Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Дорогенька » 2013 » Май » 31
Дорогенька Як зібрати речі та спакувати їх у валізу

Дорогенька


Оценка: 2.1/5 Голосов: 7

Як зібрати речі та спакувати їх у валізу

31.05.2013, 21:30:23 2256 2.1 1


Прийшла пора відпусток і далеких поїздок на різноманітні курорти та відпочинкові бази. Важливим елементом успішної поїздки є правильно зібрана валіза. Ось декілька простих порад як правильно упакувати речі, щоб нічого не забути та щоб після приїзду в місце призначення Вам не довелося заново перепрасовувати весь гардероб.
Як зібрати речі у поїздку

Крок 1. Складаємо список речей.

Цей крок варто пройти за За 5-7 днів перед поїздкою. Рекомендуємо взяти беремо листок паперу А4 і записувати на ньому категорії речей, які ви плануєте взяти у поїздку. У кожну з категорій пишемо все, що прийде на думку. Все, що виявиться зайвим згодом можна викреслити. Щоб скласти цей список вам достатньо 15 хвилин.

Зазвичай у такий список входять:
техніка: фото-\відеокамера, телефон із зарядними пристроями, кишеньковий комп’ютер, ноутбук, флеш-пам’ять;
документи: паспорт, страховий поліс, путівка, кредитна картка, квитки і т.д.;
посуд та їжа: чашка, тарілка, ложка, виделка, ніж, кип’ятильник, чай, кава, цукор;
засоби гігієни: серветки, рушник, мило, шампунь, креми косметичні та від засмаги, зубна паста та щітка, бритва, креми та забоби для бриття і т. д;
медикаменти: варто взяти ліки при застуді, для покращення травлення, від головного болю, засоби при сонячних опіках, пластирі. Детальніше варто спитати у аптеці;
канцелярія(у тому випадку, якщо ви їдете на конференцію або у відрядження):зошити, книжки, ручки, візитні картки, рекламні матеріали;
взуття: обов’язково візьміть кросівки, решта – опціонально; влітку варто взяти зручне взуття для для ходьби, мешти та босоніжки;
білизна: ніжня білизна, шкарпетки, купальники, плавки і та інше;
головні убори: влітку це може бути панамка чи бандана;
одяг (низ): спідниці, штани, шорти;
одяг (верх): футболки, сукні, сорочки;
теплий одяг (для літа): сорочки, джинси, куртки;
домашній одяг: халат, спортивний костюм;
тематичний одяг (якщо він вам буде потрібний): спортивний одяг, костюм для урочистостей випадків чи виступів. (Можна написати необхідну кількість костюмів, а згодом думати над тим, що саме варто з собою взяти.)

Крок 2. Список вішається на видне місце. Кілька днів ви, проходячи повз нього, доповнюєте або викреслюєте певні речі.

Крок 3. За кілька днів до поїздки. Думаєте, що з вашого списку потрібно купити, випрати, підготувати і т.д. та робите це. Думаєте про те, що ви покладете в основний багаж, а що у велику сумку. Це досить важливо у тому випадку, якщо вам доведеться їхати у поїзді. Візьміть із собою рюкзак, куди покладіть засоби гігієни, змінний одяг, книжку, документи, посуд. Позначаємо галочками речі, які будемо складати у рюкзак.

Крок 4. За 2 години до поїздки. На великому ліжку розкладаємо всі речі, збираєте сумку, викреслюєте речі, які вже зібрали. Після зборів добре відволіктися, випити кави, потім знову повернутися до списку і подумати, чи все ви взяли та що поклали зайвого. Думати краще над списком, не відкриваючи сумку.
Як спакувати речі у валізу

Оптимальним варіантом, звичайно ж, є використання в поїздці трьох-чотирьох валіз, в яких речі поскладані за типом: окремо для ділової зустрічі, окремо для вечірнього прийому, окремо для відпочинку і т.д. однак, більшість людей обмежується одним-двома валізами, навіть якщо подорожують усією сім’єю.

Тоді потрібно дотримуватися такої умови – не змішувати чоловічі та жіночі речі.причина у тому, що чоловічий гардероб може ввібрати ароматом жіночих парфумів. Ну а якщо ви не зловживаєте парфумами, то можна скористатися і одним чемоданом на двох.

Отже, починаємо збори:

Крок перший.

У великій кімнаті необхідно розкласти і розвісити всі речі, які необхідно взяти з собою в поїздку. Потім трохи подумати і покласти дві третини речей назад у шафу. Багато залежить від цілей подорожі, але оптимальний варіант – це одна-дві речі на вихід і п’ять-шість повсякденних. Весь обраний одяг повиннен легко поєднуватися один з одним.

Крок другий.

На дно валізи складаємо важкі речі – книги, взуття (причому кожну туфлю необхідно упакувати в окремий мішечок, всередину туфлі покласти взуттєву колодку, або, в разі її відсутності, м’який папір, чи шкарпетки), чоловічий і жіночий одяг складаємо окремо. У вільні місця між взуттям та книгами складаємо нижню білизну. Майки та піжами краще скрутити валиком – це старовинний і дуже зручний спосіб упакувування.

Крок третій.

Починаємо укладати штани, спідниці, сорочки, блузки, трикотаж, піджаки, куртки і плащі. Причому саме в такій послідовності. Штани цілком, звичайно, не вмістяться, тому штанини потрібно відкинути на стінку валізи і на деякий час забути про них. Якщо один піджак ми кладемо коміром в одну сторону, то другий треба класти в протилежну. Так само і штани: одні – поясом в одну сторону, інші поясом в іншу.

Те ж стосується блузок і плащів. Окрема розмова – про сорочки. Гудзики на чоловічих сорочках застібаються через один, комірці піднімаються – це єдиний спосіб їх не помнути.

Рукава таких делікатних речей, як легкі піджаки або вечірні сукні, заповнюються цигарковим папером. Цигарковим папером обгортаються краватки і шарфики. Також ним прокладаються трикотажні речі.

Після шарфиків пора згадати про штанини, які знаходяться "за бортом” вазізи. Їх потрібно загнути і накрити ними вже укладені речі. Зверху можна помістити легку чоловічу куртку чи жіночий плащ і зафіксувати поклажу спеціальними гумками від валізи.

Останній штрих – пояси і ремені. Шкіряні пояси не скручуються у спіраль, як можна подумати, а розміщуються по периметру валізи.


От і все. Якщо виконувати ці нескладні правила, то у валізу звичайної місткості можна скласти досить багато речей. А головне, що нічого не помнеться. У готелі ж вам необхідно наповнити ванну гарячою водою, розвісити над нею на вишалках вийняті з валізи речі і залишити на годину. Після цього вони будуть виглядати як попрасовані. Цей спосіб не годиться лише для речей з льону, бо льон, вбираючи воду, стає помтуним.

Приємного відпочинку!



 


Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
lakmus
1 Олег (lakmus)   • 06:26:55, 01.06.2013 [Материал]

"Гудзики на чоловічих сорочках застібаються через один"....
Хтось хоч половину цих порад використовує?
А ще згадується картина в аеропорту Тель-Авіва, коли працівник бетахону перевіряє чУмадан, в якому всі речі були складені гарненько - дістає їх, переглядає...
А потім власниця валізи подивилась на все це... і назад всі речі просто гамузом закинула і утрамбовала. :)


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо