Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » DozoR » 2012 » Март » 30
DozoR Правову оцінку дій міліціонерів будуть проводити активісти міста Житомира, в рамках всеукраїниської кампаніі "Міліція під контролем"

DozoR


Оценка: 4.8/5 Голосов: 4

Правову оцінку дій міліціонерів будуть проводити активісти міста Житомира, в рамках всеукраїниської кампаніі "Міліція під контролем"

30.03.2012, 11:48:50 1830 4.8 2

Всеукраїнська моніторингова кампанія „Міліція під контролем”

(березень - квітень 2012)

 

В період з 31 березня по 8 квітня 2012 року неурядові організації України мають намір провести перший етап всеукраїнської моніторингової кампанії «Міліція під контролем», під час якої активісти та волонтери будуть здійснювати моніторинг стану дотримання прав людини працівниками міліції. Після узагальнення і аналізу отриманих під час моніторингу даних експертами будуть розроблені рекомендації МВС України.

Моніторинг, запроваджений у 2011 році неурядовими організаціями, має на меті розвинення форм громадського контролю за державними органами влади та підвищення рівня довіри суспільства до міліції шляхом забезпечення прозорості її діяльності. Також важливою задачею моніторингу є налагодження конструктивного діалогу активістів неурядових організацій з керівниками територіальних підрозділів міліції, демонстрації готовності й спроможності МВС реагувати на конструктивні зауваження громадськості.

Кампанію координує ВГО "Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів” (Асоціація УМДПЛ), експертами якої протягом вересня-жовтня 2011 р. було розроблено інструментарій громадського моніторингу, проведено навчальні тренінги для активістів неурядових організацій та працівників ЗМІ, а також проведена перша всеукраїнська моніторингова кампанія в листопаді 2011 року. Результати першої кампанії розміщені на сайті Асоціації УМДПЛ (www.umdpl.info).

Громадський моніторинг буде проводитися у всіх областях України. В Житомирі координує роботу компанії ЖОГО «Дозор». В першу чергу моніторинг стосуватиметься служб і підрозділів міліції, які за специфікою діяльності безпосередньо контактують з населенням – патрульної служби і чергових частин міліції. Моніторинг передбачає отримання інформації про діяльність цих служб та надання правової оцінки діям правоохоронців, в тому числі – дотриманню ними вимог нормативних актів МВС України.

Проведення моніторингу не порушуватиме визначений нормативними актами режим таємності та жодним чином не заважатиме працівникам міліції виконувати свої службові обов’язки.

Моніторинг буде проводитись шляхом відвідування службових приміщень підрозділів внутрішніх справ з вільним режимом доступу; проведення бесід з громадянами та працівниками міліції, приймання від громадян повідомлень щодо протиправних дій (бездіяльності) працівників органів внутрішніх справ, їх правової оцінки та надання допомоги потерпілим у підготовці відповідних скарг, спостереження за діями працівників міліції під час публічного виконання ними своїх обов’язків, аналізу матеріалів ЗМІ та фіксації виявлених порушень за допомогою відео-, фотозйомки та аудіозапису.

Під час проведення кампанії цілодобово працюватиме "гаряча лінія” щодо фіксації випадків незаконних дій з боку міліції:

тел. (066) 665 33 88

тел. (067) 840 75 40

Подати скаргу на дії працівників міліції також можна буде, заповнивши спеціальну анкету в режимі он-лайн на сайті Асоціації УМДПЛ: www.umdpl.info, або відправивши електронного листа на адресу: [email protected]

Детальна інформація про порядок здійснення моніторингу на сайті ЖОГО «Дозор» www.dozor.zt.ua. Долучитись до компанії можна через форму зворотного зв’язку на сайті (Меню: «Моніторинг», «Як стати монітором»)

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 2
коррупционер
1 владимир (коррупционер)   • 20:28:24, 30.03.2012 [Материал]

только удачи.
Sams2
2 Александр (Sams2)   • 12:09:33, 31.03.2012 [Материал]

Хорошее дело.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо