19, 08.08.2011 [Материал]

Верю науке!
qikread
2 Елена (qikread)   • 16:07:07, 08.08.2011 [Материал]

я теж вірю в науку, наприклад, в електроенергію :). Однак наука не в змозі пояснити деякі речі і зміст буття людини. Крім того, технократичний підхід стимулює людину до максимального споживання, не зважаючи на наступні покоління, знищуючи флору, фауну і екологію навколо. Приклад -за совка запас міцності домашньої техніки розраховувався на 10-15 років, а сучасні виробники добре, як розраховують на 3-5років, а потім купуй нове, бо ремонту не підлягає. А це все - додаткові матеріали , витрати енергії, а отже, і забруднення. ТЯ не підтримую відмови від усіх благ цивілізованого світу, але я - за розумне споживання ресурсів
Muz
5 Игорь (Muz)   • 23:49:56, 08.08.2011 [Материал]

*Однак наука не в змозі пояснити деякі речі*

Ну...років так з 1000 назад наука не могла пояснити в сотні раз більше речей, і що? Це хіба привід вірити в вищі сили?

*зміст буття людини*

З відки взагалі це дурне твердження, що у людини повинен обов"язково бути зміст буття????
Manticora
7 Manticora (Manticora)   • 01:11:58, 09.08.2011 [Материал]

"З відки взагалі це дурне твердження, що у людини повинен обов"язково бути зміст буття?????"

Все визначається рівнем духовного самопізнання. Може хтось і не більше, ніж ланка у харчовому ланцюзі... Такий у ньго зміст буття...
Muz
9 Игорь (Muz)   • 19:23:55, 11.08.2011 [Материал]

Ага, а де-хто помирає одразу по народженню і не зрозуміло взагалі навіщо Бог дав йому таке коротке життя. Який тут зміст буття?
Manticora
3 Manticora (Manticora)   • 18:37:21, 08.08.2011 [Материал]

Світ багатомірний і ваш погляд на теологію тем має право на життя.
Взагалі, є ще цікавіша теорія. Як вже відомо, ДНК сучасної людини містить набагато більше інформації, чим використовується клітинами при побудові организму. До речи, деяки частинки мають штучне блокування, т.м. відключені.
А тепер обмислимо вислів: "...створені за образом і подобієм божим..." Хто міг заблокувати функції довголіття? За Біблією перші люди жили по 1000 років! Обмежити розумові здібності людини? Тощо...
qikread
4 Елена (qikread)   • 21:52:54, 08.08.2011 [Материал]

можливо, нам ще потрібно дорости до богорівності?
Адже розумні батьки малій дитині також не дають небезпечну зброю. Уявіть, що натворили б деякі політикани, маючи необмежені можливості та тривалість життя у 1000 років?
я б не сказала, що мій погляд відкидає різноманітні наукові теорії, вони, радше, вписуються в гіпотезу
Manticora
8 Manticora (Manticora)   • 08:22:41, 09.08.2011 [Материал]

Богорівність... Ні. Це скоріше скринька Пандори.
Muz
6 Игорь (Muz)   • 23:50:48, 08.08.2011 [Материал]

Це називається "Що сам придумав, в те й вірю"....


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо