Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » MOKRIZZONNI » 2012 » Февраль » 12
MOKRIZZONNI Холодна ночівля-2012

MOKRIZZONNI


Оценка: 4.8/5 Голосов: 8

Холодна ночівля-2012

11.02.2012, 23:37:54 3484 4.8 4

Вперше брав участь в традиційному заході Житомирських туристів, які щороку вгадують найхолодніші вихідні і організовують зустріч під них. Хочу згадати цю рекордно холодну звитягу кількома словами. Як на мене, це не тільки дружня зустріч в таких природних умовах що згуртовують людей ближче та сильніше, але саме головне -це можливість кожному учаснику в нормальних умовах близько цивілізації та друзів поруч що не дадуть змерзнути беспечно випробувати свій організм особливо при власне ночівлі, та вранці перелізти отой шлагбаум, який багатьох НА ЖАЛЬ стримує від зимових походів...від казкових зимових походних днів.

Поламати стереотипи та зробити потрібні висновки по уможливленню безпечних зимових походів для середньостатистичного туриста можна лише при позитивному першому досвіді сильнохолодної зимової ночівлі.Ось моє переконання.Спостерігав як туристи чомусь закривають для себе зимовий сезон (який от я власне найбільше очікую) саме через несприйняття отих цифр : -15 град,....  -20 град.... Їх насправді лякає не мороз (!) ..їх лякає тільки цифра....Навіть без холодової підготовки турист в групі мерзне не більше ніж з попередньою холодовою ,яка є більше психологічної закалкою організма....фух.да простять мене колєги за купу букв
_______________
 Нас було 15. Всі були радісні та піднесенені від перспектви рекордно померзнути Більшість з них-бувалі горняки та близько того, та кілька зростаючих "мужиків"...Згідно сценарію була й своя  "Залізна Леді"...

  Ліс на Денишівських скелях ми розбудили зграєю машин, кілька з яких своїм ходом пробили тунель вглиб лісу, і в останніх променях сонця снігоход Тойота ще потішив нас сніговим фрістайлом підпригуючи в снігу як отой льодохід, що пробиваючи лід занурюється в океан...снігу ))



Далі годинки дві снігової підготовки, розбивки намета в умовах глибокого мінуса коли пальці примерзають до дуг намета та так само до залізного грунта ))) а профільовані алюмінєві кілки гнулись в кільця та  все те інше - це хороша та безпечна практика та досвід майбутнім туристам.На жаль на практиці дууже часто спостерігаємо просто злочинну безвідповідальність з обох сторін -коли взимку в похід (особливо в гори) йдуть або планують безо всякої школи.




ДО 22-ої з`їхалась вся команда....




Вечір був гаморним та сповненим історіями з "Васями" які там кудись ходили та як то було.Цікаве спостереження, що в розповідях бувалих туристів було багато роздумів, власне глибини та гостроти, водночас не було тої крикливості та поверхневого матеріалізму у вигляді кічливості снарягою що у них є головним питанням та об`єктом обговорень а іноді навіть смслом походу (((. Вчора ж говорили здебільшого люди старшого покоління..радянської школи гороходіння, тому мені було особливо цікаво оскільки в таких тусовках я не бував.
 Ближче до рекордного мінуса (тобто до півночі) придумали по кругу згадати свої самі яскраві "холодні " ночівлі.Цікаво що серед таких рівно були і на просторах Житомирщини і на зледенілих полках крутих гребенів Паміру...Тобто тут по глупості -там по ситуації )))
 Для розім*ятись пішли в традиційний нічний вихід...до дамби



Правда групова фотка не вийшла - замерз автофокус і недокрутив)))..а я балбєс не проконтролював і не перезняв, хоча завжди це роблю.


З-під дамби валив пар!!! І це при -25град ...він плив своєю річкою ..між рікою та місячним ліхтарем...Залізна леді вмовила мене зробити панораму...правда я ледве зміг виставити замерзлу голову на шативі, і від ідеї  робити кадри по дві-три хвилини спусковим тросіком відмовився, ібо ймовірно що фотоапарат просто замерз би при першому ж кадрі, не кажу вже про свої рученята ))) Тому маємо технічний брак - панорама з недоекспонованих, майже чорних кадрів (((  Але бачене тоді над річкою вимагало зафіксувати ті нічні стежки-доріжки просто, на згадку, хоч і  "Холод мешал нам художественно совершенствоваться" Макаренко "Педагогическая поэма" )))



Поруч мужньо мене супроводжувала заіндевіла)))Залізна Леді -Іришка...ака керівник тк "Полісся"



Вона ж автор більшої частини сміху та настрою в нашій мужицькій кампашці )))





Після відігріву ходаків у вогнища та ще однієї порції сказів "Про Гори"...Рушили у ще одну прогулянку...Якби моя воля -я б до монастиря сходив..хоч і дарма думаю -навіть близ пуза фотоапарат замерзав доволі швидко....
Тому пройшлись ми слєхка... Вздовж дороги на нас витріщились холодні  "О! Зубы дракона" (с)




А біля вогнища нас зустріло вже вогняне дихання дубових ікол дракона ))



Втомившись від чаю))) та тікаючи в спальники від пронизливого холоду, що спускався з нічного обрію...глибоко за північ в нашому таборі настала тиша. І ій богу -ніякого дробака з жодного намета я не чув! Власне сам заснув як мєртвєц, не дивлячись на сумніви колєг щодо намету але опускаючи тему снаряги все ж зауважу, що гріє не намет)))). А конкретно мене грів такий сендвіч, в якому я до -40 град приблизно можу комфортно спати:

Bask Pasific (extreme -32град) + MOKRIZZONNI miniUM (komfort -2град) + конденсатнік із Тайвека (+ ще пару град) і про запас спасмішок Ferrinо Rider. Це кому цікаво. Всього 3.1 кг)) і десь стільки ж кілогривень)))


Вранці вилізши з теплого та вогкого спальника я обпік ніс морозом,і пальці ледве відірвав від термоса ))). Перше куди мене направив колєга -до термометра.Я виявляється  і власний минулорічний рекорд найхолоднішої ночівлі побив.на 1 град ))).
 На сонці в 8-00 ранку на термометрі -28,5 град. тобто в реалі вночі падало до -30град.




В білопухнастих окопах в той найдрижаковіий ранок замайоріли помаранчем намети "цвєту наметостроєнія"  Marmot,  Ferrino, MOKRIZZONNI ))




Світає над річкою піздно -вона ж в каньйоні...серед високих сосен та старезних дубів...
Тут наче в горах -завжди є схил підсонячний та засніжений тіньовий...



І посунув я снігами ...далі просто видива мої
















Ранок нас всіх ото як розцілував...
 "Снег скрипел подо мной,
  Поскрипев затихал
  И сугробы прилечь завлекали...
  Я дышал синевой-белый пар выдыхал
   Он летел становясь облаками"
  В.Высоцкий





Всім пасібо! І всіх хто не був -шкода...

( фото без водянки клуба (така кучерява мордашка на фото) учасники днями можуть забрать у Іри в повному розмірі та об`ємі)
                          
Приношу вибачення -писав довгоооо і не від себе -при можливості поправлю коди ((( Шкода ідеальний хостінг Піккі чомусь вже не підтримується ((((


Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 4
иноходец
1 ИНОХОДЕЦ (иноходец)   • 01:59:28, 13.02.2012 [Материал]

Молодцы!!! Вот это я понимаю экстрим...
blond
2 larissa (blond)   • 07:26:27, 13.02.2012 [Материал]

ДА- КЛАСС!!! Только самые сильные могут все это вынести! Мое восхищение!!!
Half_baked
3 Half baked (Half_baked)   • 12:02:50, 13.02.2012 [Материал]

Не пытайтесь повторить)))...
MOKRIZZONNI
4 Павло Мокрицький (MOKRIZZONNI)   • 23:32:46, 22.02.2012 [Материал]

Вродє ж навпаки - показував приклад доступності та необхідності данних вправ, процедур.
Не треба переводити туризм в якийсь елітний вид діяльності, забАв -нинішнє споживацьке сусп-во робить це вже зі всіма та всим навкруги й без вас))


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо