Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Hoakina » 2012 » Август » 11
Hoakina Яремче туристичне. Мої враження.

Hoakina


Оценка: 3.4/5 Голосов: 18

Яремче туристичне. Мої враження.

11.08.2012, 08:32:14 5359 3.4 11

Яремче - невелике містечко в Івано-Франківській області. Знаходиться на висоті 585 метров над рівнем моря. За результатами перепису 2001 року в Яремче проживало 7850 людей. Відоме містечко як один з центрів гірського туризму. Ми з дочкою відпочивали в ньому не з такою метою, а просто для оздоровлення і зміни картинки за вікном. Перебування мало бути максимально комфортним, тому враження тільки про туристичний центр міста. 

Хочу тому розповісти власне про туристичний компонент цього міста. І про свої загалом дуже позитивні враження. Для зручності сприйняття викладаю за пунктами.

Дороги і сполучення. Як і скрізь в Карпатах дороги в Яремче жахливі. Чого не скажеш про тротуари. Весь туристичний центр міста викладений тротуарною плиткою. Це тішить око і взагалі зручно. Міського транспорту в місті немає, окрім нечисленних таксі, але транзитні маршрутки підвозять. Ми ходили пішки.

Зручності й інфраструктура. З безперечно позитивних вражень - урни через 50 м у всьому туристичному центрі (металеві, ажурні). Також нарахувала 3 безкоштовні біотуалети у центрі. У кафе і колиби також пускають. Вокзалів два - залізничний і автостанція, розташовані в центрі досить близько один від одного. На кожному з них своєрідна рекламна дошка з маленькими флаєрами, які можна зняти і забрати з собою. Цікава придумка. У місті також багато  інформаційних банерів і вказівників. Це значно полегшує життя туриста. У Яремчі 3 сувенірні ринки і оригінальна крамниця особливих речей "Файно є!". Є також приватний музей старожитностей і міський краєзнавчий музей.

Громадське харчування і магазини. Це просто окрема розмова. Кафе і колиб дуже багато і на всякий смак і гаманець. Є ресторани "Турист" і "Гуцульщина" (дуже колоритний). Ми їли в малесенькому ошатному кафе "Затишок". Ціни дуже помірні, порції дуже непомірні. Магазинів небагато. Є магазин всеукраїнської мережи, ціни такі, як у Житомирі. Особливої уваги заслуговує магазин м'ясних виробів "Родинна ковбаска" (виробник знаходиться у Львові). Це просто якась оаза смачних і натуральних продуктів за помірними цінами.

Розваги. Цього досить на різний смак (гірські походи, катання на конях, рафтинг, екскурсії). Мені були цікаві розваги для дитини. У місті є приватний звіринець вольєрного типу з кабанами і оленями (вхід за помірну плату), велика дитяча площадка. Центр розваг - колоритний водоспад "Пробій". 

У місті дуже чисто. Воно майже все освітлюється вночі (навіть приватний сектор). Собак бродячих нарахувала аж 3. І то вони дислокуються біля базарчику, неагресивні. Люди привітні. Живуть  добре, будинки ошатні, великі, часто прикрашені електричними гірляндами, флюгерами, надверними віночками. Садки і клумби біля будинків доглянуті, з елементами садової архітектури. Прохачів бачила двох, один грав на гармошці в парку (заробіток як не як). Загалом місто виглядає дуже позитивно.

Анонс наступного блогу - День міста Яремче (з надією на прочитання керівниками культурою міста Житомира). 

Фото зроблені на телефон. Дуже не сваріться.

Прикреплённые изображения:
Hoakina Яремче туристичне. Мої враження. Hoakina Яремче туристичне. Мої враження. Hoakina Яремче туристичне. Мої враження. Hoakina Яремче туристичне. Мої враження.
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 11
blond
1 larissa (blond)   • 11:24:55, 11.08.2012 [Материал]

Тоже люблю Яремче и тоже всегда довольна сервисом в ресторанах, еще помню, что разговаривала с представителем местных правохранительных органов, так он утверждал что у них самый низкий уровень преступности в стране- последнее убийство было лет 5 назад и то неместными, а один турист по пьяни убил другого.
Hoakina
2 Марина (Hoakina)   • 11:58:03, 11.08.2012 [Материал]

Пьяных даже на день города я не видела - это тоже приятно удивило.
KAPJICOH
3 Andrey (KAPJICOH)   • 12:54:59, 11.08.2012 [Материал]

"Як і скрізь в Карпатах дороги в Яремче жахливі."
Вы еще не видели дорогу на Шибене. ;) Когда автобус норовит прыгнуть задними колесами в реку. А на особо критичных ухабах слышен женский визг. :))
Амброксол
11 Амброксол (Амброксол)   • 15:17:24, 12.08.2012 [Материал]

Так Шибене - на краю света)))
Кукуся
4 Виктория (Кукуся)   • 13:37:49, 11.08.2012 [Материал]

А проживание? Как, что, где?
Hoakina
5 Марина (Hoakina)   • 14:15:56, 11.08.2012 [Материал]

Нет проблем с этим вообще. Я жила в небольшом частном отеле над горной речкой, в 10 минутах ходьбы от центра, уютный номер с удобствами 130 грн. В соседнем отеле номера от 50 грн. Сразу на автостанции подходили с предложением жилья. Есть шикарные отельные комплексы (одному такому принадлежит зверинец), с бассейнами, саунами и т.д. - там от 250 за номер. Найти можно на любой вкус и доход.
Perl
6 Perl (Perl)   • 14:54:10, 11.08.2012 [Материал]

Марина Hoakina
Спасибо за статью!Была там на экскурсии очень давно ,и мне очень понравилось ,тихо,спокойно приятно и ярко.Не было слышно нигде матов,разборок,пьяных вообще нет,люди очень доброжелательные,в общем есть на что посмотреть и где отдохнуть!
Кукуся
7 Виктория (Кукуся)   • 14:54:28, 11.08.2012 [Материал]

Спасибо. :)
РИП
8 Игорь (РИП)   • 17:07:49, 11.08.2012 [Материал]

Бывая в Карпатах, всегда с благодарностью вспоминаю Иосифа Виссарионыча.
Tanysha
9 Таня (Tanysha)   • 18:11:06, 11.08.2012 [Материал]

Марина спасибо огромное з арассказ ))) Была в Яремче на экскурсии,очень понравилось))) Родинна колбаска знакома мне. Мама всегда только ее покупает. и еще очень вкусный хлеб во Львовской пекут, Видимо на углях.Я у нас даже похожего не ела.В Житомире вобще хлеб не ем.
snova
10 oleg (snova)   • 22:12:45, 11.08.2012 [Материал]

Хорошо.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо