Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » sharm » 2013 » Июль » 26
sharm Коротко про пенсійну реформу

sharm


Оценка: 4.3/5 Голосов: 30

Коротко про пенсійну реформу

26.07.2013, 07:21:22 2122 4.3 8

Сьогодні кожного жителя Житомира  турбує просте питання. Як забезпечити  упевненість в завтрашньому дні? Хоч би матеріальну. Ми називаємо це фінансовим  захистом.  

Фінансовий захист – це наявність в сім'ї  ресурсів, що покривають будь-які непередбачені витрати, будь то захворювання, травма, втрата роботи. Фінансовий захист  - це також накопичення грошей для життя «на пенсії». 

Пенсійна система в Україні складається з державного обов'язкового солідарного рівня і недержавного добровільного накопичувального. Але державному Пенсійному Фонду в 2013 році не вистачає 83 млрд грн., і багато пенсій при цьому нижче за реальний прожитковий рівень. Лише абсолютно немисляча людина може сподіватися, що років через 20 йому вистачить державної частини пенсії. 

Прем'єр-міністр України нещодавно  заявив: «Головна ідея Пенсійної реформи – зацікавити кожного самостійно піклуватися про свою пенсію!»

Пенсійна реформа, безумовно, не найпопулярніша серед громадян. Але альтернативи немає. Або людина формує собі майбутню пенсію сама, або після закінчення періода роботи залишається з мізерною соціальною допомогою.

Питання просте і вирішується шляхом відкриття накопичувального соціального рахунку. До певного віку у Вас на рахунку буде сума, яка дозволить зберегти Ваш спосіб життя.

Для надійного збереження пенсійних грошей існують спеціальні фінансові установи: пенсійні фонди і  компанії з убезпечення життя, які дозволяють людям впродовж декількох десятків років скопити собі бажану суму для довічної пенсії. Якщо Ваш накопичувальний рахунок в компанії з убезпечення життя, то весь цей час  сім'я знаходиться під серйозним страховим захистом. 

Накопичувальний рахунок в компанії з убезпечення життя  - це один з найнадійніших способів збереження грошей. Компанії знаходяться під постійним контролем держави, їм дозволено розміщувати  засоби клієнтів, використовуючи максимально збалансований, зважений і консервативний підхід.

В Україні сьогодні серед десятка  компаній з убезпечення життя присутні представництва страхових корпорацій світового масштабу, які вже майже 200 років успішно і бездоганно працюють на світовому ринку, ні на день не припиняючи виконувати свої зобов'язання перед десятками мільйонів клієнтів. 

Дуже важлива перевага - це захист клієнта. Наприклад, якщо наш клієнт планував 20 років відкладати собі по 5 000, але через місяць загинув в ДТП, то страхова компанія виплатить сім'ї більше 200 000.

Чим раніше чоловік почне відкладати гроші, тим більше накопить. А потрібно немало. Якщо сьогодні середня сім'я витрачає 5 000 в місяць, в рік необхідно мати 60 000, а на 20 років – 1,2 млн! 

Вас турбує знецінення грошей? Але прибутковість вище за рівень інфляції в країні. І в накопичувальних програмах страхування життя передбачена  індексація страхових внесків.

Засоби на накопичувальному соціальному рахунку в лайфової компанії  захищені і від валютних рисок. Адже вони інвестовані в реальні ліквідні активи, які зберігають цінність незалежно від існування і замін будь-яких національних валют.
 
Держава активно закликає подумати про себе і взяти відповідальність за своє майбутнє в свої руки.  Згідно із статтею 170.8 НКУ накопичені в СК гроші не оподатковуються на доходи фізичних осіб. При цьому щороку власник накопичувального рахунку може отримувати 15% відкладених ним грошей через податкову інспекцію (за умови, що він платник ПДФО)!

Від того, що ми робимо сьогодні, залежить те, як ми житимемо завтра. Розумно спланувати своє майбутнє. Адже скоро нам в ньому жити.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 8
bo4arov
1 Сергей (bo4arov)   • 08:45:14, 26.07.2013 [Материал]

Не о чем.
SteamRoller
2 Михаил (SteamRoller)   • 09:06:26, 26.07.2013 [Материал]

>>Якщо Ваш накопичувальний рахунок в компанії з убезпечення життя, то весь цей час сім'я знаходиться під серйозним страховим захистом.

...если эта компания не обанкоротится, как множество их на Западе.
RapidDuck
3 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 11:31:20, 26.07.2013 [Материал]

del
sharm
4 Сергей (sharm)   • 13:50:17, 26.07.2013 [Материал]

...Вы можете найти себе на Востоке ;)

...и если уж начали, приведите, пожалуйста, хотя бы один пример обанкротившейся западной компании по страхованию жизни... :)))
tuna
5 norman (tuna)   • 08:41:31, 27.07.2013 [Материал]

«Головна ідея Пенсійної реформи – зацікавити кожного самостійно піклуватися про свою пенсію!»

соскочить государству с соц.ответственности.
sax
6 sax (sax)   • 09:14:03, 27.07.2013 [Материал]

на 5.Во всех нормальных государствах ,пенсионный фонд существует.Не понял ,это что критика, или просто так?
tuna
7 norman (tuna)   • 10:04:53, 27.07.2013 [Материал]

это читается ,как читается.шарм не даст соврать.

о модели из рекламки блога уже тут спорили ,спорили...
sharm
8 Сергей (sharm)   • 18:24:26, 28.07.2013 [Материал]

Да, государство уходит от социального обеспечения. И не только по нехорошим побуждениям, а, в основном, по объективным причинам - оно не способно ни качественно, ни количественно обеспечивать гражданам социальную защиту и пенсию.
О 3-уровневой модели пенсионной системы (принятой почти во всём мире, кстати) можно спорить и далее. Но другой системы не будет. И лучше пока ничего не придумали.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо