Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » LesikPsih7 » 2013 » Март » 2
LesikPsih7 Розповіді одного психолога

LesikPsih7


Оценка: 3.7/5 Голосов: 3

Розповіді одного психолога

02.03.2013, 02:50:27 1722 3.7 3

Розповіді одного психолога
1. Весна 2013 року пронизує холодом. Напевно, цей рік дав мені зрозуміти, що значить життя і смерть. Брудні кучугури снігу, наче моя душа, ввібрали в себе всі тривоги та сумніви оточення. Природа нестерпно справедлива та об’єктивна. Ніяких роздумів та емоцій. Просто констатую факт – прийшла весна. Я блукаю по вулицях Житомира, слухаючи плеєр. Блукаю і медитую. Якщо довго ходиш, як у забутті, то втома надає сенс життю. Відчуваєш себе мандрівником у цьому світі, повному хаосу та безладдя. Завжди люблю годину-дві пройтися вулицями у швидкому темпі. Мозок в цей час відшліфовує та розкладає по поличкам інформаційний потік дня, місяця, року, життя….
Знову невеликий застій прогнозує період самоаналізу та сподівань. Я прагну людських життів. Є нестримне бажання слухати, проникати в чужі страждання. Напевно, гроші відходять на другий план, а це нестримне бажання керує частиною мого життя.
Втома дає про себе знати, і сон мимоволі забирає мене зі світу. Бачу хату в селі, де пройшло моє дитинство на канікулах. Біля хліва старанно складені дрова. Я повільно крокую по дворі, досліджую територію мого тужливого існування. На диво бачу трамвай в полі. Почуття здивування та замішання. Чому в селі за хатою трамвай? Чую скрегіт старого іржавого металу і такт руху. На полі видніється смуга рейс серед скошеної трави. Камінь підступає до горла, і хвиля абсурду викидає мене зі сну. Очі майже відкриті, але сон тримає у владі. Насилу мозок починає кволо аналізувати продукт нічної життєдіяльності. Невдовзі задзвонив будильник.
Просте збирання на роботу закриває прохід у сон. Напевно я вже готова поринути у систему організованого просіювання та промивання такого природного матеріалу, як людина. Система, яка примушує кожного стискатися та розгинатися до потрібного зразку. Більше всього, моє покликання – зробити цей процес якомога безболіснішим. Може це покликання лише фантом, який силується надати сенс моєму паломництву по життю? Такий самий фантом, як пошук справедливості та добробуту у моїй державі. Наче бомж з протягнутою рукою, який мріє скупатися в сауні. Гривня до гривні, двадцятка до двадцятки, сотня до сотні, - і я іноді можу вирватися із кола буденності. Люблю їздити в Київ. Отримую натхнення на довгий час.
Якщо порівняти людину з механізмом, то набагато легше жити. Є кнопка, що виключає/включає емоції. За пультом сидить свідомість. Інші важливі процеси – розкладання по поличкам дій, бажань, потреб. Сортування, перегляд, реставрація, очищення….. Друге діло, якщо механізм з часом або під дією зовнішнього впливу, виходить із ладу. Коли тиснеш на кнопки – а система зависла.
Ввечері я поринаю у чуже страждання. Знову відчуваю сенс та упорядкування хаосу. Неймовірне злиття двох світів робить з мене провідний матеріал. Офісна обстановка сприяє інтенсивній роботі та приналежності до активного способу життя. Неспішне блукання по дорозі до дому сприяє подальшому упорядкуванню мого механізму. Найбільше щастя для такої машини, як я – міцний чай та бутерброд з м’ясом. Вдома я стану щасливою. Весна ввірвалася і нагадала про наближення мого ювілею. Моя тридцята весна.

Прикреплённые изображения:
LesikPsih7 Розповіді одного психолога
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
Sams2
1 Александр (Sams2)   • 11:14:38, 02.03.2013 [Материал]

Фотография Донцова - "идеолога украинского национализма, ориентированного на европейскую РАСОВУЮ ГИГИЕНУ" - настораживает.
LesikPsih7
2 Lesik (LesikPsih7)   • 13:44:35, 02.03.2013 [Материал]

Не нашла ничего более патриотичного и со смыслом. Если найдёте получше - могу сменить.
Markevitch
3 Ольга Маркевич (Markevitch)   • 13:54:18, 02.03.2013 [Материал]

Мыльные пузыри. Выдуваешь и получается -РАДОСТЬ! Лопаются- легкое разОЧАРОВАНИЕ ! Все ваше сказанное =====сам процеСС ...провiдний матерiал.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо