Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » qikread » 2012 » Апрель » 26
qikread Передвиборча програма

qikread


Оценка: 1.5/5 Голосов: 8

Передвиборча програма

26.04.2012, 14:39:07 2730 1.5 2

Читаю Корр, зустріла в блогах допис самовисуванця у ВР -Святослав Стеценко (Полковник запасу, самовисуванець на виборах до Верховної Ради України у Дарницькому районі Києва.)
Дуже сподобалась його передвиборча програма, як вважаєте, зможе бути ідеологією?

"Программа на вибори

Зміст:

Передмова: Сучасний стан українського державотворення

1. Що робити з початку - перші кроки для наведення порядку в Україні

2. Світоглядні засади програми

3. Людина

4. Родина

5. Народ і нація

6. Суспільство

7. Держава

8. Політична влада

9. Національна економіка

10.Оборона

11.Екологія

12.Охорона здоров’я.

13. Освіта і наука

14. Інформація та інформатизація

15. Культура

16. Зовнішні відносини

Сучасний стан українського державотворення

Стан українського державотворення зрозумілий - Україна падає у прірву. Український народ цілеспрямовано і системно знищують, нас вже на 6 мільйонів менше, ніж було двадцять років тому. Найстрашнішим є те, що вимирають села, безповоротно знищують колишній здоровий генофонд. Зруйновані і руйнуються цілі галузі національного господарства. Всюди масове зубожіння тих, хто власною працею створював і створює національне багатство. Чиновники й депутати вже давно не слуги народу, державний апарат перетворився на інструмент збирання данини з населення. Можновладці – купка кланів - розкрадають національне багатство, зухвало знущаються над пересічними мешканцями аж до безкарних вбивств.

Це все наслідки. Першопричиною всіх цих проблем в Україні після набуття незалежності є влада великого капіталу. Його наймити діють всупереч інтересів більшості громадян України. Вони вважають себе панами, а всіх, хто не належить до їхніх кланів рабами і бидлом.

Щоб здолати наслідки, слід позбутися причини. Слід побудувати іншу систему державної влади, а не розвивати те, що є. Банду грабіжників не вдосконалиш до бригади доярок, так і цю державну систему вже не вдосконалити. Чинна система управління державою містить в собі умови просування до гори лише таких самих пройдисвітів, які правлять нами зараз. Тому її потрібно зруйнувати вщент і будувати нову.

Хто зруйнує цю систему? Не ті, хто її будував для себе. Кожен, хто вже був у владі або наш ворог, котрий будував цю систему для задоволення власних примх, або балакучий політичний імпотент, котрий вже виявив неспроможність її змінити. Такі не потрібні нам – тим, хто поважає себе, хто є відповідальними громадянами, а не покірним електоратом.

Змінити систему без зміни людей неможливо. Чинну людожерську систему можуть зламати лише ті люди, котрі не були пов’язані з владою, не забруднені нею, не проросли її метастазами.

Щоб заламати старе і побудувати нове потрібно взяти владу.

Із взяттям влади слід негайно очистити весь апарат державного управління і місцевого самоврядування на засадах повної публічної антикорупційної та антикримінальної люстрації.

Нові державні система має так змінити правила політичної діяльності, щоб відповідна якість людей при владі зберігалася зі зміною поколінь. Така система буде обов'язково містити в собі механізми дієвого громадянського контролю та відкликання посадовців будь-якого рівня.

Влада сама по собі не є метою, це необхідний інструмент для того, щоб  побудувати успішну, сильну, заможну Україну для вільних людей. Країну, в котрій добробут має кожен, хто чесно і наполегливо працює. Країну, котрою пишатимуться наші діти й онуки, а у разі потреби будуть готові без вагань віддати за неї власне життя.

Чекати далі нічого і ні від кого. Нам самим змінювати країну, нам самим діяти.

 

1. Що робити з початку - перші кроки для наведення порядку в Україні

1.1. З початку потрібно взяти владу у легітимний спосіб.

Який спосіб є легітимним? Той, котрий буде визнаний більшістю громадян. Це можуть бути вибори, і зараз ми маємо зосередитися на них. Вибори є дієвим способом об’єднання і організації людей, тому слід використати всі організаційні та інформаційні можливості, котрі вони надають.

Дехто заперечує такий шлях. Стверджують, що виборами нічого не вирішиш, що потрібно негайно виводити людей на вулиці. Відповідь таким «революціонерам» проста: якщо ти не спроможний організовано вивести п’ятдесят тисяч людей на вибори, як ти виведеш півмільйона в бій на можливу смерть?

Для перемоги на виборах у мажоритарному окрузі і успішної реалізації поставлених завдань у подальшому кандидату від народу замало бути яскравою публічною особою. Потрібні організаторські здібності, потрібна чисельна і згуртована організація, спроможна підтримувати свого кандидата як під час виборів, так і після перемоги, спроможна організувати і підтримувати у подальшому стійкий зв'язок і постійну взаємодію депутата з громадою, котра його обрала.

Саме зі створення таких організацій із свідомих і активних громадян

починається справжній шлях до перемоги. Саму такі дієві осередки, котрі на своїй території спроможні об’єднати всі патріотичні сили незалежно від партійної належності можуть бути основою загальнонаціональної сили, саме вони можуть виростити в своєму середовищі справжніх лідерів – не за посадою, а за довірою друзів і товаришів.

Успіх буде лише тоді, коли громади зможуть не лише обрати своїх депутатів до Верховної Ради України, але одержати вирішальний вплив у всій вертикалі самоврядування і державного управління. Маємо зробити так, щоб висуванці від громад діяли узгоджено за єдиним задумом і планом у всіх ланках – від місцевого рівня (селищних рад і організацій самоврядування в містах) до районного, обласного і загальнодержавного.

Водночас слід бути готовими до захисту від протиправних дій з боку противників. У разі злочинної спроби спотворити результати волевиявлення народу справжні лідери зможуть організувати своїх виборців на всі дії, котрі потрібні будуть для утвердження справедливості. Це наше природне право і наш обов’язок перед нашими нащадками.

1.2. Очистимо державне управління і місцеве самоврядування від усіх колишніх можновладців.

Негайно будуть звільнені всі державні службовці 1 і 2 рангу.

Безумовно і негайно будуть звільнені всі прокурори, судді, увесь склад міліції. Якщо серед міліціонерів є чесні люди, котрі вже зараз готові допомагати народу у боротьбі проти злочинної влади, вони зможуть поновитися на службу в персональному порядку, після публічної ретельної перевірки.

Ті прокурори і судді, котрі насправді є здібними юристами, завжди знайдуть собі юридичну практику.

1.3. Очищення почнемо з люстрації за такими критеріями:

- попередня робота на керівних посадах (керівники та їхні заступники, помічники, радники) в центральних органах державного управління;

- участь у керівних органах двох або більше політичних партій, виборчих об'єднань, які мали представників у Верховній Раді України;

- участь у виборах як кандидата від двох або більше політичних партій, виборчих об'єднань, які існували одночасно;

- статус депутата від будь-якої партії, представники якої на той час входили до більшості у Верховній Раді України, до адміністрації (секретаріату) Президента України або до уряду;

- володіння особою або її близькими родичами активами компаній, які зареєстровані за межами України, рахунками в закордонних банках;

- постійне проживання або робота близьких родичів за межами України;

- відмова у відкритому оприлюдненні доходів й власності особистих й близьких родичів;

- судимість, яка не знята у визначеному законом порядку;

- власність, яка перебуває у володінні або користуванні особою та її близькими родичами має вартість вищу за доходи, з яких були сплачені податки.

1.4. Подолаємо корупцію як системне явище

Для цього:

- встановимо принцип презумпції вини чиновника: він повинен доводити законність усіх доходів власних і членів своєї родини, відповідність витрат родини задекларованим доходам, з яких сплачено податки;

- запровадимо спрощену системи податків і зборів, залишимо лише тих податків і зборів, які легко і прозоро адмініструвати (податок з обороту, податок на землю, податок на нерухомість, податок з доходу фізичної особи);

- запровадимо виборність суддів, керівників районної поліції, з можливістю їхнього дострокового переобрання, відкритість усіх рішень судів, які не містять відомості, що становлять державну таємницю;

- надамо права професійним спілкам у державних підприємствах, установах, закладах, зборам офіцерів у військових частинах висловлювати недовіру керівникам з моральних підстав, з відстороненням таких осіб від виконання службових обов'язків на час проведення розслідування за участі профкому, ради трудового колективу (ради офіцерів), з обов'язковим звільненням керівників з посади у разі підтвердження фактів із забороною працювати у подальшому в державних підприємствах, установах, закладах;

- запровадимо одночасне звільнення усього особового складу тих підрозділів правоохоронних, митних, податкових органів, у яких виявлені факти корупції або сприяння правопорушникам. Як кадровий резерв використаємо офіцерів Збройних Сил України;

- сприятимемо утворенню  добровільних народних дружин для підтримання правопорядку;

- встановимо достатній для утримання родини з 4 осіб рівень фінансового і матеріального забезпечення працівників правоохоронних органів, високі пенсії за втратою працездатності або втратою годувальника;

- створимо державний реєстр власників підприємств.

Кожне підприємство будь-якої форми власності повинно буде оприлюднювати перелік усіх фізичних осіб, які мають право власності від 1 відсотка активів підприємства і більше, а також їхні доходи від діяльності підприємства.

У разі невиконання вимоги такі підприємства підлягають націоналізації або ліквідації.

На власників підприємств покладатиметься повна матеріальна відповідальність за результати діяльності підприємств

1.5. Побудуємо нову системи державного управління і місцевого самоврядування на принципах субсідарності (делегування повноважень і ресурсів з низу вгору), особистої відповідальності, служіння громадянам. Обов’язковою складовою такої системи будуть відповідальність депутатів за виконання виборчої програми і публічних обіцянок виборцям, можливість зняття громадою будь-якого місцевого чиновника.

1.6. Захистимо добросовісного національного виробника, створимо достатні умови для швидкого росту національного виробництва, позбавимо можливості використовувати владу для досягнення конкурентних переваг у підприємницькій діяльності.

Для цього створимо рівні умови для всіх суб’єктів господарювання і прозору систему оподаткування.

У перехідний період (до 5 років) загальнодержавними податками будуть податок з обороту підприємств, податок з доходів фізичних осіб (починаючи від  5 прожиткових мінімумів, менший дохід не оподатковується), податок на землю і нерухоме майно.

Буде впроваджений акциз у 50 відсотків на товари і послуги, які не є необхідними для добробуту громадян (алкоголь, тютюнові вироби, гральний бізнес), на транспортні засоби іноземного виробництва (легкові автомобілі з об`ємом двигуна понад 2,5 л, літальні апарати, катери і судна), імпортні ювелірні вироби;

1.7. Підтримаємо добросовісних вітчизняних виробників.

Держава підтримає високотехнологічні галузі промислового виробництва і аграрного сектору через безвідсоткові державні позики на створення і розвиток підприємств, які забезпечують потреби внутрішнього ринку у високоякісних товарах повсякденного вжитку і споживання і спроможні ефективно конкурувати на зовнішніх ринках, через державне замовлення на продукцію за твердими цінами.

В першу чергу безвідсоткові державні позики отримають середні й дрібні підприємства, які виробляють продукцію і надають послуги на внутрішньому ринку.

Буде застосовано захисне увізне мито на групи товарів, які виробляються в Україні. Групи товарів, які в Україні не виробляються, не підлягатимуть сплаті  увізного мита.

1.8. Гарантуємо стабільну купівельну спроможність національної валюти.

 

2. Світоглядні засади

2.1. Україна має власну мету і завдання. Моє бачення мети України таке: найкраща у світі земля для життя людей. Така земля, котра буде мрією і прикладом для усіх інших націй.

У разі конфлікту завдань України й інтересів окремих соціальних, етнічних, релігійних, територіальних груп пріоритет мають загальноукраїнські.

2.2. Загальним добром для України є те, що гарантує збереження і подальший прогрес українського суспільства за будь-яких змін зовні, створює достатні умови для раціонального використання природних ресурсів і людського потенціалу, науково-технологічного розвитку.

2.3. Злом для України є те, що призводить до марного витрачання і втрат ресурсів на завдання, не пов`язані з прогресом, уповільнює науково-технологічний розвиток, призводить до руйнування природного середовища і погіршення екологічних умов життя людей.

2.4. Особа у суспільстві має біологічні, економічні, політичні права. Біологічні й економічні права має кожна особа від народження. Політичні права має дієздатна особа,  що дотримується визнаних у суспільстві правил й повною мірою виконує встановлені суспільством обов’язки.

2.5. Метою розвитку України є  створення  прогресивного суспільства і досконалої повнофункціональної держави з динамічним сталим розвитком і високим авторитетом у світі, яки поєднають найвищі темпи науково-технологічного прогресу в національному господарстві з підтриманням і відновленням здорової біосфери, створенням достатніх умов для безпечного життя громадян, підтримання їхнього фізичного і психічного здоров'я, всебічного розвитку  кожної людини на засадах гармонійного поєднання інтересів суспільства і особистості, патріотизму та солідарності.

Досягти такої мети можливо лише поєднанням найкращих національних традиції з передовими науково-технологічними досягненнями.

Для цього маємо зробити:

2.5.1. Розробити раціональні, реалістичні, технологічно досконалі і зрозумілі для громадян України програму і план реорганізації держави і організації життя суспільства.

2.5.2. У легітимний спосіб отримати повноваження управління українською державою від імені більшості громадян України і реалізувати власні програму і план.

2.5.3. Встановити справедливий й непохитний правопорядок.

2.5.4. Перетворити систему управління держави із владної надбудови на інструмент управління для реалізації життєво важливих інтересів суспільства.

2.5.5. Створити сприятливі правові, соціальні, господарчі умови для повноцінного всебічного і сталого розвитку особи, громади і суспільства.

2.5.6. Зосередити ресурси суспільства на випереджальному розвитку освіти і науки, створенні дієвої системи охорони здоров'я, утворення повного (замкнутого) виробничого циклу в пріоритетних галузях, які забезпечать незалежність і стійкість країни, зокрема у галузях аграрного виробництва.

2.5.7. Отримати визнання України у світі як прикладу для подальшого успішного розвитку людства.

3. Людина

3.1. Свобода особистості є необхідною умовою розвитку України. Суспільство повинно створювати сприятливі умови для всебічного вільного фізичного й інтелектуального розвитку кожної особи.

Суспільство обмежує свободу особистості так, щоб її реалізація не заважала свободі інших осіб й розвитку суспільства. Суспільство обмежує свободу особи, коли вона завдає шкоди іншим особам або розвитку суспільства.

3.2.  Необхідною умовою політичної свободи особи є матеріальний добробут.

3.3. Життєвою місією кожного громадянина України є максимальна самореалізація на користь суспільства. Кожна людина вільна у виборі свого життєвого шляху.

3.4.  Максимальна реалізація трудового, інтелектуального та творчого потенціалу кожної людини можлива лише за умови забезпечення рівності можливостей та справедливої оцінки особистих досягнень. Для максимальної самореалізації людина повинна бути здоровою, освіченою, духовно та культурно розвинутою.

4. Родина

4.1.   Міцна родина є підґрунтям міцного суспільства і оплотом моральних принципів. Лише той, хто поважає родинні цінності, поважає суспільні цінності.

4.2. Основою родини є шлюб, коли відповідальні люди беруть на себе спільні зобов’язання піклуватися про своїх дітей і старих батьків. Суспільство має створювати сприятливі умови для зміцнення шлюбу і родини, у котрій старі навчають малих, а молоді піклуються про старих.

4.3. Батьки повністю відповідають за добробут, виховання, навчання дітей до набуття ними дієздатності. У разі нехтування батьками обов'язку піклуватися про дітей, держава має брати на себе відповідальність за дітей, а батьків позбавляти частини громадянських прав.

4.4. Суспільство має створити сприятливі умови для родинної солідарності, для родинної праці у тих галузях господарства, котрі мають для цього необхідні передумови, зокрема у аграрному виробництві, сфері послуг.

5. Народ і нація

5.1. Незалежну, сильну та успішну Україну можливо побудувати лише на міцному фундаменті українських національних культурних та історичних традицій з повагою до традицій і культур інших народів України. Ми зберігатимемо і розвиватимемо наші національні коріння і традиції, якими є вільна самодостатня особистість, солідарність, повага до продуктивної праці, створення суспільно корисних матеріальних і духовних цінностей і нових знань як спосіб життя.

5.2. Українська політична нація складається з громадян України усіх національностей, котрі визнають незалежність України і своїми діями підтримують інтереси українського народу.

5.3. Держава створюватиме необхідні умови для розвитку культури корінних народів, поважатиме національну самобутність кожної етнічної меншини в Україні, підтримуватиме їхнє прагнення зберігати власну мову і звичаї.

5.4. Необхідною умовою інтеграції мігрантів в українське суспільство є володіння ними державною мовою, знання Конституції України, суспільно корисна праця.

6. Суспільство

6.1. В Україні розбудуємо суспільство на моральних принципах, котрі об’єднують людей.

6.2. Основними цінностями суспільства є  здорова, освічена, моральна людина, міцна родина, активна громада, продуктивна праця, доступна і якісна освіта, національна культура.

6.3. Суспільство ґрунтується на єдності прав і обов’язків громадянина. Кожен громадянин матиме право брати участь в управління громадою і державою й вільно користуватися усією інформацією, якою володіють органи державного управління і місцевого самоврядування (за винятком відомостей, які є державною таємницею). Кожен громадянин матиме обов’язок брати участь в управління громадою і державою. До основних обов'язків громадянина належать продуктивна праця, виховання своїх дітей, оборона країни.

6.4. Місце особи у суспільстві, доля ресурсів суспільства, яки вона використовує або якими розпоряджається, має визначатися її внеском у розвиток суспільства. Соціальний статус кожного громадянина визначатиметься на основі визнання громадою і суспільством його особистих досягнень, моральних якостей та внеску на благо українського народу незалежно від етнічного та соціального походження, релігійних переконань та майнового стану.

Ресурси, які є результатом одноосібної праці особи, належатимуть лише їй. Природні ресурси – земля, природні водойми, повітря, корисні копалини належатимуть усьому суспільству і кожному громадянину на рівних засадах.

6.5. Солідарність є невід’ємним елементом успішного та ефективного суспільства: громадяни ставляться з повагою один до одного, за потреби діють разом заради спільного блага, забезпечують соціальну підтримку та взаємну відповідальність поколінь через розподіл частини ресурсів суспільства таким чином, щоб молодь могла отримати допомогу на початку самостійного життя, а людям похилого віку, які того потребують, було забезпечено гідну старість.

6.6. Суспільство створить достатні умов для гідного життя всіх верств населення, а також піклуватиметься про тих членів суспільства, хто в силу обставин не спроможний самостійно задовольнити свої матеріальні потреби (діти, молодь, інваліди, сироти, ветерани, самітні матері).

6.7. Суспільство гарантуватиме рівний доступ кожної людини до якісної освіти незалежно від статку.

6.8. Самоврядні громади стануть основою управління суспільством. Самоорганізація населення у самоврядні громади зміцнить дух солідарності, єдності та взаємодопомоги, забезпечить порядок у селах  і містах.

6.9. Забезпечення соціальних потреб громадян, підтримання законності й громадського порядку належатимуть до компетенції самоврядних громад та їхніх виборних органів управління. Для цього відповідні податки і збори надходять безпосередньо до місцевого бюджету.

6.10. До компетенції органів самоврядування адміністративно-територіальних одиниць належать функції, які не можливо реалізувати силами окремої громади. Розподіл повноважень між органами самоврядування і державного управління має відбуватися за принципом «знизу вгору», коли громадяни делегують повноваження органам місцевого самоврядування. Місцеві громади делегують вищій ланці управління лише ті функції та повноваження, які не можуть виконувати самі. За такого принципу самоврядні громади визначають обсяг повноважень на місцях і в центрі, а фінансування відбувається починаючи з місцевого рівня з передачею визначеної необхідної долі ресурсів у розпорядження органів управління вищої ланки.

7. Держава

7.1. Державу перетворимо з владної надбудови на інструмент управління суспільства.

7.2. Метою держави буде створення й підтримання безпечних інформаційних, екологічних, господарських умов для розвитку суспільства, добробуту усіх громадян, захист суспільства від зовнішніх загроз, захист громадян. Держава гарантуватиме встановлений соціальний мінімум споживання усім нужденним.

7.3. Мета держави досягається ефективним управлінням і раціональним використанням природних і людських ресурсів країни, випереджальним відновленням витрачених ресурсів.

7.4. Україна є унітарною державою з самоврядними територіальними громадами. Форму державного управління визначатимуть громадяни України під час загального референдуму.

Україна, залишаючись унітарною державою, буде розвиватися в напрямку децентралізації управління та розширення повноважень територіальних громад, сприяючи створенню правових, соціальних і фінансових умов для їх сталого розвитку з урахуванням місцевої специфіки.

7.5. Законодавча, виконавча й судова гілки системи державного управління не залежатимуть одна від одної.

7.6. До компетенції і відповідальності органів державного управління будуть належати функції і завдання, котрі неможливо виконати силами окремої адміністративно-територіальної одиниці:

дотримання на усій території країни Конституції і законів України;

створення й підтримання сприятливих зовнішньополітичних умов розвитку країни;

захист державного кордону;

оборона країни;

захист громадян України за кордоном;

запобігання техногенних катастроф, організація подолання їхніх наслідків;

боротьба з організованими злочинними угрупованнями, координація дій усіх правоохоронних органів й органів захисту громадського порядку;

розвиток й підтримання у належному стані єдиної енергетичної системи країни, базових мереж дротового, радіо і космічного зв'язку, транспортної мережі загальнодержавного значення;

управління підприємствами, від стабільного функціонування яких залежить безпека країни, підприємствами - природними монополістами;

захист довкілля від недбалої господарської діяльності;

організація фундаментальних і пошукових досліджень в інтересах розвитку країни, впровадження їхніх результатів;

встановлення вимог до якості освіти і медичної допомоги й контроль за дотриманням їх;

встановлення державних стандартів й контроль за їх дотриманням.

7.7. Органи державного управління не можуть втручатися в діяльність самоврядних громад, якщо ті діють у межах своїх повноважень, за винятком часу функціонування держави в умовах особливого періоду.

7.8. Забезпечення соціальних потреб громадян, підтримання законності й громадського порядку належать до компетенції місцевих громад та їхніх виборних органів управління. Для цього відповідні податки і збори надходять безпосередньо до місцевого бюджету.

До компетенції органів самоврядування адміністративно-територіальних одиниць належать функції, які не можливо реалізувати силами окремої громади, до компетенції органів державного управління належать проблеми, які неможливо розв'язати силами окремої адміністративно-територіальної одиниці. Повноваження делегуються знизу до гори, від громадян органам місцевого самоврядування та органам державного управління.

7.9. Для боротьби із злочинністю буде утворена державна кримінальна поліція. Охорона громадського порядку покладатиметься на муніципальну поліцію – громадянську варту. Керівники органів муніципальної поліції – громадянської варти обиратимуться самоврядними громадами і підпорядковуватимуться цим громадам. Органи охорони громадського порядку надаватимуть кримінальній поліції необхідну допомогу для розшуку й затримання злочинців.

7.10. Буде запроваджена виборність суддів судів першої інстанції місцевими громадами з правом відкликання. Судді судів вищих інстанцій обиратимуться голосуванням суддів нижчих інстанцій з правом відкликання.

8. Політична влада

8.1. Влада полягає у можливості розпоряджатися ресурсами суспільства і країни.  Хто має у власності або розпоряджається природними ресурсами і засобами виробництва, той має реальну владу. Ми вважаємо, що суб'єктами влади в Україні мають бути громадяни України у рівному ступені. Для цього ми створимо достатні умови для того, щоб більшість громадян України становили заможні власники або співвласники засобів виробництва й нерухомості.

8.2. Громадяни не обиратимуть собі владу, а делегуватимуть повноваження управління ресурсами громади, суспільства і країни органам місцевого самоврядування і державного управління.

Для ефективного виконання делегованих громадянами повноважень утворюються системи державного управління і місцевого самоврядування. Функції державного управління не мають дублювати функції місцевого самоврядування. Координація виконання спільних для органів державної влади і місцевого самоврядування завдань у загальному порядку покладатиметься на органи державного управління.

8.3. Головною функцією органів державного управління і місцевого самоврядування є ефективне управління спільними ресурсами в інтересах громадян, громад й суспільства в цілому. Інтереси суспільства завжди вищі за інтереси  органів управління.

8.4. Персональний склад працівників органів державного управління і місцевого самоврядування має формуватися на конкурсній основі у публічному конкурсі з гідних влади людей – чесних, компетентних і готових щиро служити народу. Управління державою буде відділеним як від бізнесу, так і від церкви.

У разі неефективного виконання органами місцевого самоврядування і державного управління або окремими виборними посадовими особами покладених на них завдань громадяни матимуть право негайного відкликання тих, кому були делеговані повноваження управління.

8.5. Громадяни безпосередньо обиратимуть прямим рівним голосуванням керівника і членів органу первинного місцевого самоврядування (селищної ради, ради мікрорайону міста), керівника органу підтримання громадського порядку, суддю. Орган самоврядування вищої ланки управління утворюватимуть делегати від органів місцевого самоврядування нижчої ланки управління. Орган самоврядування нижчої ланки матиме право у будь-який час відкликати своїх делегатів й замінити їх іншими. Делегування здійснюватиметься послідовно від первинних органів самоврядування до органів самоврядування найбільших адміністративно-територіальних одиниць України.

8.6. Держава й самоврядна громада матимуть право примусу громадян до виконання правил, встановлених чинним законодавтвом. Примус може здійснюватися через судову систему, службу судових виконавців, органи охорони громадського порядку.  Громадяни матимуть право примушувати інших осіб припиняти дії, котрі порушують їхні права і завдають безпосередньої шкоди. Громадяни матимуть право особисто захищати себе від злочинних посягань. Громадяни матимуть право на спротив діям представників органів державного управління і місцевого самоврядування, якщо такі дії порушують їхні права.

8.7. Право на зброю є невід'ємним правом громадянина. Не можна довіряти управління країною тому, кому не можна довірити зброю.

Зброя підлягатиме реєстрації в органах охорони громадського порядку.  Громадянин може бути позбавлений права на володіння зброю рішенням суду у разі вживання ним наркотичних речовин, схильності до пияцтва, немотивованого насильства, порушень громадського порядку.

8.8. Органи державного управління і місцевого самоврядування не втручатимуться в діяльність релігійних організацій і громад, члени яких не порушують чинного законодавства. Релігійні організації та громади діятимуть на рівних умовах з іншими об’єднаннями громадян.

8.9.  Багатоукладність економіки України буде гарантією від зосередження реальної влади у представників великого капіталу. Держава гарантуватиме рівноправність і захист усіх форм власності, в тому числі державної, комунальної, колективної, приватної. Право власності не може використовуватись всупереч інтересів суспільства.

9. Національна економіка

9.1. Сутністю національної економіки буде створення й підтримання достатніх умов  для ефективного розвитку національного господарства, виробництва продуктів і послуг, необхідних для споживання населенням і розвитку країни.  Метою національного господарства України є створення достатніх матеріальних умов для добробуту кожного громадянина України, суверенітету українського народу  і найвищих темпів науково-технологічного прогресу за будь-яких зовнішніх до країни умов. Ми побудуємо в Україні заможне суспільство заможних громадян.

9.2. Політика буде відокремлена від бізнесу.  Лобіювання інтересів бізнесу дозволятиметься лише відкрито для громадськості.

9.3. Головним пріоритетом національного господарства України буде випереджальний розвиток суспільства. Випереджальний розвиток господарства дозволить у разі необхідності швидко збільшити рівень споживання.

Ефективний розвиток України можливий лише на інноваційних засадах.  Для цього галузі освіти та науки будуть мати пріоритет у фінансуванні.

Україна може, а отже має будувати свою економічну діяльність переважно на виробництві та експорті власної інноваційної високотехнологічної продукції, насамперед у галузях, які ми визначаємо для себе пріоритетними: сільське господарство та переробка сільгосппродукції, транспорт, туризм і виробництво засобів виробництва для цих галузей і в першу чергу всього спектру необхідних технологічних машин і механізмів.

Ми відновимо на новому, сучасному рівні необхідний науково-технічний потенціал цих галузей економіки, активно стимулюючи таке відродження за сучасних ринкових умов розвитку шляхом раціонального перерозподілу та використання ресурсів суспільства.

9.4. Суспільство і держава заохочуватимуть приватну ініціативу, котра не суперечить інтересам суспільства.

9.5. Регулювання економічних відносин буде здійснюватися державою і самоврядними громадами з використанням виробничих можливостей підприємств державного і комунального сектору та систем податків і зборів, акцизів і мита.

9.6. Національне господарство розвиватиметься за довгостроковими (на 25 років) планами і державними цільовими програмами, які конкретизуються у перспективних (на 10 років) і короткострокових (на 5 років) планах. Державні цільові програми будуть спрямовані на розвиток галузей і підприємств національної економіки, від яких залежать науково-технологічний прогрес, безпека країни  і забезпечення достатнього рівня споживання населення України.

Підприємства-монополісти приватної і колективної форм власності братимуть участь у виконанні державних цільових програм з повною вчасною оплатою товарів і послуг з боку держави.

9.7. Держава підтримає розвиток галузей промисловості для задоволення потреб внутрішнього ринку продукцією національних виробників, а також тих галузей промисловості, в котрих Україна може мати науково-технічну перевагу.

Держава стимулюватиме розроблення і впровадження у промисловості енергозаощадливих технологій та технологій, які зменшують використання природних ресурсів і техногенне забруднення навколишнього середовища.

Підприємства усіх форм власності користуватимуться землею за договорами з місцевими громадами, а землею державного фонду за договорами з уповноваженим органом державного управління.

Держава націоналізує або ліквідує підприємства, власники яких не дотримуються зобов`язань перед державою, місцевими громадами і працівниками. Держава і місцеві громади віддадуть у приватизацію лише ті підприємства, продукція або послуги яких не потрібні для забезпечення виконання їхніх завдань.

9.8. Розвинуте й ефективне сільське господарство є умовою існування української нації як такої. Багато тисячоліть нашим способом життя є вільна праця самодостатніх господарів на власній землі. Розвинуте сільгоспвиробництво має бути основою і джерелом економічних перетворень в Україні.

Держава і самоврядні громади зосередять зусилля на утворенні на селі середнього класу землевласників-виробників, який становитиме більшість сільського населення й стрижень середнього класу в Україні, на сприянні розвитку місцевого виробництва і будівництву виробничих потужностей з переробки продукції сільського господарства у сільській місцевості, розвитку й поліпшенню транспортної  мережі у сільських районах.

Сільське господарство задовольнить потребу усього населення країни в здоровій натуральній органічній їжі, а також забезпечить позитивний зовнішньоторговий баланс України.

9.9. У державній власності перебуватимуть загальна транспортна мережа державного значення, підприємства енергетики державного значення, опорні мережі космічного, дротового і радіозв’язку.

9.10. Держава заохочуватиме розвиток споживчої та торговельної кооперації.

9.11. Основу житлово-комунального господарства становитиме комунальна власність на мережі енерго- і водопостачання, каналізації за умови повної оплати користувачами усіх спожитих ресурсів. У містах управління землею і нерухомістю (за винятком тієї, що потрібна для забезпечення  виконання функцій адміністративно-територіальними одиницями вищої ланки місцевого самоврядування і загальнодержавних функцій) буде передано самоврядним об’єднанням власників будинків і місцевим громадам.

9.12. Фінансова система України буде побудована таким чином, щоб ефективно розподіляти ресурси в інтересах усіх громадян і суспільства.

9.13. Земля сільськогосподарського призначення, ліси, водойми, корисні копалини є власністю усього українського народу і не можуть бути у приватній власності. Корисними копалинами розпоряджаються органи державного управління, іншими природними ресурсами розпоряджаються місцеві громади та органи державного управління. Доходи від видобутку корисних копалин розподілятимуться між усіма громадянами України. Громадяни України безоплатно користуватимуться землею на правах трудової власності, а в більших обсягах на правах оренди.

Під безпосереднім державним управлінням будуть підприємства, побудовані за державний кошт, які виробляють космічну, авіаційну, військову і спеціальну техніку, а також природні монополісти. Під постійним контролем держави перебуватимуть підприємства, від роботи яких залежить економічна стабільність країни.

9.14. Україна братиме таку участь у світовій економіці, яка створюватиме необхідні умови для розвитку національного господарства й не ставитиме народ України у залежність від фінансових спекуляцій на світовому ринку.

9.15. Замість права на працю, котре є основою експлуатації людей, Україна гарантуватиме право на справедливий розподіл результатів праці.

Трудова імміграція дозволятиметься лише після повного подолання безробіття.

9.16. Права працівників на відпочинок, на справедливу платню та розподіл доходів,  на безпеку праці, на страйк гарантуватиметься державою.

Держава гарантуватиме права роботодавців на негайне звільнення працівників, які порушують умови трудового договору, за умови дотримання цих умов з боку роботодавця.

9.17. В Україні встановимо такі соціальні стандарти споживання:

прожитковий мінімум, який задовольняє науково обґрунтовані потреби людини у повноцінному здоровому харчуванні, речовому забезпеченні на рівні військовослужбовця строкової служби, з урахуванням середньостатистичних витрат з оплати за житло, комунальні послуги, користування громадським транспортом, лікування, доступ до інформаційних ресурсів, ведення домашнього господарства;

мінімальну зарплату у три прожиткові мінімуми – кожен працюючий має утримувати щонайменше одну дитину й одного з батьків;

соціальну допомогу непрацездатним, які не мають інших джерел доходів і допомоги від близьких родичів, у розмірі прожиткового мінімуму.

Соціальні стандарти, нижчі за запропоновані є неприхованим геноцидом українського народу.

9.18. Ми кардинально змінимо систему оподаткування, в першу чергу, порядок адміністрування податків.  Готівковий грошовий обіг буде зведений до мінімуму, що дозволить адмініструвати більшу частину податків автоматично через банківську систему при здійсненні будь-яких платежів. Така система зведе до мінімуму можливість корупції в податкових органах. В Україні буде встановлено не більше десяти податків.

Державний податковий «тиск» на підприємців буде постійно зменшуватись в міру зростання реальної економіки.

Повною мірою буде реалізовано принцип формування бюджетів у регіонах «знизу вгору»,  звівши трансферний вплив центру лише до допомоги депресивним регіонам, які теж найближчим часом перестануть бути такими.

10.Оборона

10.1. Оборона країни є однією з основних функцій держави і обов'язком кожного громадянина.

10.2. Оборона України забезпечується комплексом ідеологічних, економічних, дипломатичних, воєнних заходів.

10.3. Держава і кожен громадянин повинні готуватися до оборони України.

10.4. Основним змістом оборони України є запобігання і відвернення війни, а у разі агресії завдання противнику таких людських, матеріальних та інших втрат, які примусять його відмовитись від агресії.

10.5. Збройні Сили України мають бути завжди готові до війни, захисту незалежності і територіальної цілісності країни від агресії, захисту громадян України від збройного насильства за межами території України, забезпечення стабільності в країні у разі спроби розв'язання внутрішнього збройного конфлікту.

10.6. Україні потрібні нечисельне, але добре підготовлене постійне професійне військо у поєднанні з військовонавченим населенням, готовим до опору агресору.

10.7. В Україні буде утворена система добровільної початкової військової підготовки реєстрового козацтва. Початкова військова підготовка не є військовою службою, у будь-який момент людина може відмовитися від подальшого проходження такої підготовки.

Добровільно початкову військову підготовку можуть набувати і жінки.

Термін підготовки може становити 9-12 місяців безпосередньо після закінчення загальноосвітнього  середнього навчального закладу або досягнення віку 19 років. Змістом підготовки буде патріотичне виховання молодих людей, розвиток їхніх фізичних якостей, одиночна бойова підготовка, підготовка у складі первинного підрозділу, підготовка до партизанських дій.

10.8. Набуття початкової військової підготовки буде обов'язковою умовою для подальшої роботи (служби) у Збройних Силах, інших державних збройних формуваннях, правоохоронних органах, дипломатичних органах.

10.9. Постійне військо формуватиметься на кадровій добровільній основі. До військової служби можуть бути прийняті ті чоловіки, котрі народилися в Україні, успішно пройшли початкову військову підготовку із позитивною характеристикою, мають позитивні характеристики з органу місцевого самоврядування, з місця навчання або роботи, освіту не нижче середньої.

10.10. Держава гарантуватиме військовослужбовцям та членам їхніх родин гідне матеріальне забезпечення, переваги у навчанні в державних навчальних закладах, у працевлаштуванні в державних підприємствах, установах, закладах.

10.11. Військовонавчений резерв і запаси матеріальних засобів утримуватимуться у розмірах, достатніх для утворення необхідної кількості збройних формувань воєнного часу.

10.12. Для підготовки військовонавченого резерву буде створена військова служба у запасі реєстрового козацтва.

11.Екологія

11.1. Здорове природне середовище є необхідною умовою виживання українського народу і прогресивного розвитку українського суспільства. Держава і самоврядні громади вживуть узгоджених заходів для зупинення руйнування природи, запобігання забрудненню повітря, води і ґрунту, для відновлення вже забруднених територій. Буде негайно заборонено виробництво і застосування матеріалів, які під час утилізації виділяють отруйні речовини, що можуть завдати шкоди людям, тваринному й рослинному світу.

11.2. Суб'єкти господарювання, які порушують правила екологічної безпеки, та їхні власники будуть повністю відшкодовувати будь-яку шкоду навколишньому середовищу, заподіяну їхньою діяльністю.

11.3. Стратегічним завданням розвитку України буде створення сприятливих господарських і соціальних умов для переселення людей із міст у сільську місцевість, перетворення селищ і сіл на сучасні екологічні поселення з розвинутою транспортною, соціальною та інформаційною інфраструктурою.

Україна перетвориться на європейський центр екологічного туризму.

11.4. Для зменшення техногенного навантаження на природу держава підтримає й буде заохочувати розроблення й впровадження енергозаощадливих й безвідходних технологій, використання відновлюваних екологічно безпечних джерел енергії.

12.Охорона здоров’я.

12.1. Головним завданням національної системи охорони здоров'я буде створення достатніх умов для здорового способу життя нації і кожної людини. Не лікувати, а бути здоровими - такий наш лозунг. Чисте навколишнє середовище, дієва й доступна усьому населенню система масової фізичної культури й спорту, виховання у дітей і підлітків свідомого відповідального ставлення до власного здоров'я, забезпечення усього населення України натуральною органічною їжею створять умови для оздоровлення нації.

12.2. Буде заборонена будь-яка пряма або опосередкована реклама алкоголю і тютюну, вжито дієвих заходів для захисту людей, які дотримуються здорового способу життя, від впливу тютюнового диму.

12.3. Держава стимулюватиме здоровий спосіб життя через часткове відшкодування із державного бюджету витрат на державне медичне страхування тим, хто його дотримується.

12.4. Буде впроваджена змішана система фінансування медицини: із державного бюджету та державного і недержавних фондів медичного страхування.

12.5. За рахунок коштів державного бюджету надаватиметься невідкладна медична допомога, здійснюватимуться протиепідемічні заходи, лікуватимуться діти та підлітки віком до 18 років. Решта медичних послуг надаватиметься за рахунок коштів державного та недержавних фондів медичного страхування.

12.6. В Україні буде вироблятися достатня для задоволення потреб внутрішнього ринку кількість ефективних лікарських засобів та медичного обладнання.

12.7. Держава заохочуватиме створення власних медичних і реабілітаційних закладів при суб'єктах господарювання усіх форм власності.

12.8. Держава і самоврядні громади підтримуватимуть не комерційний спорт, а масову фізичну культуру і аматорський спорт як необхідну умову здоров'я нації. Держава фінансуватиме розвиток національних, військово-прикладних і спеціальних та видів спорту, які потрібні для підготовки захисників Батьківщини.

13. Освіта і наука

13.1. Держава гарантуватиме рівний доступ до якісної освіти відповідно до особистих здібностей кожної людини. Основним змістом освіти стане формування у дітей світогляду, відповідальності, а також знань, умінь і навичок, достатніх для свідомого вибору життєвої місії й початку самостійної трудової діяльності.

13.2. В Україні буде створена національна система розвитку творчих здібностей людей, починаючи з дошкільних навчальних закладів, з метою надання дітям і їхнім батькам дієвої допомоги у виявленні природних здібностей кожної дитини, їхньому ефективному розвитку, професійній орієнтації.

Для дітей з високими творчими і науковими здібностями буде створення національна система спеціалізованих навчальних закладів-інтернатів з повним забезпеченням учнів за кошти державного бюджету.

13.3. Навчання в Україні здійснюватиметься державною мовою. Національні громади матимуть право створювати недержавні навчальні заклади з національною мовою викладання і утримувати їх за власний кошт.

При кожному середньому навчальному закладі будуть створені наглядові ради із представників батьківських комітетів і благодійних організацій, які матимуть право контролю адміністрації і відведення кандидатур педагогів і керівного складу.

13.4. Як обов’язкова будуть встановлені початкова і базова середня шкільна освіта.  Шкільна освіта за загальнодержавною програмою у державних і муніципальних школах надаватиметься усім безкоштовно. Державні та муніципальні школи матимуть право за погодженням з наглядовими радами шкіл відмовляти у навчанні дітям з антисоціальною поведінкою.

13.5. Навчання дітей буде здійснюватися за віковими групами в окремих школах: початкова освіта (з 1 до 4 класи), базова середня освіта (з 5 до 8 класи) поглиблена середня освіта (9 клас і старші). Для ефективного навчання учні будуть розподілятися у класи відповідно до рівня їхньої підготовки.

13.6. Буде відновлена система професійної освіти, яка готуватиме працівників для державних і комунальних підприємств за кошти відповідних бюджетів. Суб'єкти господарювання інших форм власності відшкодовуватимуть вартість підготовки фахівців, які навчалися за рахунок бюджету, у разі прийняття їх на роботу.

13.7. Вища освіта на рахунок коштів державного бюджету надаватиметься з умовою обов'язкового розподілу фахівців на посади відповідно до потреб держави і самоврядних громад. Випускникам навчальних закладів, які навчалися за державний кошт, гарантуватиметься перше робоче місце відповідно до набутої кваліфікації.

13.8. Буде створена загальнодержавна система дистанційного навчання усіх рівнів освіти, держава заохочуватиме створення систем дистанційного навчання на громадських і комерційних засадах.

13.9. Держава фінансуватиме наукові дослідження і розробки у тих галузях, які визначатимуть науково-технічний прогрес і забезпечуватимуть національну безпеку і конкурентну перевагу України на світовому ринку.

13.10. У суспільстві пропагуватиметься культ знань і освіти.

14. Інформація та інформатизація

14.1. Вільний доступ громадян до знань є обов'язковою умовою створення громадянського суспільства. Кожен громадянин матиме право вільно користуватися всією інформацією, якою володіють органи державного управління і місцевого самоврядування (за винятком відомостей, які є державною таємницею).

14.2. Держава візьме на себе відповідальність за створення і підтримання у дієздатному стані загальнонаціональної інформаційно-освітньої мережі із вільним доступом до неї усіх громадян.

14.3. Національна інформаційно-освітня мережа ґрунтуватиметься на власному програмному забезпеченні.

15.Культура

15.1. Культура нової України розвиватиметься на основі традицій і світоглядних засад українського народу з використанням найкращих надбань культури інших народів.

Держава підтримає митців, мистецькі об’єднання, організації і заклади культури, які високою мовою мистецтва пропагуватимуть патріотизм, повагу до національних традицій, любов до праці, справедливість, честь і гідність.

15.2. Засвоєння національної культури, мистецтва, традицій і звичаїв українського народу, інших корінних народів і національних меншин буде одним з головних завдань системи освіти в Україні.

15.3. В Україні буде встановлена система державної і громадянської цензури для запобігання руйнівному впливу людоненавісницьких та аморальних мистецьких творів, зокрема пропаганди насильства, порнографії, наркоманії і пияцтва, міжнаціональної ворожнечі.

16. Зовнішні відносини

16.1. Міжнародні відносини України ґрунтуватимуться на пріоритеті національних цінностей і взаємної вигоди. Україна прагне добросусідства з усіма суміжними країнами, рівноправних стосунків з усіма  країнами світу.

16.2. Україна зберігатиме позаблоковий статус.

16.3. Україна використовуватиме участь у міжнародних організаціях з метою встановлення сприятливих зовнішніх обставин для розвитку і досягнення національної мети.

16.4. Україна сприятиме встановленню рівноправних мирних стосунків між іншими країнами.

16.5. Україна підтримує право націй на самовизначення, на справедливу війну проти інтервентів, право країн на самостійний і колективний необхідний захист.

16.6. За кілька років втілення нашої програми Україна стане центром тяжіння усіх етнічних українських територій, а з часом усього слов'янського світу. Ми пройшли шлях від Русі до України, пройдемо шлях від України до Русі Української.

Такою ми, відповідальні і вільні громадяни, зробимо нашу Україну."

Взято тут http://stecenko.kiev.ua/programma-na-vibori.html


Ідея створення Русі мені дуже імпонує

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
GuyFawkes
1 Гай Фокс (GuyFawkes)   • 21:39:30, 27.04.2012 [Материал]

кандидат фантазер


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо