Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » CyberSurfer » 2012 » Сентябрь » 26
CyberSurfer Вдруге в Житомирі відзначили Міжнародний День перекладача

CyberSurfer


Оценка: 4.7/5 Голосов: 3

Вдруге в Житомирі відзначили Міжнародний День перекладача

26.09.2012, 18:18:03 1611 4.7 0

В середу 26 вересня 2012 року перекладацька агенція "Грейт" спільно з ННІ іноземної філології ЖДУ ім. І.Франка організували святкову ходу під час якої потенційні перекладачі, а поки лише студенти, а також їх викладачі  та співробітники агенції однією колоною із святковими кульками нагадали житомирянам, що таке свято є. Після того як перекладачі у піднесеному настрої подолали визначену відстань від кінотеатру «Україна» до пам’ятника О. Пушкіну на Старому Бульварі, одночасно запустили в небо півсотні кульок із прикріпленими до них прапорами різних країн. Місце для запуску кульок обрали не випадково, адже саме Пушкін назвав перекладачів «Поштові коні прогресу».

ДОВІДКА: Міжнародний день перекладача - професійне свято усних і письмових перекладачів. 

Відзначається 30 вересня (день смерті в 419 або 420 році Святого Ієроніма, який здійснив переклад Біблії (Вульгата) на латинську мову і який традиційно вважається покровителем перекладачів). Засновано Міжнародною федерацією перекладачів (FIT) в 1991 році. Популярність цього свята зростає з кожним роком.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо