Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Іскандер » 2012 » Октябрь » 11
Іскандер Українські бойові дельфіни на варті країни

Іскандер


Оценка: 3.0/5 Голосов: 6

Українські бойові дельфіни на варті країни

11.10.2012, 11:30:32 1792 3.0 11

У програму підготовки входять заняття з обстеження ділянок моря, де знаходяться цікаві для військових предмети і позначення їхнього місцезнаходження буями. Тварин також тренують за бойовою програмою атак на підводних диверсантів і кораблі. Для цього на голові дельфіна кріпиться або ніж, або пістолет.

Фото delfinariy-chelny.ru

Україна відновила спецпрограми підготовки морських тварин в інтересах Військово-морських сил, у тому числі бойових дельфінів. Про це з посиланням на джерело у силових структурах в Севастополі повідомило російське інформагентство РИА Новости.

Дельфінів для потреб радянського ВМФ готували у Севастополі з 1973 року. Спеціально підготовлені тварини знаходили зброю і військову техніку на дні моря, могли атакувати бойових плавців і кораблі супротивника закріпленими на голові зброєю та вибухівкою.

ВІДЕО Бойові тварини 

Після розвалу СРСР і розділу Чорноморського флоту військова частина, в якій готували бойових дельфінів, перейшла українській стороні разом з фахівцями. Дельфінів стали використовувати в мирних цілях — для лікування дітей-інвалідів.

«Зараз в державному океанаріумі України в Севастополі готують десять дельфінів-афалін для виконання спецзавдань військового флоту України, регулярно в акваторії Севастополя українські військові проводять тренування тварин з пошуку предметів на дні моря», — сказав співрозмовник агентства.

За його словами, у 90-ті роки деяких дельфінів використовували в медичних цілях для лікування дітей-інвалідів, що дозволило заробляти кошти для утримання інших тварин. «Але за великим рахунком програма підготовки тварин у військових цілях не припинялася ніколи, але й не афішувалася», — сказало джерело.

Він повідомив, що в програму підготовки входять заняття з обстеження ділянок моря, де знаходяться цікаві для військових предмети і позначення їхнього місцезнаходження буями.
Тварин також тренують за бойовою програмою атак на підводних диверсантів і кораблі. Для цього на голові дельфіна кріпиться або ніж, або пістолет.

«Зараз ми плануємо навчання з протидії атаці диверсантів з метою захисту кораблів в бухті і на рейді», — сказало джерело.

Він зазначив, що в 2012 році було проведено кілька тренувань як в акваторії океанаріуму, так і за його межами. Головним завданням було виявлення предмета під водою. «Завдання було виконано, наші дельфіни знаходили предмет і торкалися його пристроєм, закріпленим на голові, після чого на поверхню відстрілювався буй», — сказав співрозмовник агентства.

На сьогоднішній день у світі існують тільки два центри підготовки бойових дельфінів — це база Сан-Дієго (США) та Севастополь. Дані про російські програми використання тварин в інтересах ВМФ РФ не розголошуються. zn.uaЗа матеріалами: РИА Новости

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 11
коррупционер
1 владимир (коррупционер)   • 20:41:52, 11.10.2012 [Материал]

Про це з посиланням на джерело у силових структурах в Севастополі повідомило російське інформагентство РИА Новости.

как по мне то это скандал....как по мне то мы пожинаем плоды харьковских соглашений...

как по мне кто то должен быть уволен с лишением звания...

нам об этом сообщило российское новостное агенство.....жуть как неприятно...
Іскандер
2 Іскандер (Іскандер)   • 21:26:58, 11.10.2012 [Материал]

Це не скандал. Це трагедія. Українські бойові дельфіни очевидно, на думку росіян, будуть захищати в т.ч. і плавучі засоби їх ЧФ. І я думаю, ці наміри мають під собою реальне підґрунтя.
telefon
3 джавахарлал нюру (telefon)   • 01:17:29, 12.10.2012 [Материал]

Это ужас и идиотизм. Сначала развалить один из самых продвинутых в мире центров подготовки дельфинов для ВМФ, а потом это всё поднимать с нуля.
Іскандер
5 Іскандер (Іскандер)   • 13:04:11, 12.10.2012 [Материал]

Я, чесно кажучи, не пригадую, щоб в історії нашої країни (в т.ч. і у складі СРСР) було інакше. На жаль. Думаю, колись і до тактичної ЯЗ черга дійде...
коррупционер
4 владимир (коррупционер)   • 10:36:43, 12.10.2012 [Материал]

на 2.
а вы не рассматривали вариант что это просто бюджетный распил минобороны.
Іскандер
6 Іскандер (Іскандер)   • 13:05:43, 12.10.2012 [Материал]

Яким чином Ви це вбачаєте?
коррупционер
7 владимир (коррупционер)   • 16:33:45, 12.10.2012 [Материал]

на 4.
я дорустил просто....если подготовка эта секретная...то почему информация просочилась в сми....
а если она эта новость публичная...то почему так мало информации.
Іскандер
8 Іскандер (Іскандер)   • 20:38:16, 12.10.2012 [Материал]

Чому просочилась? Це питання риторичне, враховуючи наявність у Севастополі бази ЧФ РФ з наявними у його складі розвідувальним управлінням і контррозвідувальною службою.

Інформація по бойовим дельфінам (розсекречена) наявна у мережі Інет. Наприклад, http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=B7fO-W6hCPA#t=169s. Ходять чутки, що підготовка не розпочалася... вона не зупинялась. Ці чутки відомі і нашому "потенційному стратегічному брату". Але інформація про те, яким чином відбувається підготовка на даний час, не розголошується. І це добре)
коррупционер
9 владимир (коррупционер)   • 10:56:29, 13.10.2012 [Материал]

на 8.
а зачем тогда стратегические партнеры слив сделали....тогда это какая то многоходовка.
Іскандер
10 Іскандер (Іскандер)   • 20:58:06, 13.10.2012 [Материал]

Да який це "злив"? Це скоріш заздрість "стратегічних друзів".
коррупционер
11 владимир (коррупционер)   • 20:02:02, 14.10.2012 [Материал]

на 10.
хотелось бы мне вам верить.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо