Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Нескучный » 2012 » Май » 6
Нескучный "Україна українська!" - до Наддніпрянщини привезли землю Бандери

Нескучный


Оценка: 2.6/5 Голосов: 17

"Україна українська!" - до Наддніпрянщини привезли землю Бандери

06.05.2012, 16:05:16 1618 2.6 5

У Холодному Яру на Черкащині громадські активісти провели акцію зі з'єднання Сходу та Заходу України, висипавши біля Гайдамацького ставу землю, взяту з рідного села провідника ОУН Степана Бандери - Старий Угринів. Натомість активісти повезли на Івано-Франківщину капсулу із холодноярським грунтом.

Акція була організована представниками історичного товариства "Українська варта" та мешканцями Калуша.

Зокрема, як заявив Gazeta.ua голова "Української варти" Станіслав Власов, "бандерівську землю" для цієї події було спеціально взято з трьох місць: на обійсті родин Бандери у селі Старий Угринів, з-під сучасного пам'ятника Степану Бандері у тому ж селі, а також з-під рештків попередніх пам'ятників провіднику ОУН, "які було на початку 90-х років підірвано невідомими особами у військовій формі

"Ми її привезли до Холодного Яру і на цьому святому місці висипаємо, аби з'єднати в один невидимий ланцюг Схід і Захід України. Пам'ятаймо, що традиції повстанської боротьби, які були розвинені у Холодному Яру, перейшли на Західну Україну до воїнів УПА", - наголосив Власов.

Водночас, голова спілки малого і середнього бізнесу "Альтернатива" Володимир Іваницький відзначив, що обмін "бандерівською" та холодноярською землею є символом того, що "в нас єдина країна і єдині задачі - відновити Україну українську
"Звідси, з Холодного Яру, ми беремо землю до нас як символ того, що українці були єдині у своєму прагненні мати Україну українську. І не треба нам нав'язувати, що є бандерівський край, а є Схід України, який не розуміє, що таке Україна українська. Ми говоримо про одне: щоб ми, українці, були єдині у прагненні відстояти свою самостійність", - резюмував Іваницький.

Прикреплённые изображения:
Нескучный "Україна українська!" - до Наддніпрянщини привезли землю Бандери Нескучный "Україна українська!" - до Наддніпрянщини привезли землю Бандери Нескучный "Україна українська!" - до Наддніпрянщини привезли землю Бандери
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 5
Юрко
1 Юрій Градовський (Юрко)   • 16:36:27, 06.05.2012 [Материал]

Стас взагалі молодець. Скільки докладає до відновлення України власного життя - одному Богу відомо. Подібна самопожертва варта наслідування. Пишаюсь, що знайомий з цією людиною. До речі, не "західняк", - горлівський!
иноходец
3 ИНОХОДЕЦ (иноходец)   • 08:37:38, 07.05.2012 [Материал]

На 1: С кем поведешся, от того и наберешся...
leshik_zt
2 Алексей (leshik_zt)   • 16:58:34, 06.05.2012 [Материал]

Складывается такое впечатление, что эти ваши "украинские украинцы" стесняются выходить с флагом Украины. С любыми выходят, только не с украинскими... Вот такая странная "Україна українська!"

UPD: Минусуют слепые?
Sams2
5 Александр (Sams2)   • 19:57:41, 07.05.2012 [Материал]

А они, похоже, украинский флаг игнорируют принципиально. Восточная Польша, Буковина, Галиция, Бессарабия - вот что было присоединено к Украине в 39-м, украинского там - почти ничего. Именно они и кричат больше всего, но украинский флаг им - чужой.
SteamRoller
4 Михаил (SteamRoller)   • 09:45:17, 07.05.2012 [Материал]

>>...українці були єдині у своєму прагненні мати Україну українську.

...українсько-українська Україна.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо