Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Ladaslava » 2014 » Январь » 24
Ladaslava Тверезі зимові свята

Ladaslava


Оценка: 2.6/5 Голосов: 10

Тверезі зимові свята

24.01.2014, 18:28:05 1627 2.6 3

Саме тверезо рекомендують відзначати  зимовий цикл свят представники ЖОГО «Тверезий Житомир» і запрошують всіх бажаючих приєднуватися, адже холод триває і моржування продовжуються.

За традицією під час зимових вікендів активісти організації влаштовували купання в ополонці, пробіжки зимовим парком, колядували. На Водохреща, виставивши колонки просто неба, озвучували ролики про тверезість в Біблії, роздавали бажаючим тверезницьку літературу в гідропарку. Доречи, в цей день  біля річки можна було бачити рекламні кампанії від алкогольних виробників, які пропонували «для зігріву» певну кількість отрути всім бажаючим. Це відбувалось у присутності дітей, отже у дитячій підсвідомості відкарбувалось, що Водохреща це свято купання в ополонці і отруєння виробами. Активісти – тверезники засудили представників горілчаних марок, які під видом дегустації виробів, винищували укранців-моржів.

Виникає питання: «Християнство твереза релігія чи ні»? Один з апологетів п’ятого тверезницького руху Володимир Жданов стверджує, що християнство однозначно твереза релігія. Плутанина виникла при неточному перекладі слова «вино»,  яке мало два значення хорошого і неякісного виноградного соку. Цілком зрозуміло, що неякісний сік - перебродивший, з утворенням букету вищих спиртів, які викликають отруєння організму, відоме нам під терміном «оп’яніння». В Біблії, коли говорять позитивно про вино,  мають на увазі виноградний сік. Одночасно і сам Христос був абсолютно тверезою людиною, адже був призначений стати назареєм. Назареї – монахи біблійних часів, якім було заборонено не тільки вживати вино, а й виноградний сік та певну кількість фруктів, які б могли почати загниватись в організмі і  викликати бродіння. Останнє переривало зв'язок назарея з Богом. Зазначимо, що Іоан Хреститель та все його оточення були назареями.

Напротивагу цьому твердженню, можемо почути про диво в Ханаані Галілейській.  Якщо згадаємо, там Ісус перетворив воду на вино. Що ж йому сказав розпорядник весілля, після того, як люди спробували вина?  Він зауважив, що на всіх весіллях спочатку дають гарне, а потім погане, а тут поступили навпаки. І ще, на сік було перетворено шістсот літрів води, уявіть, що було б з тим весіллям, якщо людям дали таку ж кількість отрути?

Є в Біблії місце, де позитивно говорять про алкогольне вино. Стверджується, що його можна дати небагато помираючому, щоби полегшити страждання.

Останнє,  досить болюче питання про причастя. Всі п’яниці говорять, що в церкві причащаються вином, а отже, наливай і вживай. Яке ж «вино» потрібно брати для проведення таїнства причастя? Для цього потрібен виноградний сік тільки цього року. Звичайно, він може почати бродити, але за рік він добродить максимум до восьми відсотків. Далі в Каноні написано, що для виготовлення причастя диякон це вино розбавляє наполовину водою. Отже, по-максимуму залишається чотири відсотки. Наступним кроком є додавання кип’ятку, причому лити потрібно так, щоби звідти всі «шапкою» піднялось, спирт випарувався. В залишках може бути не більше одного відсотку, якраз вистачить, щоби продезінфікувати ложечку.

 І саме важливе, християни причащаються істинним Тілом і Кров’ю Господньою, котра «робиться» Евхаристійною молитвою під час Літургії. Навіть у наш час священики використовують обов’язково чисте (не крєпльоне) виноградне вино і зберігають всі елементи таїнства. Викривлення в уяві про причастя є наслідком підміни понять, яке так вигідне алкогольним виробникам.

 

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
LA-zt
1 Ежи (LA-zt)   • 20:26:21, 24.01.2014 [Материал]

"Доречи, в цей день біля річки можна було бачити рекламні кампанії від алкогольних виробників, які пропонували «для зігріву» певну кількість отрути всім бажаючим"

- і що, були серед "моржів" прихильники ковтнути?.. не вірю.
Сергиус0126
2 Сергей (Сергиус0126)   • 21:39:16, 24.01.2014 [Материал]

є і такі ніби-то моржі що вживають,а потім це призводить до негативних наслідків типу переохолождення легенів та інфаркт,не дивлячись на оздоровлюючу практику,а потім кажуть про таких,узагальнюючи всіх моржів:"і що даю людині моржування? Чи прибавляє віку,чи здоровья?! Так само хворіють і рано помирають як і всі!!!".Ось такий нажаль поганий приклад насамперед для молоді подають любителі вживати алкогольні розчини що практикують,як зазначено, неповноцінно,саме моржування.Я би назвав це звичайною закалкою.Отакі справи нажаль,але останнім часом це поодинокі випадки,відвідувачі ополонки частіше розуміють,що алкоголь-це отрута і не зомбована як попереднє покоління теорією культурного пиття вбиваючих мізки і майбутнє алкогольних розчинів.
tuna
3 norman (tuna)   • 08:47:29, 25.01.2014 [Материал]

Тверезі зимові свята

не .не слышал.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо