Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » v_umanets7 » 2012 » Март » 1
v_umanets7 Органічні чи безфосфатні миючі засоби? В чому різниця?

v_umanets7


Оценка: 3.7/5 Голосов: 3

Органічні чи безфосфатні миючі засоби? В чому різниця?

01.03.2012, 22:37:30 5833 3.7 3

Питання збереження навколишнього середовища в наш час не піднімає хіба що лінивий. Глобальне похолодання - треба шубу купити, потепління - плавками запастись, бо води кажуть буде,що море можна буде побачити з житомирської телевежі. Навіть хочуть заборонити випуск поліетиленових пакетів, бо бач земля їх вже не перетравлює, - так і лежать на звалищах тонами.

А питання збереження власного здоров"я піднімають тільки ті, кого вже півень клюнув в одне місце, до того мало хто про це думає. Міркував над тим звідки ж беруться всі ті болячки, що лікарям вже назви важко їм придумувать. ЧАЕс,певна річ,на нашій землі дає жару. Але, як відомо, нажаль, не вона одна... В цій статті не беру до уваги продукти харчування. Хочу розкрити тему, вже так необхідних в повсякденному житті, засобів побутової хімії, а зокрема пральні порошки, миючі засоби і таке інше.

Більшість українців навіть не задумувались над тим, чи безпечні миючі засобі якими вони користуються. В складі більшості миючих засобів, які продаються в нашій державі, є фосфати. Фосфати - це отрута, яд, poison. Фосфати здатні визвати грубі порушення імунної системи, розвинути алергічні реакції, підвищену чутливість шкіри, порушують основні функції печінки, нирок, легенів, впливають на діяльність головного мозку. На Заході вже більш як 15 років тому відмовились від використання фосфатних сполук. Однак і тут є одне "але"... Законодавчі акти (я не говорю про нашу державу, в нас взагалі ніяких законів щодо цього нема) деяких західних держав ще не зовсім адаптовані в плані виробництва безпечних миючих засобів.

Просто відсутність фосфатів в миючих засобах це звісно вже добре, однак їх відсутність не гарантує безпечність миючого засобу, як для людини так і для навколишнього середовища. В таких миючих засобах може бути достатньо інших хімічних сполук, які не менш шкідливі. Багато хто з виробників присвоює своїй продукції мітки bio, natural, eco, eco-friendly. При таких умовах натуральним можна вважати продукцію, яка має хоча б один натуральній компонент в своєму складі, хоча б один. В свою чергу ж Органічні миючі засоби відрізняються від безфосфатних тим, що в складі використовуються інгредієнти, які вирощені в екологічно чистому регіоні без застосування хімікатів.

 Органічна продукція має виготовляється з дотриманням сурових спеціальних норм, про що мають засвідчувати відповідні сертифікати. Тому саме органічні миючі засоби та товари безпечні для людини та навколишнього середовища. Всі органічні миючі засоби повинні мати хоча б один з таких сертифікатів: Eco–garantie, Ecocert, Vegan або їх сукупність. Тому при виборі миючих засобів важливо звертати на це увагу.

Будьте уважні і будьте здорові!

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
Hoakina
1 Марина (Hoakina)   • 13:08:21, 02.03.2012 [Материал]

На жаль, написи ще не гарантують якості ((
v_umanets7
2 Уманец Виталий Константинович (v_umanets7)   • 13:27:01, 02.03.2012 [Материал]

На щастя, деякі написи гарантую якість. Важливо правильно в них розбиратись і знати що вони означають. Слідкуйте далі за моїм блогом там про це буде розповідатись.
v_umanets7
3 Уманец Виталий Константинович (v_umanets7)   • 13:33:42, 02.03.2012 [Материал]

ні.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо