Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Нескучный » 2012 » Апрель » 19
Нескучный Росія і росіяни - вимирають. Як і ми.

Нескучный


Оценка: 2.0/5 Голосов: 14

Росія і росіяни - вимирають. Як і ми.

19.04.2012, 14:48:15 1680 2.0 7

Учені Берлінського інституту населення і розвитку представили доповідь «Зникаюча світова держава», згідно з яким кількість жителів РФ буде скорочуватися швидше, ніж припускає найпесимістичніший офіційний прогноз. За їхніми даними, до 2030 року населення РФ скоротиться на 15 млн чоловік, і навіть приплив в країну мігрантів не зможе переломити цю ситуацію. Однак російські чиновники продовжують сперечатися з іноземними експертами щодо демографічних перспектив країни, пише   «DV-News».

Вчені Берлінського інституту населення і розвитку вважають, що при цьому основне скорочення зазнає когорта працездатних громадян, які є опорою економіки. А до 2050 року, навіть незважаючи на приплив мігрантів, спад населення складе майже 20%, Росія опуститься на 14-е місце за кількістю жителів в світі і в країні буде нараховуватися не більше 116 млн осіб, впевнені у Берліні.

Як пишуть автори доповіді, до 2030 року на Росії також помітно зміниться вікова структура населення: в країні буде менше дітей, менше здорових працівників і більше старих. Головні причини зменшення працездатного населення, насамперед чоловіків, - це висока смертність від серцево-судинних захворювань, а також від хвороб і нещасних випадків, пов'язаних із зловживанням алкоголем. Також «роблять успіхи», за словами демографів, інфекційні захворювання, такі як СНІД і туберкульоз, повідомляє «Независимая газета».

І навіть приплив в країну мігрантів не зможе переломити цю ситуацію, хоча саме на них автори доповіді покладають надії, наприклад, з відновлення віддалених куточків країни з важкими умовами життя. Північно-східні області РФ, за словами дослідників, до теперішнього часу втратили більше половини свого населення. Найсильніше постраждали Чукотка і Магаданська область. Пов'язано це з недостатнім рівнем зарплат і скороченням державних субсидій. З цих та багатьох інших - наприклад, сільськогосподарських - районів росіяни зробили «справжнісіньку масову втечу» в столицю й у великі міста.

Демографічна криза негативно позначається на стані економіки. Досі не вирішена проблема дефіцитної пенсійної системи. Автори доповіді додають, що і різкий бум народжуваності - навіть якщо він раптом і станеться - теж в якомусь сенсі небезпечний, тому що він вимагатиме підвищення витрат держави на соціальну сферу.

Іноземні аналітики пророкують Росії найнегативніший варіант демографічного розвитку з усіх можливих. Росстат раніше опублікував свої прогнози зміни чисельності населення РФ до 2030 року. І найнегативніший прогноз припускав скорочення населення до приблизно 128 млн осіб - проти 125 млн, спрогнозованих іноземними експертами. За останніми даними Росстату, природний спад населення РФ склав за січень-вересень 2011 124 700 осіб.

Однак чиновники закликають не зациклюватися на регулярній статистиці. Іноді слід звертати увагу і на екзотичні показники. Так напередодні глава Мінздоровсоцрозвитку Тетяна Голікова повідомила, що в країні другий раз за рік зафіксовано природний приріст населення: «У вересні цього року другий раз поспіль зареєстровано природний приріст населення - 4,2 тисячі осіб, в серпні цей показник склав 10,7 тисячі людей ». Приріст відбувся в 38 регіонах країни, передає РІА «Новости».

«Економічні наслідки погіршення демографічної ситуації в країні можуть бути катастрофічні - аж до розпаду держави, яка не зможе забезпечити собі належного рівня безпеки, охорони та адекватного використання власних ресурсів», - сказав «Незалежній газеті» гендиректор компанії «ФінЕкспертиза» Агван Мікаелян. - «Скорочення населення веде до безвихідної ситуації, а демографічний бум призведе до зростання попиту, споживання. Це нові потреби, нове житло, нові трудові ресурси », - вважає експерт.

Аналітик групи «Розвиток» Сергій Шандибін виведення іноземних аналітиків про небезпеки буму народжуваності назвав скандальним: «Навіть при найоптимістичніших припущеннях на Росії в найближчі роки можна сподіватися лише на зупинку вимирання, а не на вибухове зростання. Навіть дуже помірний бебі-бум буде стимулювати економіку і штовхати ВВП вгору ». Також Шандибін зауважив: «До сумних наслідків веде не тільки зниження чисельності населення, але і спроба вирішити цю проблему« швидкими та простими »способами - на зразок ввезення некваліфікованої робочої сили з-за кордону. У результаті відбувається не тільки зниження чисельності, а й якісна деградація трудових ресурсів ».

Вчені давно лякають швидкої перспективою вимирання Росії. Оприлюднені нещодавно результати перепису населення, яка пройшла в жовтні 2010 року, показали, що чисельність населення Росії продовжує скорочуватися. У той же час у вересні російські власті оголосили, що вперше за весь пострадянський період чисельність населення країни вдалося стабілізувати. Природний спад населення скоротилася майже в 3,5 рази, середня тривалість життя збільшилася на 3,5 року, зазначає newsru.com.

Проте американське ЦРУ спростувало оптимістичні дані Росстату, обчисливши, що темп скорочення російського населення майже в 15 разів вище, ніж зазначено в офіційних зведеннях цієї федеральної служби. Вчені ООН склали карту вимирання людства, згідно з якою Росія увійшла в десятку країн, які вимруть раніше за всіх. За їхніми прогнозами, це станеться з Росією в 2888, тобто вже через 800 років. Відзначимо, за чисельністю населення Росія, незважаючи на величезну територію, поки займає лише дев'яте місце, колосально відставши від трійки лідерів - Китаю (1,3 млрд осіб), Індії (1,2 млрд) і США (310 400 000).

Експерт Військового огляду підрахував, що за 1992-2011 роки в Росії вимерло орієнтовно 22 500 000 росіян! Не померло і не загинуло, а саме - вимерло! І не середньостатистичних «дорогих росіян», яких не знає жодна наука, а саме - етнічних росіян!

Прикреплённые изображения:
Нескучный Росія і росіяни - вимирають. Як і ми.
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 7
Passionar
1 Дмитрий (Passionar)   • 14:56:57, 19.04.2012 [Материал]

Как же им всем неймется с автором блога, в том числе. Особенно умиляют "прогнозы" на 800 лет!

Гуманитарно-общественная организация под нехитрым названием "ЦРУ" в начале 90-х помнится "прогнозировала" развал РФ на некие княжества "через 10-15 лет".

Однако пока коллег посетили птички Обломинг! )
Lisa111
2 Роман (Lisa111)   • 15:33:10, 19.04.2012 [Материал]

Нескучный, начни писать про Австралию. Я всегда мечтал об этой стране. Как там с политикой, криминалом, вымирают ли?...
leshik_zt
3 Алексей (leshik_zt)   • 17:29:02, 19.04.2012 [Материал]

На свидомой карте мира только две страны: Нэнька и Россия-окупант. Про существование других стран свидомые еще не знают.
Palgor
6 Pavel (Palgor)   • 19:48:53, 19.04.2012 [Материал]

Знают-знают!США и Канада -два окошка в кассе, в которой зряпляту получают.
Sams2
4 Александр (Sams2)   • 17:55:22, 19.04.2012 [Материал]

Думаю, в процентном отношении по вымиранию мы впереди планеты всей...
leshik_zt
5 Алексей (leshik_zt)   • 18:10:14, 19.04.2012 [Материал]

Украина занимает 5-е в Европе (после ФРГ, Италии, Великобритании, Франции) и 21 в мире по количеству населения. В 2001 году на долю Украины приходилось 7,3% населения Европы и 1% населения Земли. Нас было 49,5 млн. человек. К 2011 году мы потеряли почти 4 миллиона. Нас осталось 45 млн. 787,5 тыс. По темпам вымирания — Украина в мировых лидерах. Согласно данным сайта ЦРУ по 231 стране мира, хуже дела обстоят только на Северных Марианских островах, Островах Кука, в Сен-Пьере и Микелоне, Болгарии, Черногории и Эстонии.
Sergiy1968
7 Sergey Kuzin (Sergiy1968)   • 21:09:01, 19.04.2012 [Материал]

Справа в тому, що як українській владі так і російському уряду це вигідно: і там і тут можновладці лікуються за кордоном; висновок - вітчизняна медицина їм не потрібна, всі горілчані та пивні заводи (влючаючи тютюнові) в руках олігархів, а там одне - прибуток, за екологію давно перестали дбати, виробництво продуктів харчування також в їхніх руках (трансгенна продукція). От і вся така невесела картинка.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо