Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » KARSTEN » 2013 » Апрель » 12
KARSTEN Сад на даху - це не модно, це необхідність

KARSTEN


Оценка: 3.9/5 Голосов: 7

Сад на даху - це не модно, це необхідність

12.04.2013, 00:21:15 3376 3.9 3

Міські жителі сумують за зеленнюЇї більше немає на тротуарах, але ентузіасти займаються вирощуванням садів прямо на дахах хмарочосів, розповідає Reuters.

У сучасних мегаполісах люди можуть довго не бачити живі сади: на центральних вулицях парків 
мало, а виїхати за місто з урахуванням заторів не так просто. Новий тренд жителів міст полягає в тому, що вони починають вирощувати власні 
сади на даху своїх будинків. Виходить красиво та гармонійно.

Наприклад, французький садівник і шеф-кухар одного з паризьких ресторанів Мікаель Тублан розвів на даху свого будинку справжній город площею в 150 квадратних метрів. Перебуваючи на території грядки, можна насолоджуватися прекрасним видом на Ейфелеву вежу. Вирощена тут їжа поставляється ресторану Passard, в якому працює Тублан.


У Південній Африці, в містечку Дурбан на даху будинку прямо навпроти Міжнародного центру
Covention, в якому нещодавно проходила конференція ООН зі зміни клімату, зростає невеликий сад. Дбають про нього муніципальні служби, оскільки цей проект веде міська влада.

Мексиканський художник Бетсабі Ромеро створив для Мехіко унікальний проект сучасного мистецтва. Остови старих автомобілів Volkswagen Beetle він помістив у ставок, з вигляду нагадує болото. Так Ромеро вирішив звернути увагу людей на проблеми екології в його місті.


Мода на сади на дахах хмарочосів дійшла і до Японії. У Токіо таких будинків особливо багато. Вважається, що в період літньої спеки в такому саду можна насолодитися прохолодою і свіжим повітрям, а квартири всередині будівлі сад захищає від перегріву, оскільки поглинає сонячне тепло. У результаті навіть тим міським жителям, які сади на дахах не відвідують, завдяки їм легше витримати спеку.


Американський бізнесмен і конгресмен Джон Уолк на даху першого "​​зеленого будинку" поблизу Капітолійського пагорба. Сад і грунт на даху будинку допомагають контролювати температуру всередині будівлі. Цей будинок вже став легендою в США і зразком того, як можна використовувати природу в благо цивілізації.


Уряд Фарерських островів розташувалося в затишній будівлі неподалік від столиці Торсхавн. Дах всього будови покрита досить красивим газоном.


Цікаво, що в Україні в Київраді ще рік тому збиралися проголосувати за проект, який зобов'язував би забудовників організовувати на дахах ТРЦ і офісів сквери, зимові сади. Але питання так і не пройшло. «Думаю, що з часом депутати передумають. Головне - зацікавити забудовників, запропонувати їм якісь пільги. У всякому разі вони адже вирубують дерева під будмайданчики, чому б їм не відновлювати їх на дахах? »- Вважає голова комісії з культури Олександр Бригінець.
   
ЯК ОФОРМИТИ. Щоб зробити сад на даху, за законом на нього треба зібрати чимало документів. «Згода всіх мешканців будинку, жеку. Також потрібно зробити експертну оцінку навантаження на конструкції будинку. Якщо це старий будинок, який потребує капітального ремонту, то вам відмовлять. Потрібно зробити проект майбутнього саду і погодити його з головком архітектури.
І отримати згоду комунальників - газовиків, енергетиків », - говорить юрист Едуард Багіров.
 

Ну і трохи відео 



Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
Hoakina
1 Марина (Hoakina)   • 06:20:46, 12.04.2013 [Материал]

Какая ... минусанула блог!
Визуально выглядит очень красиво. Но ИМХО больше декоративный эффект, чем пищевой. Загазованность воздуха в крупных городах так высока, что не думаю, что такие овощи можно есть.
KARSTEN
3 Karsten (KARSTEN)   • 14:29:56, 12.04.2013 [Материал]

Смог важчий за повітря, тому осідає в низовині. На дахах повітря чистіше, до того ж туди не дістає пил, що є на вулицях, або на полях.
Lisa111
2 Роман (Lisa111)   • 12:56:24, 12.04.2013 [Материал]

А мне нравится, я сам миниогород на балконе устраиваю.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо