Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » amberis » 2013 » Сентябрь » 30
amberis ТИ ДИВИ! Максим Кідрук презентуватиме «ТВЕРДИНЮ» в Житомирі

amberis


Оценка: 5.0/5 Голосов: 3

ТИ ДИВИ! Максим Кідрук презентуватиме «ТВЕРДИНЮ» в Житомирі

30.09.2013, 23:51:06 2530 5.0 1

В минулому році в Житомирі відбулася презентація першого українського технотрилера «БОТ» Максима Кідрука. Книга посіла почесне 2-ге місце в рейтингу продаж мережі книгарень «Є», не подолавши тільки безумовного минулорічного лідера - Мирослава Дочинця. Але вже тоді Максим розповідав про нову книгу, над якою працював - трилер «ТВЕРДИНЯ». 2 жовтня маємо змогу знову поспілкуватися з автором та погортати нову книгу.



******
Щороку в перуанських джунглях річкою пливуть плоти, викладені, як пазлами, знівеченими людськими тілами. Десь в нетрях ховається причина цього жаху – загублене місто, спадок древньої цивілізації. Хтось – нащадки минулого чи сучасні злочинці – жорстоко катує до смерті живих, отримуючи від вбивства божевільну насолоду. Шлях до неприступної цитаделі не прокладеш електронним пунктиром GPS-навігатора. Його слід позначити втратами і болем.

Восени 2013 року Максим Кідрук подорожує не Мексикою, Еквадором чи островом Пасхі. Він мандрує Україною, презентуючи в містах та містечках роман «ТВЕРДИНЯ». Новотвір написаний в кількох жанрах – це одночасно технотриллер, тревелог, фантастика і детектив. Харизматична особистість автора й інтригуючий сюжет обіцяють роману успіх в читачів та швидкий розпродаж 5-тисячного накладу.

Стародавнє місто інків Паїтіті вже шукали сміливці – вчені, авантюристи, випадкові мандрівники. Про долю останньої експедиції автор оповідає на перших сторінках, «цитуючи» світові ЗМІ – The Daily Telegraph, Daily Mail, The Guardian. Письменник скрупульозно робить виноски, щоразу роз’яснюючи тематику видання, рік заснування та історію. І це не надлишкова інформація – завдяки їй віриш у все, що сказано далі. Ще б пак! Адже про це писали в американській пресі!

Сподіваючись на успіх, рушає у невідомість інтернаціональна студентська команда – українець, росіянин, американець, японка, чех. Для пошуку древніх руїн вони мають орієнтир – пожмакану, мальовану ледь не на серветці, карту. Її випадково з рук незнайомця отримує наш співвітчизник Левко. Після цього, власне, й розпочинаються пригоди – мандрівка на край світу в незвідані ліси Перу, щасливі збіги, неймовірні зустрічі, підозрілі обставини.

Очолює команду Левко – натхненник та полум’яна душа. Росіянин Семен – мозок, американець Грем та японка Сатомі – чутливі серця та джерела проблем. Чех Ян – особливий персонаж, якого можна назвати «доленосним дороговказом». Спершу він рятує саму ідею подорожі (у гомосексуальній ліжковій сцені), потім – спрямовує її у потрібному напрямку, наприкінці – стає поясненням розв’язки.

Поведінка Левка, очима котрого, власне, і дивимось на події ми, читачі, інколи незбагненна, втім – цілком логічно вкладається в розгортання сюжету. Якби він діяв зважено, не ризикував – не було б роману, не знайшли б Твердині! Протягом експедиції хлопець має кілька попереджень, як то кажуть, знаків!, що шепочуть-промовляють-кричать: «Повернись!» І єдине, чим, мабуть, пояснюється його твердолоба зацикленість на місті інків – одержимість таємницею. Одержимість засліплює і примушує йти до кінця, не дивлячись на перешкоди, жертвуючи своєю безсмертною душею, дружбою та коханням.

Максим Кідрук – знаний майстер тревелогій, історій про подорожі. Тому його оповідь про експедицію винятково докладна й реалістична. Маючи на руках таблиці з датою, часом, тривалістю польоту, переліком аеропортів і назвами авіакомпанії, кожен охочий може спробувати повторити перуанську мандрівку.

  

Такого прагматичного ореальнення в романі багато: гугл-карти, точні географічні координати, мотелі, автобуси, фотографії зброї, автомобілів, вертольотів, руїн... Ці частинки справдешнього життя ефемерній вигадці Максима Кідрука дарують ґрунт і тіло. У багатьох, ймовірно, виникне бажання рушити в мандри й собі, щоб пізнати незвідане і досягнути мети крізь всі перепони. Ці випробування, мабуть, непогана штука. Проте, гадаю, жодна Твердиня не коштує втрати себе самого.



Інформаційна довідка:

Максим Кідрук народився 1 квітня 1984 року в смт Володимирець Рівненської області. Навчався у фізико-математичному класі з посиленим вивченням іноземної мови. У 2001 році закінчив школу із золотою медаллю. Того ж року вступив на механіко-енергетичний факультет у технічний університет в Рівному (спеціальність «Теплоенергетика»). На третьому курсі почав працювати на російську компанію «АСКОН» програмістом. Займався розробкою CAD-систем.
У 2005 переїхав до Києва. Вступив в аспірантуру НТУУ «КПІ» на теплоенергетичний факультет.
В 2007 Максим Кідрук виграв грант на навчання за кордоном і виїхав на проживання до Стокгольма, де вступає до аспірантури Королівського технологічного інституту (швед. Kungliga Tekniska ho"gskolan). Починає мандрувати Європою.
Протягом 2007–2008 рр. побував у Фінляндії, Норвегії, Італії, Франції, балтійських республіках.
Влітку 2008 Кідрук вирушає у тривалу подорож Мексикою. Вона стала першою великою мандрівкою за океан. Результатом поїздки стала книга «Мексиканські хроніки. Історія однієї Мрії», яка у 2009 здобула ІІ премію на конкурсі «Коронація слова».
Влітку 2009 здійснюється ще одна велика подорож — до Південної Америки (Еквадор, Перу, Чилі) та острова Пасхи, де Макс Кідрук став першим офіційно зареєстрованим українцем. На основі цієї поїздки було написано книгу «Подорож на Пуп Землі» (у двох томах), яка вийшла друком у 2010 році. У ній Кідрук розказує про причини, що спонукали його покинути навчання в аспірантурі і повернутися зі Швеції до України.
Того ж року «Мексиканські хроніки» займають друге місце у конкурсі «Книга року від журналу Корреспондент». Пізніше в грудні  Кідрук через сварку з дівчиною вирушає у мандри до Пантаналу (Бразилія). Ця мандрівка лягла в основу книги «Любов і піраньї».
Зимою 2010–2011 Кідрук мандрує країнами Близького Сходу (Ліван, Сирія, Йорданія та Єгипет). Цілий місяць проводить у пустелі Сахара, відвідавши всі п'ять оаз: Дахла, Аль-Харґа, Фарафра, Бахарія та Сіва. На початку лютого, повернувшись із Сахари, письменник став свідком єгипетської революції.
У квітні 2011 вирушив до Нової Зеландії в рамках акції «На Зеландію!», організованою разом із Сергієм Притулою. За словами учасників акції, її мета — «„передати привіт" новозеландцям, відплативши тим самим за безсоромний конкурс „Win a Ukrainian Wife"».
У грудні 2011 — лютому 2012 мандрував Намібією та Анголою.

На початку 2012 Кідрук заявив про завершення роботи над першим українським техно-трилером. Книга під назвою «БОТ» вийшла друком 25 вересня 2012 у видавництві «Клуб сімейного дозвілля». Роман стартував на 16-му місці у ТОП-20 мережі книгарень «Є». Після двох тижнів продажів книга піднялась на 2-гу позицію.
У вересні 2013 вийшов черговий технотрилер Максима Кідрука «ТВЕРДИНЯ». 13-14 вересня роман було презентовано на 20-му Форумі видавців у Львові, а 17 вересня — у Києві в книгарні «Є».

Прикреплённые изображения:
amberis ТИ ДИВИ! Максим Кідрук презентуватиме «ТВЕРДИНЮ» в Житомирі
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
amberis
1 Інгварь (amberis)   • 00:06:12, 03.10.2013 [Материал]

Макс Кідрук: про свій новий роман «Твердиня», заробляння грошей та євроінтеграцію
http://youtu.be/b_Erq75s7SE


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо