Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » snova » 2013 » Сентябрь » 9
snova «Україна — погляд з неба»

snova


Оценка: 3.2/5 Голосов: 16

«Україна — погляд з неба»

09.09.2013, 08:57:38 3268 3.2 2

У Дніпропетровську відбулася презентація фотоальбому «Україна — погляд з неба». Це незвичайне видання присвячене 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. «Готуючи цю книжку, ми відкрили для себе іншу Україну,  — розповідає ініціатор проекту, дніпропетровський бізнесмен та меценат Борис Філатов. — Ми знаємо, як виглядає наша земля з космосу. Цей альбом — перше видання, яке дає можливість побачити Україну з висоти пташиного польоту. Ми намагалися поєднати у краєвидах різних куточків нашої країни образи, з яких постає своєрідність пізнання світу українцями». Автори альбому намагаються передати сприйняття України через контроверсійні пари фотознімків, які дозволяють глибше осмислити розмаїття життя.

Для того, щоб побачити та сфотографувати землю з висоти пташиного польоту, команда Б.Філатова облетіла на приватному вертольоті всі регіони України. За три роки було зроблено понад 15 тисяч фотознімків, з яких фотохудожники відібрали для альбому найкращі 130. Утім, до видання не потрапили знімки загальновідомих місць та пам’яток — лише ті, що відповідають обраній концепції. «Коли почалися наші польоти, стало ясно, що далеко не у всі зони можна потрапити, оскільки повітряний простір там було закрито. Наприклад, залишилися недоступними більшість замків Західної України. Проблемою також стало й те, що не всюди можна було сісти й придбати авіаційне паливо», — розповідає координатор проекту, дніпропетровський журналіст Борис Брагинський. За його словами, вражала мужність фотографів, які на висоті 300 метрів висіли на ременях над прірвою та робили фотознімки. Траплялися й прикрі випадки, коли вертоліт обстріляв із мисливської рушниці нетверезий чолов’яга, або в районі газопроводу учасників проекту затримали працівники спецслужб. Незважаючи на це, дивувала краса рідної землі.

«Вражало те, наскільки різноманітна та красива Україна — у кожному регіоні по-особливому. Це й гори, й лани, й річки, й моря. Хоча з висоти пташиного польоту неможливо було не звернути увагу на екологічні проблеми — купи сміття в зонах відпочинку, на берегах озер та річок», — говорить Б. Брагинський. Особливо його вразило Поділля, яке він вважає найбільш мальовничим регіоном України. Одночасно автори альбому зуміли побачити своєрідну красу у вугільних териконах Донбасу, марганцевих кар’єрах Орджонікідзе або рожевих відстійниках «Кримського титану». Під час зйомок бували й цікаві «знахідки»: на Івано-Франківщині фотографи несподівано побачили з неба дах приватного будинку, пофарбований у кольори ... державного прапору України — така собі своєрідна «візитівка» для інопланетян.

Скільки коштувала реалізація масштабного проекту, його ініціатори не розповідають, але відзначають, що він «влетів у копійочку». Художнім керівником проекту став відомий український художник Петро Бевза. Майже половину фотографій зроблено дніпропетровськими фотомайстрами, хоча у проекті брали участь понад десять фотографів із різних регіонів країни. Основний масив знімків належить Дмитру Акімову, Олексію Шпаку, Євгену Лаптєву та Юрію Христьяну. Фотошопом автори альбому не користувалися із принципових міркувань.

Фоторепродукції з альбому «Україна — погляд з неба»

Прикреплённые изображения:
snova «Україна — погляд з неба» snova «Україна — погляд з неба» snova «Україна — погляд з неба» snova «Україна — погляд з неба» snova «Україна — погляд з неба» snova «Україна — погляд з неба» snova «Україна — погляд з неба» snova «Україна — погляд з неба»
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 2
snova
1 oleg (snova)   • 09:19:52, 09.09.2013 [Материал]

Интересно за что минуса? просто интересно.
RapidDuck
2 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 13:22:48, 09.09.2013 [Материал]

del


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо