Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » TarasS » 2013 » Сентябрь » 2
TarasS Житомирська Кіношкола на Старому Бульварі

TarasS


Оценка: 2.0/5 Голосов: 26

Житомирська Кіношкола на Старому Бульварі

02.09.2013, 22:47:58 2293 2.0 10

Написав це під впливом матеріалу про "довгобуд" на Старому Бульварі:
 

Що слід робити з "гастрольним театром", який вочевидь був фіктивною ідеєю? Моя пропозиція вкладається у шість коротких пунктів.

1. Повернути ділянку у міську власність.

2. Демонтувати те, що наваяли.

3. Оголосити відкритий прозорий конкурс на житловий будинок класу "De Luxe" висотністю 5-6 поверхів. Обов'язкова умова конкурсу - будинок має бути в одному з історичних стилів: art nouveau, art deco, необароко, неоготика тощо.

4. Якісно побудувати будинок. Якісно розрекламувати його.

5. Продати розкішні квартири з відкритого аукціону: житомирянам, киянам, іноземцям - не має значення. Продажі стартують з ринкової ціни. Хто більше дав - той і купив.

6. Чистий прибуток від продажу (після вирахування собівартості) пустити на відкриття Житомирської Кіношколи, де здібні тінейджери зможуть отримати базові знання з операторського мистецтва, акторського мистецтва, режисури та продюсування. Під ЖК можна виділити цокольне приміщення у цьому ж будинку.
 
Коли я кажу «Житомирська Кіношкола», то маю перш за все на увазі процес, цілеспрямовані творчі зусилля, які дадуть певний мистецький результат. Я очікую, що Житомирська Кіношкола виявиться міцнішою, ніж Житомирська Літературна Школа, про яку зараз вже мало хто пам'ятає.
 
Але це словосполучення має ще одне значення: неформальний навчальний заклад для дітей та молоді Житомира. Місце, де підліткове захоплення кіно зможе перетворитися на хобі, а хобі - зможе підштовхнути і до вибору професії. Не примітивний платний лохотрон, не «курси, які відчинять перед вашою дитиною двері провідних кіностудій України і світу» - а заклад, де дають систематичні прикладні знання та розвивають природні здібності. Місце, де прищеплюють звичку до самовідданої праці, без якої кіно неможливе - а не контора, що торгує престижними «корочками».
 
 
Тепер скажіть, що у цій пропозиції не так?

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 10
TarasS
1 Тарас (TarasS)   • 23:33:45, 02.09.2013 [Материал]

Калган, ти перейшов у світ духів після того, як послав на х... всіх житомирян і Житомир.

Тебе не існує в матеріальному світі.

Душара... :)
telefon
8 джавахарлал нюру (telefon)   • 15:43:29, 03.09.2013 [Материал]

... и тут он кучкой отметился? )))
amberis
2 Інгварь (amberis)   • 23:41:38, 02.09.2013 [Материал]

Дякую, щиро посміхнув )))
Те що житомиряни є авторами і розробниками навчального державного стандарту «кіно-, телемистецтва» освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст», а студентка кіновідділу житомирського коледжу культури і мистецтв цього літа отримала І-ше місце за студентський ігровий фільм на «Кришталевих джерелах» (м. Вінниця) автор посту звичайно не в курсі? )))
Але від приміщення під кінопавільон та фотостудію студенти-кіношники, звичайно, не відмовилися б ;)
RapidDuck
7 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 11:00:17, 03.09.2013 [Материал]

del
TarasS
3 Тарас (TarasS)   • 00:17:48, 03.09.2013 [Материал]

Інгварь - не в курсі, звичайно. От якось прийду до Вас у гості і поговоримо. :)

Мова йде не про навчальні методички і не про коледж, а про можливість розвитку для здібних школярів, передусім. Це дитячо-юнацька школа, а не навчальний заклад, що видає червоні-червоні дипломи. :) Школа, яка матиме змогу запрошувати на майстер-класи ну принаймні режисерів, які знімають повнометражне прокатне кіно, а не тільки телемувіки.

Сашу Кірієнка («Королева бензоколонки-2», «Помаранчеве небо», «Інді», «Люблю тебе до смерті», «Ілюзія страху», «Альпініст», «Ворог №1», «Прощення», «Найда», «Була тобі Коханою», «Соло на саксофоні» та ін.) - я привезу БЕСПЛАТНО! :)
amberis
4 Інгварь (amberis)   • 00:42:44, 03.09.2013 [Материал]

Режисер Михайло Іллєнко для вас «прокатний режисер»? )))
Актор Володимир Талашко («Капитан Нємо», «В бой идут одни старики», тощо)?
Актор Вячеслав Довженко («Молитва за гетьмана Мазепу», роль - Петро Перший)?
Лялькар-аніматор з «Укранімфільм» Олег Педан?...

І все це тільки протягом минулого навчального року, і то невеличка частинка організованих зустрічей...

Наразі чекаємо повернення житомирських режисерів, братів Васяновичів. Особливо Валентина - режисера фільму знятого на держзамовлення - «Звичайна справа» - другого вітчизняного фільму після «Той, що пройшов крізь вогонь», який потрапив до українських кінотеатрів...

Щодо Олександра Кірієнка - нам буде приємно поспілкуватися з ним в Клубі Елітарного Кіно ) Приходьте 5 вересня на відкриття нового переглядового сезону ;)
TarasS
5 Тарас (TarasS)   • 01:25:32, 03.09.2013 [Материал]

"Режисер Михайло Іллєнко для вас «прокатний режисер»? )))"

Приємний дядько, колись їхали з ним з Києва у Чернівці в одному купе. :)

Інгварь - я в жодному разі не намагаюся принизити вашу роботу. Всі роблять щось гарне і корисне. Але треба вимагати більшого. І від себе, передусім, і від Житомира. :)
amberis
6 Інгварь (amberis)   • 01:46:18, 03.09.2013 [Материал]

Так і відділу «кіно-, телемистецтво» в цьому році виповнюється 5 років... Він тільки набирає обертів )))
telefon
9 джавахарлал нюру (telefon)   • 15:48:27, 03.09.2013 [Материал]

Тарас, идея с серьёзной (деидеологизированной!) детской киношколой мне очень понравилась. Но вот стоит ли ради одного храма культуры отказываться от достройки другого?
TarasS
10 Тарас (TarasS)   • 16:11:57, 03.09.2013 [Материал]

Джава, ну не буде там ніякого "храму", повір. Багато років стоїть бомжатник у зоні відпочинку. З цим треба щось робити.

А робити це можуть тільки люди з підвищеним вмістом енергії, відповідальності і совісті. Таких треба шукати і пхати у владу.

Забери у драмтеатра гастролі - і він перестане зводити кінці з кінцями. Або йому доведеться підвищувати вартість квитків на свої вистави удвічі. Це ж елементарна економіка.

Інша річ, що деякі гастролі можна переносити у філармонію. Якій теж треба жити. Прекрасна історична будівля, в тихому місці... Те, що маємо - не бережемо!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо