Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » v_umanets7 » 2012 » Март » 9
v_umanets7 Сертифікати якості. Що вони означають.

v_umanets7


Оценка: 3.0/5 Голосов: 2

Сертифікати якості. Що вони означають.

09.03.2012, 15:26:02 3078 3.0 1

Кожен товар, який попадає на полиці наших супермаркетів проходить ту чи іншу сертифікацію, присвоюється ґатунок, тулиться знак певного стандарту і таке інше. Але як же то зрозуміти що і до чого написано на звороті красивої,кольорової упаковки. Ось перелік, на мою думку, найстрогіших значків, які означають органічність та безпечність продукції.

BDIH (Bund deutscher Industrie- und Handelsunternehmen Federal    Association of Industrial and Commercial Companies/Федеральна Асоціація Виробничих та Комерційних компаній, Германія). Асоціація на сьогоднішній день об’єднує біля 500 виробників та офіційних дистриб’юторів. Стандарти BDIH вимагають від виробників використовувати компоненти тільки рослинного походження та компоненти тваринного походження, котрі були отриманні без насильства над тваринами(молоко,мед і тд.) Для отримання сертифікату BDIH в складі продукту має бути 95% компонентів органічного походження.

 ECOCERT (Незалежний орган контролю та сертифікації. Франція). Стандарти даного органу забезпечують контроль над сировиною, кількістю натуральних та органічних компонентів в кінцевому продукті та контроль всіх ланок виробництва. ECOCERT сертифікує продукцію де як мінімум 95% компонентів продукту мають бути органічного походження. В жодному випадку не містити ГМО,продуктів нафтопереробки,силікону,синтетичних отдушок, барвників та продуктів тваринного походження отриманих насильственним шляхом.

PRIMA-KLIMA. Наявність даного сертифікату говорить про те, що продукт СО2 нейтральний.  

ECO GARANTIE. Даний сертифікат підтверджує безпечність продукції для здоров'я людини та навколишнього середовища. Продукція відмічена даним знаком не містить генетично модифікованих організмів, продуктів нафтохімії, хімічно - синтезованих інгредієнтів.В виробництві:використовуються рослини та продукти тваринного походження вирощені з використанням тільки органічних добрив; мінеральна та рослинна сировина проходить строгий відбір; для дезінфекції не використовується опромінення та іонізація; використовується екологічно чисті джерела енергії; скорочуються викиди СО2 в повітря.

Наявність даного сертифікату на упаковці продукту говорить також про те, що: продукт після використання  відмінно біорозпадається; його компоненти не проходять тестування на тваринах; продукт не токсичний по відношенню до водних ресурсів; не викликає накопичення токсинів в організмі людини.   

VEGAN (Vegan Society – Веганське товариство). Благодійна організація, котра пропагує вегетаріанський спосіб життя. Рік заснування -1944. Штаб квартира – Бірмінгем (Великобританія). На сьогодні щоб отримати сертифікат Веганського товариства продукт має відповідати наступним критеріям: при розробці та/або виробництві продукту чи його окремих компонентів не використовуються продукти тваринного походження та похідні від них; при розробці та/або виробництві продукту чи його окремих компонентів не дозволяється проводити будь-які досліди на тваринах за ініціативи виробника;при розробці та/або виробництві продукту чи його окремих компонентів не допускається використання ГМО, що мають тваринні гени.

GREENPEACE ENERGY. Продукція яка має в своєму активі даний сертифікат виготовляється виключно з використанням відновлюваних джерел енергії: сонця, води, повітря.  

USDA (Державний департамент сільського господарства. США). Для отримання даного сертифікату господарства та підприємства мають використовувати методи виробництва не шкідливі людям, тваринам, земельним ресурсам та навколишньому середовищу. Власникам даного сертифікату забороняється використовувати пестициди, хімічні добрива, продукти нафтопереробки, штучні барвники, ароматизатори,силікон.   

 EG BIO SIEGEL (Біо Печатка. Національна маркіровка. Германія). Рік заснування 2001. Продукція маюча в своєму арсеналі дану відмітку має бути сільськогосподарського походження, виготовлена згідно стандартів органічного землеробства. Органічне землеробство передбачає такі норми: заборона на опромінення органічних продуктів з метою їх дезінфекції; заборона використання ГМО; повна відмова від синтетичних хімічних засобів захисту сільгосп культур; відмова від мінеральних добрив з низькою розчинністю; відмова від антибіотиків чи стимуляторів росту; земля має бути належної якості для тваринництва, виробництва кормів.

Купуючи імпортні товари звертайте увагу на наявність тих чи інших значків сертифікації, остерігайтесь підробок. 

Прикреплённые изображения:
v_umanets7 Сертифікати якості. Що вони означають. v_umanets7 Сертифікати якості. Що вони означають. v_umanets7 Сертифікати якості. Що вони означають. v_umanets7 Сертифікати якості. Що вони означають. v_umanets7 Сертифікати якості. Що вони означають. v_umanets7 Сертифікати якості. Що вони означають. v_umanets7 Сертифікати якості. Що вони означають. v_umanets7 Сертифікати якості. Що вони означають. v_umanets7 Сертифікати якості. Що вони означають.
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 1
v_umanets7
1 Уманец Виталий Константинович (v_umanets7)   • 19:19:26, 09.03.2012 [Материал]

Дякую.Згоден з вами, однак і сертифікатами якості їх також можна назвати. Має продукт сертифікат - якісний!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо