Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Юрко » 2011 » Декабрь » 11
Юрко Міфи і правда про російські матюки

Юрко


Оценка: 3.7/5 Голосов: 15

Міфи і правда про російські матюки

11.12.2011, 15:52:48 6181 3.7 120

Комплекси неповноцінності московитів утримують більшість представників цього народу в полоні нецензурних слів і виразів, які просто протиприродні жодній нормальній людині, котра себе поважає. Навколо російських матюків існує величезна кількість міфів, що не відповідають дійсності. Наприклад, російські лінгвісти та історики поширили про матюки два міфи: що росіяни почали матюкатися у відповідь на «татаро-монгольське іго», і що матюки – гейби «породження слов’янського язичництва».

Насправді слов’яни ніколи не матюкалися. У тому числі у білорусів і українців, як і в поляків, до російської окупації 1795 найгіршими лайками були лише «курва» (продажна дівка) і «холера» (хвороба). Ні Київська Русь, ні Велике Князівство Литовське, ні Річ Посполита не зберегли жодного документа з матом і жодного розпорядження влади про боротьбу з лайкою, хоча в Московії подібних документів чимало.

Якби не російська окупація, то білоруси (литвини), українці та поляки не матюкалися б і сьогодні. Сьогодні, до речі, поляки все-таки майже не матюкаються, а словаки і чехи ВЗАГАЛI не матюкаються.

І це цілком нормально, бо більшість народів світу не знають матюків – як не знали їх і слов’яни, балти, романці, германці. Сексуальна лексика у них вкрай мізерна (у порівнянні з російською), а багато мов взагалі при лихослів’ї не використовують сексуальні теми. Наприклад, французьке «con» передає з різними артиклями назву і чоловічого, і жіночого статевого органів, а межа лихослів’я французів – просто назвати опонента цим словом. І лише тільки в англійській мові і лише на початку ХХ століття, і лише в США – з’явилася лайка «mother fucker», аналога якій немає в Європі, і яка булла калькою російських матюків – її і внесли у мову США емігранти з Росії (див. В. Бутлер «Походження жаргону в США», 1981, Нью-Йорк).

Таким чином, матюки – це зовсім не «породження слов’янського язичництва», бо слов’яни-язичники не матюкалися.

Міфом є і судження, що «у стародавній Русі матюкалися». У Київській Русі ніхто не матюкався – матюкалися лише в Московії, але вона-то саме Руссю і не була. Перші згадки про дивну звичку московитів говорити матюками історики знаходять у 1480 році, коли князь Василь III нарівні з сухим законом вимагав від московитів перестати матюкатися. Потім Іван Грозний велів «кликати по торгах», щоб московити «матюками б не сварилися і всякими б огидними промовами кепськими один одного не докоряли». Відтак німецький мандрівник Олеарій, який приїхав до Московії, з сумом зазначив найбільшу поширеність матірщини: «Малі діти, ще не вміють назвати ні Бога, ні мами, ні батька, вже мають на устах непотрібні слова».

У 1648 році цар Олексій Михайлович задумав «видалити заразу» і видав царський указ, щоб «пісень бісівських не співали, матірно та всією нікчемною лайкою не лаялися… А які люди почнуть кого сварити матюками і всякою лайкою – і тим людям за такі супротивні християнському закону за шаленства бути від Нас у великій опалі і в жорстокому покаранні».

Московський священик Яків Кротов зазначає: «Впродовж і XVII, і більшої частини XVIII століття в Московії спокійно ставилися саме до нецензурної лайки. Простий приклад: поблизу Савіно-Сторожевського Звенигородського монастиря, розташованого в трьох кілометрах від Звенигорода, протікає струмочок, і у всіх писарських книгах, починаючи з кінця XVI століття, коли була складена перша, абсолютно нормально писарі фіксували назву цього струмка, що протікав по землі, яка належала монастирю. Перша літера була «п», друга половина закінчувалася на «омий». Хто ходив сюди митися від Звенигорода, за кілька кілометрів? Не зовсім зрозуміло. Але, так чи інакше, наприкінці XVIII століття, коли проводиться генеральне межування Росії, складання повної карти Російської імперії, за указом Катерини Великої всі назви, які містять в собі непристойну лексику, матюки в корені, замінюють на більш благозвучні. З тих пір перейменований і цей звенигородський струмок».

До тієї пори на картах Московії-Росії існували тисячі топонімів та гідронімів, створених на основі матюків. Нічого подібного в цей час ні в Білорусі-Литві, ні в Русі-Україні тоді не було – там народ матюки не знав. Цю обставину начебто можна було б пояснити тим, що білоруси і українці ніколи не були під Ордою, а московити в Орді триста років жили, а потім у ній владу захопили, приєднавши Орду до Московії. Адже раніше радянські історики так і вважали: що мати московитів стали нібито їхньою відповіддю на «татаро-монгольське іго».

Наприклад, Володимир Кантор, белетрист і член редколегії російського журналу «Питання філософії» писав: «Але в Росії з’являється під час татар слово «Еблі», яке нам, російським людям, зрозуміло, пов’язане з ганьбою матері і так далі, тюркською означало просто одружитися. Татарин, захоплюючи дівчину, говорив, що він «Еблі» її, тобто бере її. Але для будь-якого російського простолюдина, у якого відбирали доньку, дружину, сестру, він здійснював насильство над жінкою, і внаслідок це слово набуло абсолютно характеру зґвалтування.

Що таке матюки? Це мова тих, кого зґвалтували, тобто того нижчого шару, який відчуває себе весь час поза зоною дії високої культури і цивілізації, приниженим, ображеним, зґвалтованим. I як кожний зґвалтований раб, він готовий застосувати це насильство стосовно до свого товариша, а якщо вийде, зрозуміло, і до благородної людини».

На перший погляд, версія здається правдивою. Однак вона помилкова.
По-перше, нинішні татари Казані (тоді булгари) точнісінько так «знемагали від татарського ярма» (бо Казань була рівною мірою васалом татар, як і Москва), але жодних матюків чомусь не народили світові. По-друге, татари Орди не були тюрками, а були сумішшю тюркських і фіно-угорських племен. З цієї причини вони приєднали до Орди фінів Суздаля-Московії (мордва, мокша, ерзя, мурома, меря, чудь, мещера, перм) і прагнули об’єднати всі фіно-угорські народи, що йшли з Волги до Європи, в тому числі дійшли і до Угорщини, народ якої вважали «своїм по праву». По-третє, ніякого «татарського ярма» не було. Москва платила татарам тільки податок (половину якого собі за працю з його збору залишала – на чому і піднеслася) і виставляла своє московське військо для служби в армії Орди. Ніколи не було такого, щоб татари захоплювали в дружини дівчат Московії – це сучасні вигадки. У раби – захоплювали під час воєн, але точно так слов’ян сотнями тисяч за рабів захоплювали власне московити (наприклад, 300 тисяч білорусів були захоплені московитами у рабство у війні 1654‑1657 рр.). Але рабиня – це не дружина.

Взагалі кажучи, вся ця версія Володимира Кантора «висмоктана» з пальця лише на двох сумнівних підставах: на наявності у мові тюрків слова «Еблі» (одружуватися) і на міфі про горезвісне «татарське іго». Цього дуже мало, тим більше, що без пояснення залишаються інші головні матюки російської мови. А вони ж то як утворилися? Хоча мушу зауважити, що ця гіпотеза Кантора – вже певний прорив у темі, адже раніше радянські історики взагалі писали, що московити просто перейняли матюки у татаро-монголів, мовляв, – ті навчили московитів матюкатися. Проте ні в мові тюрків, ні в мові монголів жодних матів немає.

Так от, – є дві поважні обставини, що повністю спростовують гіпотезу Кантора про походження одного з російських матюків від тюркського слова «Еблі» (одружуватися).

1. Розкопки академіка Валентина Яніна в Новгороді призвели у 2006 році до відкриття берестяних грамот з матюками. Вони набагато давніші, ніж прихід в Суздальське князівство татар. Що ставить жирний хрест на взагалі спробі істориків пов’язати мати московитів з мовою татар (тюркською). Мало того, ці матюки на берестяних грамотах Новгорода сусідять з елементами фінської лексики – тобто, люди, що їх писали, були не слов’янами (колоністами ободритами Рюрика, що припливли з Полаб’я і побудували тут Новгород), а місцевими слов’янізованими колоністами Рюрика фінами (або саамами, або чуддю, вєсью, муромою).

2. Є в Європі ще один народ, окрім московитів, який матюкається вже тисячу років – і тими ж самими РОСIЙСЬКИМИ МАТЮКАМИ. Це – угорці.

Вперше про угорські матюки російські історики дізналися зовсім недавно – і були вкрай здивовані: адже угорці – не слов’яни, а фіно-угри. Та й не перебували ні під жодним «татаро-монгольським ігом», бо пішли з Волги в Центральну Європу за століття до народження Чингисхана і Батия. Наприклад, московський дослідник теми Євген Петренко вкрай збентежений цим фактом і визнає в одній з публікацій, що «це цілком заплутує питання походження російських матюків». Насправді це не заплутує питання, а як раз і дає повну відповідь. Угорці використовують мати, абсолютно аналогічні матам Московії, з самого часу приходу до Європи з Волги.

Зрозуміло, що гіпотеза Кантора про походження одного з російських матюків від тюркського слова «Еблі» (одружуватися) – ніяк не може бути застосована до угорців, бо тюрки не змушували їх дівчат силою вступати до шлюбу. Та й тюрків ніяких навколо угорців в Центральній Європі немає.

Євген Петренко зазначає, що сербський матірний вислів «єбєням слунце в пичку» з’явився історично недавно – всього років 250 тому, і був перейнятий сербами в угорців в період, коли Сербія потрапила з турецького ярма під владу Австро-Угорщини при імператриці Марії-Терезі.

Угорські літописи ще середньовіччя переповнені такими матюками, які більше ніде і ні в кого навколо (слов’ян, австрійців, німців, італійців та ін, в тому числі турків) не існували. Їх сербам тоді несли угорська колоніальна адміністрація, угорська армія і угорська аристократія.

Чому ж матюки угорців абсолютно ідентичні матюкам московитів? Відповідь може бути лише одна: ЦЕ – УГРО-ФIНСЬКI МАТЮКИ.

Нагадаю, що угорці, естонці, фіни й росіяни – це один і той самий фінський етнос. Росіяни, щоправда, були почасти слов’янізовані київськими попами, що насадили у них православ’я. Але от дослідження генофонду російської нації, що проводилися у 2000‑2006 роках РАН, показали, що за генами росіяни абсолютно ідентичні фінському етносу: мордві, комі, естонцям, фінам і угорцям. Що й не повинно дивувати, бо вся Центральна Росія (історична Московія) – це земля фінських народів, а всі топоніми її – фінські: Москва (народу мокша), Рязань (народу ерзя), Муром (народу мурома), Перм (народу перм) і т. д.

Єдиною «білою плямою» залишається питання стародавньої наявності матюків в Естонії та Фінляндії. Судячи з того, що берестяні грамоти Новгорода з матюками могли з великою ймовірністю писатися саамами (а не чуддю або муромою), що так само колись населяли Естонію і Фінляндію, матюки повинні бути здавна в естонців і фінів теж. Цей нюанс потребує уточнення.

З іншого боку, у фіно-угорських етносів матюки могли породити саме угри. Тобто угорці і споріднені до них народи, що залишилися жити в землях майбутньої Московії. Угорська група мов включає сьогодні тільки угорську мову і обсько-угорські хантийську і мансійську. У минулому ця група була куди більш потужною, в тому числі, імовірно, включала народ печенігів, що пішли з угорцями в Центральну Європу і по дорозі розселилися широко над Кримом і в степах Дону (їх нібито винищили татари). У самій же Московії головним етносом був мордовський етнос мокша (моксель на його мові), що дав назву річці Моксва (Moks мокша + Va вода), змінену київською мовою на більш милозвучне слов’янам «Москва». I етнос ерзя (зі столицею Ерзя і державою Велика Ерзя, пізніше зміненою на Рязань). У пермської групи комі і удмуртів виділялася держава Велика Пермі. Все це – історична територія споконвічного поширення матюків.

Артем ДЕНIКIН,
аналітична газета «Секретні дослідження»

Джерело – duhvoli.com.ua

http://orientyry.com/analityka/%D0%BC%D1%96%D1%84%D0%B8-%D1%96-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE-%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%96%D0%B9%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%8E%D0%BA%D0%B8.html


Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 119
leshik_zt
1 Алексей (leshik_zt)   • 16:02:29, 11.12.2011 [Материал]

Очередная жидоверсия?
SteamRoller
95 Михаил (SteamRoller)   • 13:00:36, 12.12.2011 [Материал]

>>аналітична газета «Секретні дослідження»

Сенсации, скандалы, расследования.
Ленин был грибом, и его мозг в Мавзолее до сих пор думает, как бы ещё напакостить. Кеннеди выкрали марсиане, перепутав с Амелией Эрхарт.
Lisa111
2 Роман (Lisa111)   • 16:06:24, 11.12.2011 [Материал]

Юрко-Кристиан Андерсон. :-)
Lisa111
3 Роман (Lisa111)   • 16:14:26, 11.12.2011 [Материал]

Ширинку застегни, а то АйКю видно!
Юрко
4 Юрій Градовський (Юрко)   • 16:16:16, 11.12.2011 [Материал]

Ай-яй, як дотепно! Ви мені нагадуєте дитинку з дитсадочка.
ПривидзГаю
5 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 16:18:20, 11.12.2011 [Материал]

Полюбляєте дивитись на чоловічі ширінки?
Lisa111
6 Роман (Lisa111)   • 16:20:07, 11.12.2011 [Материал]

Слышите....
leshik_zt
7 Алексей (leshik_zt)   • 16:24:55, 11.12.2011 [Материал]

Ты им по-украински напиши, а то они русский не понимают. В тернопольских лесах никто русский не понимает...
Юрко
8 Юрій Градовський (Юрко)   • 16:33:47, 11.12.2011 [Материал]

А нафіг він нам? Ми ж не яничари.
leshik_zt
9 Алексей (leshik_zt)   • 16:46:19, 11.12.2011 [Материал]

Да я знаю, что ты жидок
leshik_zt
10 Алексей (leshik_zt)   • 16:46:53, 11.12.2011 [Материал]

Кому "нам"?
Lisa111
11 Роман (Lisa111)   • 17:10:08, 11.12.2011 [Материал]

Им - это частично полякам, которые считаю героями тех, кто поляков убивал. Короче говоря - предателям.
И про Жида это точно, в реальном значении этого слова. :-)
Sams2
21 Александр (Sams2)   • 20:10:17, 11.12.2011 [Материал]

А если им дать по две гривни, они еще часа полтора тебе русские народные песни петь будут.
Lisa111
12 Роман (Lisa111)   • 17:17:04, 11.12.2011 [Материал]

Ещё раз повторяю вопрос автору:
За 300лет аккупации в славянские языки перекочевало около 10 слов ( в основном мат). Кстати , это и есть ответ на вопрос про похожесть матюков во многих народах.
Учитывая, что в русском языке несколько тысяч слов, то как получилось, что без всякого давления огромный народ взял и забыл напрочь свою родную речь (по версии автора - финскую) и сочинил новый язык на основе языка меньшего по численности соседа? Опять же вопрос, почему просто тупо не скопировал ?

Специально для умных повторюсь отдельно, что мат попал во многие языки от ТАТАР, благодаря их нашествиям! Учите историю, айкьюшники!
leshik_zt
13 Алексей (leshik_zt)   • 17:24:11, 11.12.2011 [Материал]

У них своя история, свежевыдуманая.
Юрко
14 Юрій Градовський (Юрко)   • 18:27:07, 11.12.2011 [Материал]

Почитайте тут http://www.slovoidilo.com/kultura/ukrayinska-mova-bilsh-davnya-za-svogo-pobratyma-rosijsku-movu.html
Тільки все, а не лише заголовок. Як мат міг попасти до російської від татар, якщо власне татари і є росіянами.
Юрко
15 Юрій Градовський (Юрко)   • 18:39:37, 11.12.2011 [Материал]

Дійсно, як такий величезний народ забув власні слова і використовує такі "російські", як бархат, брюки, вакса, башмак, ярлык,анонс, антракт, секрет, шофер та багато инших, не говорячи вже про назви місяців російською. Повне слов'янство!
Lisa111
16 Роман (Lisa111)   • 19:02:58, 11.12.2011 [Материал]

Татары? Вы только что говорили, что фины!!!
Вы ещё скажите, что фины и татары родственники...:-)
Выдвигайтесь на Нобелевскую, я серьёзно!
Потомки татар - татары и киргизы...Вы разрез глаз у татар видели?
Ладно, выполз из под стола. :-)))
leshik_zt
17 Алексей (leshik_zt)   • 19:12:50, 11.12.2011 [Материал]

А что вы хотите от жидобэндэрки? У него русские и янычары это одно и тоже...
Юрко
35 Юрій Градовський (Юрко)   • 22:03:09, 11.12.2011 [Материал]

Ви язичник?
leshik_zt
36 Алексей (leshik_zt)   • 22:08:36, 11.12.2011 [Материал]

Нет
Юрко
43 Юрій Градовський (Юрко)   • 22:28:35, 11.12.2011 [Материал]

Дивно.
leshik_zt
52 Алексей (leshik_zt)   • 22:51:35, 11.12.2011 [Материал]

Шокирован?
Юрко
58 Юрій Градовський (Юрко)   • 23:02:24, 11.12.2011 [Материал]

Здивований. Але зрозумів, що значення слова Ви не знаєте - випадково ляпнули.
leshik_zt
62 Алексей (leshik_zt)   • 23:07:13, 11.12.2011 [Материал]

Да куда мне. Это вы у нас всё знаете.
Юрко
18 Юрій Градовський (Юрко)   • 19:20:21, 11.12.2011 [Материал]

Що ж - Ви не винні. Не фіни, а угро-фінські племена чудь, весь, мокша, мордва, мєщора та ін вкупі з татарами - залишками Золотої Орди, спадкоємицею якої і є Росія, стали основою населення Росії.
leshik_zt
19 Алексей (leshik_zt)   • 19:33:04, 11.12.2011 [Материал]

Вы действительно верите в то, что озвучиваете в своих блогах?
Lisa111
20 Роман (Lisa111)   • 19:41:06, 11.12.2011 [Материал]

"Вы действительно верите в то, что озвучиваете в своих блогах?"
А попробует не поверить...зарплаты лишат. :-)
Sams2
23 Александр (Sams2)   • 20:31:20, 11.12.2011 [Материал]

Россия - наследница Золотой Орды....
Это песня!
Юрко
25 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:50:08, 11.12.2011 [Материал]

А тут детальніше можна? Як відомо, Росія не існувала з дня створення світу. Спадкоємицею якої країни, на Вашу думку, є Росія.
Sams2
26 Александр (Sams2)   • 20:59:56, 11.12.2011 [Материал]

А как просто образование она быть никак не может?
Юрко
27 Юрій Градовський (Юрко)   • 21:24:46, 11.12.2011 [Материал]

"Як ми вже знаємо, Московія протягом сотень років була одним із улусів Золотої Орди, в якій спочатку панував світогляд китайської філософії, поширювалося християнство, існував іслам. Але коли пізніше татари прийняли магометанство, вони все одно ще деякий час продовжували дотримуватись толерантності китайського релігійного світогляду, в тому числі і старого язичницького світогляду, який їм велів боятись помсти чужих богів. Тому вони пітримували та захищали християнську церкву та священиків у Московії, де вживалась староукраїнська (руська) мова. (Навіть з 1250 р. по 1320 р. Митрополит московської церкви тримав свою катедру в столиці Золотої Орди Сараї, поруч зі ставкою Хана). Це дало змогу зберегти серед провідної верстви населення українську мову ще довгий час (звідси ці 30% українських слів).
Але переважна більшість населення Московії була угро-фінно-татарського походження, для якого українська мова була чужа. До того ж, живучи сотні років відокремлено в непрохідних болотах та лісах угро-фінни, мали небагату мовну культуру. До речі слово "Москва" перекладається з фінської як "гниле болото". Вже після занепаду Орди татари масово почали переходили в християнство, часто примусово. Для прикладу: цар Борис Годунов – татарин, князі Хованський, Юсупов, Урусов, Салтиков, Ордин-Нащокін, Мансуров та багато інших теж були татарами. В.Ключевський писав, що в 16-18 століттях 57% московської провідної верстви були татарського походження, тому їм була чужа українська мова, культура, традиції. З цієї причини московські правителі пішли на культурний та мовний розрив з Києвом.
Єдине, що їм було потрібне, – це спадщина Київської Русі та її славна історія, щоб оправдовувати свої загарбницькі походи під виглядом об'єднання слов'янських земель та продовжувати ідеї Орди, але тепер вже під назвою Московія, а пізніше Росія. Тобто шлях до ідеї московітів – "Москва є ІІІ Рим" – лежав через Київ. Тому підкорення Києва за всяку ціну було і залишається основним завданням як минулих, так і сучасних московських правителів. Без Києва не може бути Росії. Московія – так, але не Росія. За словами Бабуріна, Україна – це єдине джерело генетичного і інтелектуального потенціалу Російської імперії."
http://nnm.ru/blogs/Chukvunya/pro_slov_yanske_pohodzhennya_moskovsko_movi_ta_dom_nuyuche_stanovishe_sered_slov_ yanskih_mov/
Sams2
31 Александр (Sams2)   • 21:51:06, 11.12.2011 [Материал]

Потомки Орды - монголы. И Чингиз, и дети, и внуки и правнуки его - монголы! И татарами в те времена называли всех иностранцев с востока, как всех иностранцев с запада называли немцами! И монголы - не мусульмане, буддисты они! Вы взрослый человек, где Вы такого бреда набрались???
Юрко
34 Юрій Градовський (Юрко)   • 21:56:28, 11.12.2011 [Материал]

Читайте уважно http://zhzh.info/blog/2011-12-11-3375
Sams2
55 Александр (Sams2)   • 22:56:14, 11.12.2011 [Материал]

Прочел. Данная публикация свидетельствует о полной деградации автора, как личности.
Sams2
37 Александр (Sams2)   • 22:11:17, 11.12.2011 [Материал]

"Як ми вже знаємо, Московія протягом сотень років була одним із улусів Золотої Орди,..."

Вот яркий пример демагогии. "Як ми вже знаемо"... Полнейшая чушь выдается за аксиому, и обсуждается не эта чушь, а якобы ее последствия. Ну на эту хрень ведется все меньше людей. Принцип не нов, но пока еще действует. Примеры - Ирак. Американцы якобы нашли химическое оружие, и это стало поводом для вторжения. Потом выяснилось,как обычно, что никакого химического оружия не было, но для оккупации было достаточно мифа про него. Или "оранжевая революция" - Пустили слух о "фальсификациях", и уже никто не проверял сам факт фальсификаций, и хотя ни одного дела по ним провести не удалось, так как не было каких-либо серьезных фальсификаций, но на фоне этого вранья удалось и "третий тур" пропихнуть, и бунт организовать. Чем кончилось - знаем... Так и здесь - "Як ми вже знаемо..." Бред собачий!
Юрко
40 Юрій Градовський (Юрко)   • 22:24:05, 11.12.2011 [Материал]

То що, не була Московія в Золотій Орді?
Sams2
44 Александр (Sams2)   • 22:29:13, 11.12.2011 [Материал]

Точно так же, как и Украина. Дальше что?
Юрко
45 Юрій Градовський (Юрко)   • 22:30:29, 11.12.2011 [Материал]

Ви ж піддали це сумніву.
Sams2
50 Александр (Sams2)   • 22:41:11, 11.12.2011 [Материал]

Опять вранье. Оккупированная монголами территория не стала их улусом.
Юрко
46 Юрій Градовський (Юрко)   • 22:32:30, 11.12.2011 [Материал]

"Для прикладу: цар Борис Годунов – татарин, князі Хованський, Юсупов, Урусов, Салтиков, Ордин-Нащокін, Мансуров та багато інших теж були татарами. В.Ключевський писав, що в 16-18 століттях 57% московської провідної верстви були татарського походження, тому їм була чужа українська мова, культура, традиції. З цієї причини московські правителі пішли на культурний та мовний розрив з Києвом."
Назвіть татарів - українських князів чи гетьманів.
HOOLIGAN
101 ¤Правый¤ (HOOLIGAN)   • 14:58:31, 12.12.2011 [Материал]

<Назвіть татарів - українських князів чи гетьманів>
Ахметов.
Sams2
108 Александр (Sams2)   • 19:30:26, 12.12.2011 [Материал]

Класс!!!
SteamRoller
78 Михаил (SteamRoller)   • 11:17:18, 12.12.2011 [Материал]

>>То що, не була Московія в Золотій Орді?

Украина была одним из рейхскомиссариатов Германии, поэтому она является его "спадкоємицею", поэтому никаких украинцев нет - одни рейхскомиссарики.

Ну, следуя вашей "логике".
Юрко
83 Юрій Градовський (Юрко)   • 11:36:03, 12.12.2011 [Материал]

О, Михайлик став до праці. Там механізм трішки инший. Україна не була суб'єктом в тій війні, а була почергово, а, подекуди, одночасно, окупована кількома окупантами. Ну і ярликів на царювання лідери України не отримували - лише концтабори.
sebast
86 sebast (sebast)   • 11:55:35, 12.12.2011 [Материал]

"О, Михайлик став до праці"

Я, как клон Азиата, авторитетно заявляю, что мы (клоны да и сам Азиат) по выходным отдыхаем, в отличие от вас - истинных патриотов и борцов!
SteamRoller
88 Михаил (SteamRoller)   • 12:01:25, 12.12.2011 [Материал]

>>О, Михайлик став до праці.

Как только кровавый режим перечислил з/п на оффшорный счёт, так "я сразу на капу нажал"!!!
Юрко
89 Юрій Градовський (Юрко)   • 12:02:49, 12.12.2011 [Материал]

Не маю ні найменшого сумніву.
SteamRoller
87 Михаил (SteamRoller)   • 11:59:15, 12.12.2011 [Материал]

>>Україна не була суб'єктом в тій війні

Какже-какже, ваши же гордятся "провозглашением незалежности" во Львове в 41-м.
Так что не надо ля-ля.
Юрко
91 Юрій Градовський (Юрко)   • 12:05:01, 12.12.2011 [Материал]

Звичайно, гордимось. І не проголошенням Незалежности, а проголошенням відновлення Незалежности. І не лише у Львові, а і в Києві.
SteamRoller
93 Михаил (SteamRoller)   • 12:16:22, 12.12.2011 [Материал]

Т.е. ваше утверждение "Україна не була суб'єктом в тій війні" не соответствует истине.
Юрко
94 Юрій Градовський (Юрко)   • 12:21:10, 12.12.2011 [Материал]

Україна вела свою війну - за незалежність. Суб'єктом російсько-німецької не була.
SteamRoller
97 Михаил (SteamRoller)   • 13:59:53, 12.12.2011 [Материал]

95 Юрій Градовський Юрко
Україна вела свою війну - за незалежність. Суб'єктом російсько-німецької не була.

Уточню: ~90% способных держать оружие украинцев вели войну с немцами в составе Советской Армии. Но это были "неправильные украинцы" (по версии "свидомых").

И ~5% служили кто в СС, кто в "нахтигале", кто в УВВ, кто потом бегал из ОУн в УПА и наоборот (правда, немцы не заметили их с ними "борьбы", но это очевидно по извечной немецкой безалаберности и неряшливости), а потом сидели в норах и препятствовали послевоенному восстановлению экономики.
Но вот это — (по версии "свидомых") — справжни Хэрои!

На основании такого нехитрого расклада можно утверждать, что "Україна вела свою війну - за незалежність. Суб'єктом російсько-німецької не була." (ну, по крайней мере, если у тебя совесть на уровне "свидомого").
Юрко
115 Юрій Градовський (Юрко)   • 21:43:26, 12.12.2011 [Материал]

А що, був суб'єкт військових дій Україна? Були СССР та Німеччина, які, по черзі, а, подекуди, і одночасно, окуповували Україну. Україна вела свою національно-визвольну війну. Навіть Ваш Путін заявив, що Україна не доклала ходних зусиль.
Sams2
109 Александр (Sams2)   • 19:37:12, 12.12.2011 [Материал]

Украина была субъктом во второй мировой! Хоть и в составе СССР! И позже даже была отдельным членом ООН, наравне с Белоруссий и СССр. Если Вам будет легче - Россия членом ООН не была.
leshik_zt
110 Алексей (leshik_zt)   • 19:43:59, 12.12.2011 [Материал]

Легче ему уже никогда не будет. Занєпад.
Юрко
116 Юрій Градовський (Юрко)   • 21:44:57, 12.12.2011 [Материал]

Росія є СССР.
ПривидзГаю
119 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 22:15:38, 12.12.2011 [Материал]

Навіть Путін це казав. «Розпався Радянський Союз. А що таке Радянський Союз? Це та сама Росія, тільки назва інша» – Владімір Путін.
Sams2
22 Александр (Sams2)   • 20:29:39, 11.12.2011 [Материал]

Рома, не спорь! Слова "вакса, анонс, антракт, секрет и шофер" действительно принесли в Россию татаро-монголы! И распространял из личный шофер Чингиза.
sebast
24 sebast (sebast)   • 20:48:52, 11.12.2011 [Материал]

Уго-финно-татаро-французы.
SteamRoller
79 Михаил (SteamRoller)   • 11:18:14, 12.12.2011 [Материал]

>>Слова "вакса, анонс, антракт, секрет и шофер" действительно принесли в Россию татаро-монголы! И распространял из личный шофер Чингиза.

Это пять.
Юрко
85 Юрій Градовський (Юрко)   • 11:37:41, 12.12.2011 [Материал]

Звичайно, це ж споконвічні русссскіє слова. І такі старославянські.
SteamRoller
90 Михаил (SteamRoller)   • 12:02:51, 12.12.2011 [Материал]

Назовите язык без заимствований.
Что вы пытаетесь доказать, приводя 2-3 слова "іншомовного походження"?
Юрко
92 Юрій Градовський (Юрко)   • 12:08:37, 12.12.2011 [Материал]

"З 4-томного етимологічного словника О.Н.Трубачова він вибрав та проаналізував походження 10779 російських слів і дійшов висновку, що:

6304 слів, або 58,3%, є запозиченими з інших європейських мов;

1119 слів, або 10,3%, є невідомого походження;

3191 слово, або 29,5%, українського походження;

72 слова, або 0,8%, загальносхіднослов'янського походження;

93 слова, або 0,9%, російського, тобто московського, походження.

Щоб зрозуміти таку цікаву картину, треба знову повернутися на сотні років назад. За часів Івана Грозного в московській мові було тільки два руських слова: владика і злат.

В 1589 році в Парижі був виданий словник московської мови, в якому було тільки два руських (українських) слова.

В 1618 році, вчений лінгвист з Англії Ричард Джеймс нарахував в московській мові тільки шістнадцять руських (українських) слів.

У кінці ХVІІ століття німецький вчений Лудольф нарахував у московській мові сорок одне руське (українське) слово."
http://zhzh.info/blog/2011-12-08-3375
Юрко
28 Юрій Градовський (Юрко)   • 21:25:54, 11.12.2011 [Материал]

Але переважна більшість населення Московії була угро-фінно-татарського походження, для якого українська мова була чужа. До того ж, живучи сотні років відокремлено в непрохідних болотах та лісах угро-фінни, мали небагату мовну культуру. До речі слово "Москва" перекладається з фінської як "гниле болото". Вже після занепаду Орди татари масово почали переходили в християнство, часто примусово. Для прикладу: цар Борис Годунов – татарин, князі Хованський, Юсупов, Урусов, Салтиков, Ордин-Нащокін, Мансуров та багато інших теж були татарами. В.Ключевський писав, що в 16-18 століттях 57% московської провідної верстви були татарського походження, тому їм була чужа українська мова, культура, традиції. З цієї причини московські правителі пішли на культурний та мовний розрив з Києвом.
Єдине, що їм було потрібне, – це спадщина Київської Русі та її славна історія, щоб оправдовувати свої загарбницькі походи під виглядом об'єднання слов'янських земель та продовжувати ідеї Орди, але тепер вже під назвою Московія, а пізніше Росія. Тобто шлях до ідеї московітів – "Москва є ІІІ Рим" – лежав через Київ. Тому підкорення Києва за всяку ціну було і залишається основним завданням як минулих, так і сучасних московських правителів. Без Києва не може бути Росії. Московія – так, але не Росія. За словами Бабуріна, Україна – це єдине джерело генетичного і інтелектуального потенціалу Російської імперії."
http://nnm.ru/blogs/Chukvunya/pro_slov_yanske_pohodzhennya_moskovsko_movi_ta_dom_nuyuche_stanovishe_sered_slov_ yanskih_mov/
Sams2
29 Александр (Sams2)   • 21:37:46, 11.12.2011 [Материал]

С чем соглашусь - Что нет уже Московии. И Киевской Руси нет. И что?
Sams2
32 Александр (Sams2)   • 21:53:12, 11.12.2011 [Материал]

А чего минуса пошли? Кто-то не согласен с там, что нет Московии и Киевской руси? По вашему мнению они есть?
ПривидзГаю
38 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 22:18:33, 11.12.2011 [Материал]

З другої половини 15 століття в церковній документації Московського царства вживалася назва не слов`янського походження - «Росія», для позначення власної країни, а також східних і південних земель Великого князівства Литовського. Московія - це історична назва. Московщина — це українська історична назва. Походить від назви російської столиці — Москви.
Sams2
42 Александр (Sams2)   • 22:27:43, 11.12.2011 [Материал]

Объясните, что значит "українська історична назва"? С какой стати Вы решили называть другие государства называть с позиций украинского языка? Тогда уж и объясните "українську історичну назву" государства Буркина-Фасо, как там, с точки зрения украинизма, всн в порядке, никаких проблем?
leshik_zt
48 Алексей (leshik_zt)   • 22:38:10, 11.12.2011 [Материал]

Западная Европа

Изначально у слова Московия отсутствовали какие-либо негативные коннотации: западноевропейские писатели XVI—XVII веков использовали названия Московия и Россия безо всякой системы, обычно (к примеру, у Герберштейна) эти слова встречались в одном и том же тексте как синонимы.

Однако с середины XIX века успевшее выйти из употребления слово стало активно изпользоваться в националистической польской русофобской пропаганде[5]. Пионером облачения старой идеологической традиции Речи Посполитой в новую расистскую форму стал этнический поляк Франциск Духинский[5], эмигрировавший с Правобережной Украины в Париж после польского восстания 1830 года. В своих работах и выступлениях он утверждал, что московиты (так он последовательно называл русских) не европейцы, а азиаты-«туранцы», в отличие от поляков и русинов (так он последовательно называл украинцев и белорусов), которые вместе с другими европейскими народами являлись «арийцами». При этом он подробно описывал различие цивилизаций «арийцев» и «туранцев», делая из них антагонистов, а границу между ними проводя где-то по Днепру. Первых он считал цивилизованными и культурными земледельцами, вторых — дикими и отсталыми кочевниками-варварами. Согласно Духинскому, надо всячески отгородить Россию от Европы как угрозу существования последней, а сделать это возможно будет только путём возрождения Польши в старых границах (включая Украину и Белоруссию). Таким образом, Польша становилась форпостом европейской цивилизации против «дикой» Азии. Факт современного существования названия России и этнонима русских он объяснял неким тайным приказом Екатерины II, по которому, чтобы скрыть своё туранское происхождение, московитам в приказном порядке «навязали» имя «арийцев»-русинов[6].

Выступления Духинского поначалу произвели сенсацию в парижских политических кругах, его всячески поддерживали[6], особенно на фоне напряжённых политических отношений Франции и Британии с Россией после Крымской войны. У Духинского появились последователи, например, французы Анри Мартен со своей книгой «Россия и Европа» (1866) или Элиас Реньо с книгой «Европейский вопрос, ошибочно называемый польским вопросом» (1861)[7].Однако со временем в силу своей в корне псевдонаучности, расистские идеи Духинского не были признаны серьёзным научным сообществом[5]. Российские учёные, в том числе Николай Костомаров, опубликовавший «Правду полякам о Руси» (1861), активно критиковали его теорию, а языковед Бодуэн де Куртене (сам этнический поляк) по смерти Духинского напечатал осуждающую брошюру.

Слово «Московия» иногда употреблялось западными авторами, когда автор, пользуясь его архаичной окраской, желал выразить своё негативное отношение к России и к её статусу в современности, намекнуть на её отсталость. К примеру, британский премьер-министр Бенджамин Дизраэли в своём письме королеве Виктории в 1877 году призывал «очистить Центральную Азию от московитов и загнать их в Каспий»[8]. В планах нацистского руководства было создание Рейхскомиссариата Московия.
SteamRoller
80 Михаил (SteamRoller)   • 11:21:21, 12.12.2011 [Материал]

>>Однако с середины XIX века успевшее выйти из употребления слово стало (московия) активно изпользоваться в националистической польской русофобской пропаганде[5].

Люблю, когда вещи называют своими именами.
Ложь - ложью, ненависть - ненавистью, а не выдумывают "нацыонально свідому правду", "українську історичну назву".
leshik_zt
49 Алексей (leshik_zt)   • 22:38:27, 11.12.2011 [Материал]

Украинский национализм

Будучи отвергнутыми и забытыми в научном мире, тезисы и терминология Духинского, тем не менее, оказались востребованным элементом в развивающемся расистско-шовинистическом дискурсе украинских националистов в XX веке[9]. Употребление инокоренного слова «Московия» хорошо вписывалось в культивирование концепции о якобы безотносительности России к культурному наследию Руси[10][11]. В 1921 была издана (переиздана в 1936 году) книга украинского эмигранта в Чехословакии Сергия Шелухина о названиях Украины, где он, частично повторяя Духинского, доказывал, что «Московия» всегда так называлась и «украла» своё название Русь/Россия у Украины. При этом он, всячески подтасовывая факты, использовал удобные материалы и игнорировал остальные. Схожими терминами оперировал и украинский националист-эмигрант Павел Штепа, издавший книги «Украинец и москвин. Две противоположности» (1959) и «Московство» (1968).

Уже в постсоветское время львовянин Евген Наконечный написал книгу с недвусмысленным названием «Украденное имя» (1998), где развил идеи Шелухина, точно также подтасовывая и искажая факты. Кроме того, название «Московия» и «московиты» (наравне с выдуманным им «Моксель»[12]) постоянно употребляются по отношению к России и русским в пропагандистской[13] книге Владимира Белинского «Страна Моксель», за которую он получил в 2011 году украинскую национальную премию имени Ивана Франко (выдаётся Государственным комитетом телевидения и радиовещания Украины) в номинации «Лучшая научная работа»[14].

Эти и некотрые другие похожие по содержанию книги, несмотря на маленькие тиражи, много раз переиздавались и стали настольными для украинских националистов. Их часто цитируют и на них ссылаются. На их основе печатаются псевдонаучные националистические статьи в украинских СМИ[10][15].

Некоторые общественные деятели националистической направленности периодически используют слово Московия в своих высказываниях. К примеру, активистка ВО «Свобода» Ирина Фарион рекомендовала детям, использующим русские формы имён, «собирать чемоданы и выезжать в Московию»[16]. По словам «политолога» Олега Соскина, «московиты украли у украинского народа язык, православную веру, название страны, а сейчас пришло время это все нам вернуть. А они должны возвратиться к своему финно-угорскому, тюркскому фундаменту»
leshik_zt
51 Алексей (leshik_zt)   • 22:43:57, 11.12.2011 [Материал]

Почему Украину Малороссией не называете? Историческое название.
ПривидзГаю
53 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 22:52:50, 11.12.2011 [Материал]

"Историческое название" - для російських шовіністів!
SteamRoller
81 Михаил (SteamRoller)   • 11:28:46, 12.12.2011 [Материал]

>>>Почему Украину Малороссией не называете? Историческое название.
>>"Историческое название" - для російських шовіністів!

Вот что бывает, когда комплекс "младшего брата" глаза застилает.
"Мало"россия - не в смысле младшая, а в смысле "первая, исходная": так расселяющиеся народы называли свою историческую родину:
-----------------
Ничего, конечно, обидного в названии Малая Русь или Малороссия нет.

В одном из номеров «Владимирского Листка», издающегося в Бразилии, мы находим следующую справку о происхождении названия Малая Русь:

«Малыми» в истории назывались страны, откуда выходил народ, — его национальная колыбель. «Великими» — центр территориального завершения государственной консолидации или колонии, достигшие особенно пышного расцвета, богатства и могущества. Отсюда — Малая Греция (Афины) и Великая Греция (Эллада), Великая Италия (после Рима), Малая Польша (Краков) и Великая Польша (Варшава), Малая Россия (Киев) и Великая Россия (Москва).

Как видим, пишет автор той справки, Семен Витязевский, что имя Малороссия или Малая Русь не содержит в себе ничего обидного или позорного для обитателей юга России. Малороссией называется колыбель русского народа. Недаром Киев — «мать городов русских», отсюда «пошла быть Русская Земля».

Имя малоросса, если вообще можно говорить о предпочтении, скорее является более почетным, чем «великоросс», ибо оно означает дословно: малоросс — первый русский, самый древний в своем генеалогическом корне, в прямой его линии.
...
http://www.zaistinu.ru/articles/?aid=2097
HOOLIGAN
102 ¤Правый¤ (HOOLIGAN)   • 15:05:46, 12.12.2011 [Материал]

??????
А хде проживают предки великих буржуинов с Великоплятьбританских островов???Где эта сволочь,Малая Британия,ГДЕ???
SteamRoller
103 Михаил (SteamRoller)   • 15:08:25, 12.12.2011 [Материал]

Малая Британия, в отличие от большой (Великой) - это сама Англия и есть, что непонятного?
HOOLIGAN
104 ¤Правый¤ (HOOLIGAN)   • 15:35:09, 12.12.2011 [Материал]

<Название «Британия» скорее всего, произошло от племен бриттов, населявших острова в античные времена. В середине первого тысячелетия нашей эры многие британские племена переместились на территорию современной Франции и область их поселения получила название «Малая Британия» или «Бретань», а историческая родина — «Великая (т.е. большая) Бретань», «Великобритания>
Юрко
117 Юрій Градовський (Юрко)   • 21:48:51, 12.12.2011 [Материал]

Англія названа від германських племен англів, які туди переселились. До чого тут Британія?
Sams2
54 Александр (Sams2)   • 22:54:11, 11.12.2011 [Материал]

Я вообще не понимаю, в чем проблема? Ну считает Юрко, Что Русь, Россия - это наше название, ну ради Бога! Пусть Юрко с коллегами объявят, что живут не а Украине, а в Руси, или что это мы - Россия. Им, может, даже одну палату на всех дадут, чтоб могли продолжить дискуссию
ПривидзГаю
56 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 22:58:29, 11.12.2011 [Материал]

Блоґ про російські матюки, а обговорення як завжди не по темі, потрібно якось будувати конструктив!
Юрко
60 Юрій Градовський (Юрко)   • 23:04:50, 11.12.2011 [Материал]

А що я зроблю? Тут діє команда Кургіняна. Видаляти не буду.
ПривидзГаю
65 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 23:12:58, 11.12.2011 [Материал]

Я помітив, що коли у них немає аргументів, то починаються фрази типу: "Хорошо, что я это не читал :-)", або "Юрко-Кристиан Андерсон. :-)", "Ширинку застегни, а то АйКю видно!", "Слышите, два дебила, тест давайте и нехер своим воображаемым АйКю размахивать.
Я просто горю желание показать вам ваше место у параши.
Дебилоиды...."
Lisa111
72 Роман (Lisa111)   • 00:05:09, 12.12.2011 [Материал]

Это ответ на твои глупости о крутизне твоего мозга. Сначала достал своим АйКю, а когда я предложил тест, сразу замолк. Какие тут аргументы? Это не аргументы, а ответная реакция на твой тупизм.
Тест давай! Или сразу на парашу...
Юрко
75 Юрій Градовський (Юрко)   • 11:08:52, 12.12.2011 [Материал]

А це йде нав'язування власної думки иншим - "авось" спрацює. Нема аргументів - обзивай опонента. Це методика "мачіть хахлов".
Sams2
61 Александр (Sams2)   • 23:05:48, 11.12.2011 [Материал]

Название блога - да, а в реале очередное мракобесие и русофобия.
ПривидзГаю
67 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 23:15:04, 11.12.2011 [Материал]

Так, спростовуйте, аргументуйте. ;-) А де русофобія?
Доречі на рахунок русофобії, не підкажете чиї це слова: ""Русофобія, антисемітизм теж нісенітниця?" Да,тоже. Только в данном случае слово "нісенітниця" не саме лучшее. Более подошло бы "идиотизм". " ?
Sams2
68 Александр (Sams2)   • 23:17:22, 11.12.2011 [Материал]

А ты и не заметил?
leshik_zt
69 Алексей (leshik_zt)   • 23:19:55, 11.12.2011 [Материал]

Он отвлекся на проставки плюсов на посты Юрка
ПривидзГаю
70 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 23:22:32, 11.12.2011 [Материал]

Ось навіть скріншот є http://cs5183.vkontakte.ru/u30201948/143015249/x_193df11b.jpg
Sams2
30 Александр (Sams2)   • 21:43:35, 11.12.2011 [Материал]

Попробовал просмотреть приведенные ссылки - запрашиваемая страница не найдена. Да и ладно. Мало ли кто тут чего пишет. Вы еще почитайте Доктора экономических наук, профессора, члена Союза писателей Украины Ю.Каныгина. От него Вы узнаете, что Христос, и все апостолы, кроме, кажется, Петра, были гуцулами. Если Вы и с этим согласитесь, то я Вам от души аплодирую!
Юрко
33 Юрій Градовський (Юрко)   • 21:53:22, 11.12.2011 [Материал]

Ось http://zhzh.info/blog/2011-12-11-3375
Sams2
39 Александр (Sams2)   • 22:21:18, 11.12.2011 [Материал]

Прочел. И искренне посмеялся над "переводом". Спасибо, от души посмеялся.
Юрко
41 Юрій Градовський (Юрко)   • 22:25:22, 11.12.2011 [Материал]

Яким перекладом?
Sams2
47 Александр (Sams2)   • 22:38:06, 11.12.2011 [Материал]

Ну например "бордюр – окрайка, карьер – каменище". Новости нашего городка..:) И еще: бульон и юшка - это разные блюда, и луна - это эхо, а не резонанс, и фрахт и перевоз - не одно и то же. И через слово так. Вы сами не устали от своего "вранья-брехни"?
Sams2
59 Александр (Sams2)   • 23:02:58, 11.12.2011 [Материал]

Мне так импонируют плюсы над Вашим вопросом :) Сразу чувствуется искренность и оценка глубины мысли...
Юрко
63 Юрій Градовський (Юрко)   • 23:07:25, 11.12.2011 [Материал]

А по суті "сити", "ланч" - російські слова?
Sams2
66 Александр (Sams2)   • 23:13:40, 11.12.2011 [Материал]

А кто их здесь, кроме Вас, употребляет?
Юрко
77 Юрій Градовський (Юрко)   • 11:11:41, 12.12.2011 [Материал]

Ну, "фрахт" та "бульон" вже стали ваші?
Sams2
112 Александр (Sams2)   • 19:47:40, 12.12.2011 [Материал]

Ну что ж Вы так врать любите? Слова "фрахт" и "бульон" привели Вы, а не я. А вот на их столь вольную интерпретацию, а точнее - откровенное вранье при приведении их как аргумента, указал действительно я.
Юрко
118 Юрій Градовський (Юрко)   • 21:52:14, 12.12.2011 [Материал]

Звичайно я навів. Подивіться склад вашого есперанто п. № 93.
SteamRoller
82 Михаил (SteamRoller)   • 11:34:13, 12.12.2011 [Материал]

>>А по суті "сити", "ланч" - російські слова?

А по суті "дах" и "гелікоптер" - украинские слова?
sebast
96 sebast (sebast)   • 13:10:55, 12.12.2011 [Материал]

Ынша справа!
SteamRoller
98 Михаил (SteamRoller)   • 14:17:27, 12.12.2011 [Материал]

Вот мне интересно - они теперь и говорят "Ыньша", или издевательство ограничивается только письменным языком?
sebast
100 sebast (sebast)   • 14:40:50, 12.12.2011 [Материал]

Так говорит Фарион! (истинная украинка).
Lisa111
57 Роман (Lisa111)   • 23:02:21, 11.12.2011 [Материал]

Да, клоуны сегодня концерт дали...

Такие люди и не в психушке...
ПривидзГаю
71 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 23:25:26, 11.12.2011 [Материал]

"Гарні аргументи", прошу ще, з Вашим рівнем інтелекту Ви крім цього, ні нащо більше не здатні.
Lisa111
73 Роман (Lisa111)   • 00:07:04, 12.12.2011 [Материал]

Привет, ну ты извини, ну задрал...То, что у тебя из ширинки торчит - это не интеллект!!!
ПривидзГаю
106 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 16:51:28, 12.12.2011 [Материал]

Припиняйте дивитись на чоловічі ширінки ;-), у Вас все-таки дружина є.)))
ПривидзГаю
107 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 16:53:14, 12.12.2011 [Материал]

Перепрошую з Вашим рівнем інтелекту, Ви ще здатні понижувати рейтинг "Чтьоби всє зналі, ані хатят асквєґніть нашу память, мєґскіє людішкі"))))
leshik_zt
113 Алексей (leshik_zt)   • 19:48:43, 12.12.2011 [Материал]

"ані хатят асквєґніть нашу память"

Собака Павлова по протоколу всё время одну и ту же фразу говорит.
ПривидзГаю
114 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 21:34:07, 12.12.2011 [Материал]

Аргумент!
Sams2
64 Александр (Sams2)   • 23:10:30, 11.12.2011 [Материал]

А Вы всегда можете с уверенностью сказать свои предположения, зачастую неадекватные. И если Вы с уверенностью можете сказать, что будет через сто лет, то этим Вы лишь подтверждаете свою репутацию сказочника-неудачника, или совсем вышли из адеквата.
Юрко
76 Юрій Градовський (Юрко)   • 11:10:34, 12.12.2011 [Материал]

Що є "адекватність"?
leshik_zt
99 Алексей (leshik_zt)   • 14:40:41, 12.12.2011 [Материал]

человеку неадекватному это не понять
ПривидзГаю
105 Привид з гаю (ПривидзГаю)   • 16:50:18, 12.12.2011 [Материал]

Аргумент!
leshik_zt
111 Алексей (leshik_zt)   • 19:46:16, 12.12.2011 [Материал]

Тяв-тяв. Я и не сомневался, что ты тявкнешь. Зарабатывай баллы, "Сволота" оплатит.
Дорогенька
74 Людмила Харчук (Дорогенька)   • 01:20:47, 12.12.2011 [Материал]

бархат араб.-тюрк. barrakan, в рос перейшло із польської мови barchan

брюки лат.-галльск. brāca перейшло із голландської broek

вакса нем. Wachs "воск", Schuhwachs "сапожный крем"

башмак тур., bašmak "башмак, подошва"

ярлык тур. jarlyk "султанский указ, грамота, дворянская грамота" перейшло в рос із др.-русск. ярлыкъ "ханская грамота"

анонс ·франц. annonce

антракт фр. entracte

секрет лат. sēcrētus "отделенный; скрытый; тайна".

шофер - франц. chauffeur кочегар

Юра, хоч шось доказать давай етимологію слова.

дописала. а я знаю тільки одну мову, яка складається ЛИШЕ І ВИКЛЮЧНО із власних слів. то є ЛАТИНЬ. мертва мова
SteamRoller
84 Михаил (SteamRoller)   • 11:37:06, 12.12.2011 [Материал]

>>а я знаю тільки одну мову, яка складається ЛИШЕ І ВИКЛЮЧНО із власних слів. то є ЛАТИНЬ. мертва мова

И то, потому что мы не знаем про её предшественников, не сохранилось письменных памятников.
Что интересно, в то время римский народ говорил на совсем другой, "низкой" латыни, которая время от времени встречается в источниках в качестве цитат "быдла".
От неё, кстати, пошёл французский язык))


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо