"Під час зустрічі Володимира Путіна з Олександром Лукашенком президент Росії вирішив похвалитися знанням білоруської, — розповідають у Мінську політичний анекдот. — "Даколи вы сабираетесь быць у власти, Аляксандр Рыгорович?" — запитав Володимир Володимирович. "Дык да Коли и буду", — відповів Лукашенко".

Те, що бацька має третього, позашлюбного сина Миколу, громадськість дізналася 2007-го. За неофіційною інформацією, мати хлопчика — особистий лікар президента Ірина Абельська. Вона на 15 років молодша від Лукашенка. Одразу після народження сина у жінки забрали.

Фавориткою президента на той час називали співачку 35-річну Ірину Дорофеєву. При цьому бацька офіційно продовжує перебувати у шлюбі з першою дружиною Галиною, яка живе в селі на Могилевщині.

Одразу після народження сина у жінки забрали

Із 2008 року на публіці Олександр Григорович з'являється виключно з молодшим сином. Микола у військовій формі з батьком приймає паради, відвідує міжнародні зустрічі. Кажуть, під час одного з перельотів захотів зачинити двері літака, а коли стюардеса заборонила, хлопчик прокусив їй руку й вигукнув: "Коли стану міністром, розстріляю тебе!".

Від першої дружини Лукашенко має двох синів. 37-річний Віктор — радник президента з національної безпеки, керує силовими структурами. На чотири роки молодший Дмитро — член Національного олімпійського комітету, займається лотереями. У президента Білорусі п'ятеро онуків.
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/world-newspaper/_koli-stanu-ministrom-rozstrilyayu-tebe/505856">Gazeta.ua</a>