Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Дорогенька » 2013 » Январь » 27
Дорогенька Пенсіонер помер за 50 метрів від поліклініки, чекаючи на "швидку"

Дорогенька


Оценка: 3.5/5 Голосов: 8

Пенсіонер помер за 50 метрів від поліклініки, чекаючи на "швидку"

27.01.2013, 13:51:16 2182 3.5 5

У супермаркеті Києва півгодини чекали "швидку" для пенсіонера із поліклініки, що знаходиться у двох хвилинах від магазину, йдеться в сюжеті ТСН.


Як повідомляється, охайний, одягнений у сіру куртку 60-річний пенсіонер підійшов до каси супермаркету, схопився за серце і впав. Працівники викликали "швидку".

"Спочатку чоловік років 30-ти намагався його врятувати. Робив масаж серця та штучне дихання Потім якась жінка запропонувала побігти покликати лікаря у поліклініці, яка знаходиться в 50-ти метрах від магазину. Бігало декілька чоловіків, потім охоронець, але медики відмовили. Порадили чекати на "швидку", - пише видання Gazeta.ua, кореспондент якої став очевидцем події.

Як згодом розповіли працівники супермаркету, допомогу чекали понад півгодини. Це при тому, що за новим законом, "швидка" має їхати не більше 10 хвилин. Люди, які поруч із магазином працюють, констатували, коли медики нарешті приїхали, то вже нічим не могли зарадити. Чоловік помер.

Трагічна смерть залишилася б однією із сотень таких від серцевих нападів, якби не величезна поліклініка поряд із супермаркетом, лікарі з якої просто проігнорували помираючу людину.

У самій поліклініці виправдовувались тим, що їхня "швидка" була зайнята, і медики понадіялись на іншу, викликану людьми за телефоном 103.

Однак головний лікар Данута Подковська таки визнала - попри усе, мали б відправити бодай одного лікаря.

"На жаль старший фельдшер не доповіла. Я в цей час була у поліклініці. Ні мені, ні заступнику не доповіла, що було таке звернення. Якщо б мені доповіли, то в принципі ми б щось організували", - запевнила Подковська.

ТСН 

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 5
Radiaciy
1 Sergey (Radiaciy)   • 14:19:57, 27.01.2013 [Материал]

К сожалению. бывает так, что врач не успевает буквально на 1-2 минуты, даже если он мчится со скоростью света. В Украине по крайне мере есть врачи. Плохие, хорошие, это другой вопрос.
"Департамент здоровья Эстонии намерен реформировать систему неотложной (скорой) помощи таким образом, чтобы бригады скорой помощи были укомплектованы исключительно медсестрами или медбратьями."
"По утверждениям Адласа, на бессмысленность содержания врачей в бригадах скорой помощи указывает тот факт, что на 100 тысяч жителей в неделю поступают лишь пара вызовов, в которых требуется помощь врача прямо на месте. "И какой смысл тогда держать три бригады врачей скорой помощи?" - задает вопрос руководитель столичной службы экстренной медицины."

Взято: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/estonia/1617612.html
telefon
2 джавахарлал нюру (telefon)   • 17:08:03, 27.01.2013 [Материал]

В Израиле большинство экипажей амбулансов укомплектовано парамедиками. Однако, дай Бог нам такое экстренное медобслуживание, как там.
Тут ещё до нового закона вызвал соседке скорую (давление прыгнуло за 200), так ждали полтора !!! часа.

Честно сказать, если бы я в поликлинику побежал за врачом для бедного мужика, я бы дохтура на аркане приволок. Не ждал бы, пока фершал докладёт главкостоправу, а самого главного бы и приволок.
Sams2
3 Александр (Sams2)   • 20:22:22, 27.01.2013 [Материал]

Какая страна....
Stass
4 S.t.а.s.s. (Stass)   • 00:01:41, 28.01.2013 [Материал]

Зря калгаряна забанили
Дорогенька
5 Людмила Харчук (Дорогенька)   • 00:18:04, 28.01.2013 [Материал]

я тут тіпа його заступником працюю.

як там правильно, якщо не так то поправте. я перший день на роботі.

Страна БЕЗ будущего БЕЗ шансов


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо