Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Город » Admin » 2012 » Январь » 20
Admin Святе Водохреща у Житомирі. ФОТОРЕПОРТАЖ

Admin


Оценка: 3.9/5 Голосов: 8

Святе Водохреща у Житомирі. ФОТОРЕПОРТАЖ

20.01.2012, 16:54:44 4965 3.9 0

Всі знають, що водохрещенська вода очищає. Тому кожен сподівався на чудотворне зцілення організму. Свято - релігійне і його зміст глибоко-духовний. Адже в цей день, за християнським вченням, з’явився Бог у трьох іпостасях: Бог Отець – в голосі, Син Божий – у плоті, Дух Святий – у вигляді голуба.

Чоловіки й жінки окуналися у водохрещенську воду і бадьоро з неї вискакували. Ось тільки питання у тому, чи всіх очистила ця вода? В чоловічому наметі автор цих рядків наслухався стільки матюків, паскудних жартів і іншої гидоти від декого з тих, хто тільки що виліз води, що на рік вперед вистачить. Дехто з тих, хто покупався, вживали спиртні напої в спеціально облаштованих для цього місцях, супроводжуючи цей процес відбірним матом. Хіба ж не зрозуміло, що вода зцілить тільки тоді, коли людина очищає себе зсередини?

Звісно, простіше здійснити певний механічний ритуал і вважати, що Бог очистив тебе до наступного Водохреща. Проти цього колись боровся Христос і за це поніс від світу свій Хрест.




Освячення води почали рано - о восьмій годині. Сонце тільки сходило


Цей рік воду в Тетереві офіційно святив єпископ УПЦ МП Никодим



Минулого року цей обряд здійснив отець Богдан з Михайлівської церкви



На святі було багато чиновників міськради. Очолив делегацію міський голова. Купалися депутати Самборський, Малиновський, Єлесеєв та начальник управління праці та соцзахисту міськради Любов Петренко. Міський голова Володимир Дебой заявив, що на показ не купається




Залишається загадкою той факт, що водохрещенська вода не псується, не має запаху і може зберігатися протягом року. Дехто схильний вважати, що цьому сприяє срібло від хреста, який священик занурює в воду під час обряду






Вода була наскільки пекучою, настільки й цілючою




Житомиряни масово окуналися в ополонку




Треба три рази зануритися з головою. Час летить дуже швидко





Молодих дівчат в ополонці було небагато...



Заходили швидко...



... а вилітали ще швидше






Сергій Фещенко, Репортер Житомира

Прикреплённые изображения:
Admin Святе Водохреща у Житомирі. ФОТОРЕПОРТАЖ
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо