Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » LesikPsih7 » 2014 » Апрель » 23
LesikPsih7 Страх та мистецтво жити сьогоденням.

LesikPsih7


Оценка: 2.3/5 Голосов: 6

Страх та мистецтво жити сьогоденням.

23.04.2014, 01:12:36 1705 2.3 1


Яке визначення страху можемо дати в повсякденному житті? Для кожного це різне почуття: тривога перед подією, передчуття небезпеки перед реальним об’єктом, можливо нав’язливе фантазування. Страх тримає людину у її майбутньому. Невідомо тільки – ілюзія чи реальність очікує. Сучасна людина мало живе сьогоденням, теперішнім моментом. Більшість життя проходить у роздумах, як було колись, що буде завтра. Ми йдемо по спланованому сценарію. Замість того, щоб жити відчуттями теперішньої хвилини – стереотипно організовуємо свою діяльність. Замість того, щоб випити сік і насолодитися смаком, ми в момент споживання соку ведемо внутрішній діалог з колегами, друзями, з якими посперечалися чи плануєте спільні справи. Вічними роздумами про те, як будемо жити та спогадами про минуле, засмічене наше повсякденне життя.

Про що можна думати, коли спостерігаємо захід сонця? Можна згадувати романтичний вечір, планувати створення власної справи. А можна просто спостерігати, як заходить сонце, прислухатися до звуків навколо, відчувати розслаблення власного тіла. І це є мистецтвом медитації, яка так популярна на Сході. Коли голова порожня і ти насолоджуєшся моментом.

Чи варто переживати за минуле, яке втратили вже назавжди? Чи варто прокручувати постійно майбутнє, якщо не знаємо чи трапиться воно? Людина енергетично і духовно виснажена, тому що мозок зайнятий постійно нереальними ілюзіями. Якщо навчитися жити тепер і зараз, то можна стати здоровим, спокійним і задоволеним життям. Часто ми втікаємо від реальності, створюючи собі примару аналізування минулого досвіду чи складання бізнес плану на життя. Це повинно бути якийсь незначний період часу, коли ми організовуємо свій робочий день, але не під час прогулянки з близькими, не за обідом, не під час перегляду фільму чи під час спілкування з друзями. Щоб минуле не тримало в нав’язливих спогадах потрібно розібратися, чому ви його не хочете відпустити? Можливо там є невирішена ситуація. Якщо є страх за майбутнє, то постійно плануємо. Що є причиною цього страху?

Варто вчитися жити сьогоднішнім моментом. Приймати себе тут і зараз.

Прикреплённые изображения:
LesikPsih7 Страх та мистецтво жити сьогоденням.
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
LesikPsih7
1 Lesik (LesikPsih7)   • 01:18:16, 23.04.2014 [Материал]

http://psycholog-ua.jimdo.com/


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо