Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » LesikPsih7 » 2013 » Сентябрь » 16
LesikPsih7 Deja Vu

LesikPsih7


Оценка: 3.2/5 Голосов: 9

Deja Vu

16.09.2013, 01:01:57 2034 3.2 3


 

Колись давно я приїздила в стару деревяну хату. Там було багато приємних і неприємних моментів. Кожен день минав у полоні яскравих вражень та передчуттів. Подобалось пізнавати світ та себе у ньому. Я люблю, коли природа стає частиною мене. Якщо піти в ліс, то варто повністю розтанути в ньому. Звільнити мозок від метушні, земних буденних справ. І поступово ліс поглинає тебе. Ти стаєш лісовим мешканцем. Земля м’яко просинається під ногами, шарудить листя. Пташиний спів проходить хвилями через стомлену свідомість. Десь стукає дятел і поскрипує старе дерево. Якщо підняти голову вгору, то стає лячно від висоти верхівя. Воно поскрипує і закриває небо зеленою сіткою. Я назавжди пішла б у ці простори лісу, якби не земне життя.

Моменти нудьги у тій деревяній хаті були також. Хотілося знову в ліс, щоб забутися серед трав, дерев і пташиного співу. Коли приходила нудьга, то ніби все тіло і душу затискали в невеликий ящик. Відсутність простору гнітила і відбирала бажання жити. Все віддала би, щоб в спогадах зявився хоча б один розуміючий і теплий погляд. Особливо гнітючими були вечори і ночі, коли сон не приходить. І відчуваєш себе в космічному просторі. Так, наче метеорит, що відірвався від далекої планети і летить у незвідані простори без сенсу і мети. Ніби ти не існуєш, а живе якась двонога істота, що їсть, п’є, розмовляє на пусті теми.

Я мріяла тоді стати Пресвятою Богородицею. У неї тіло позбавлене усього земного. Вона від страждань отримує блаженство, не має хтивих потягів і ніколи не буває самотньою. Ввечері перед сном я вдивлялася в темні зашторені вікна. Я хотіла побачити лик Ісуса, розп’яття. Тоді б всі мої тяготи розтанули і з’явився новий сенс життя.

Ранок знову приносив нові враження та відчуття. І від сумної двоногої істоти нічого не залишалося.

Через багато років я приїхала знову до тієї деревяної старої хати, яка за пару днів стала пусткою. Вона таїла в своїх стінах всі безтурботні дні, відголоски нудьги, мрії та розчарування. Через відкриті двері на мене дивилося дитинство, що зникло за горизонтом років. Я була прив’язана до тієї деревяної хати не душею, а стопудовим ланцюгом. Колись вирвалася із нього і повернулася вже зараз. Серед ночі тисячі очей пронизують мене поглядом: Чи бува не згрішила? Я відчуваю, як старі кайдани непорочності обрамляють моє тіло. Свята непорочна Богородиця прокинулась від глибокого сну і крижаним плащем позбавила мене бажань. Вітер гуляє по кімнатам, виривається у щілини в вікнах. Брязкають старі сервізи. Я боюсь цього місця диким тваринним страхом. Там нудьга і тривога поселяється в душі на все життя. Коли лежу на ліжку під ковдрою, то здається, що стіни хати стискаються і перетворюються в деревяний ящик. Певно, мій час вмирати ще не прийшов. Можливо, я була мертвою колись давно і тепер жаль.

Я іноді хочу, щоб вигадали машину часу. Тоді я могла б зустрітися з собою багато років назад і сказати: Прокинься! Я з тобою! Живи!

Прикреплённые изображения:
LesikPsih7 Deja Vu
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 3
wowa
1 житомирянин (wowa)   • 01:24:40, 16.09.2013 [Материал]

Да , глубокомысленно , а главное - жизненно ...
Очень интересную Вы затронули нить ... Люди с годами утрачивают те детские , жизнеутверждающие принципы .
Мы утрачиваем интерес к новому и жить становится скучно и обыденно ... мы теряем романтику . не потому ли , что перестаём верить в своё будущее ?... Перестаём радоваться простым моментам нашей жизни , таким , как дождь , как луч солнца и запах ранней осени , наполненный необъяснимой грустью , но такой доброй... связанной с детством , со школой и началом учёбы ... Ах , как не хотелось учиться , но что то тянуло в класс .... твои одноклассники , и общение с ними .. и этот запах осени ... ;)
RapidDuck
2 Михаил Коммунист (RapidDuck)   • 19:00:12, 16.09.2013 [Материал]

del
LesikPsih7
3 Lesik (LesikPsih7)   • 21:09:40, 16.09.2013 [Материал]

Спасибо за просмотр. Приятно, когда читают, независимо от оценки.)


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо