Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » piligrimovich » 2014 » Апрель » 28
piligrimovich Медицина Житомирщини – розплідник корупціонерів.

piligrimovich


Оценка: 3.5/5 Голосов: 8

Медицина Житомирщини – розплідник корупціонерів.

28.04.2014, 10:01:14 1713 3.5 4

Всі українці, після Революції Гідності, повірили в демократичні зміни в країні. І всі відчули початок ціх змін.

З екрану телевізора виступають чиновники і промовляють: «Я не смію використовувати своє службове становище, я не беру хабарів, бо мені не дозволяє це робити Небесна Сотня».
На жаль, для багатьох загибель патріотів за світле майбутнє України асоціюється тільки із статистикою смертності в країні. Можливо, для лікарів, які бачать людські трагедії кожен день, загибель на Майдані ще сотні людей вже не викликає ніяких негативних асоціацій.
Поясню це на особистому прикладі:

В кінці березщня 2014р. мою тещу у зв’язку із шлунково-кишковою кровотечею забрала з дому швидка допомога і доставила в реанімаційне відділення Житомирської областної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського.

З цього моменту почалася боротьба лікарів за життя пацієнта і почався ад для родичів хворої. Цей ад склався с душевних переживань і спеціально створених адміністрацією лікарні умов для поглиблення цих переживань.

Відділення реанімації та інтенсивної терапії займає разом із хірургією 5-й поверх 1-го корпусу і мають загальний хол з двома ліфтами, на яких висить табличка – «Категорично забороняється перевозити лікарняними ліфтами відвідувачів лікарні». Тобто, незалежно від віку і фізичного стану, всі відвідувачі піднімаються на поверхи тільки сходами. Хол майже не освітлений. В холі кожен день з ранку до вечора товкуться 10-15 відвідувачів, для яких в куточку стоїть 2-х міста лавочка. Хто всиг, той може присісти. Інші цілий день на ногах.

Туалети для відвідувачів на території лікарні взагалі відсутні. Фактично, для відвідувачів навмистно створена обстановка для їх фізичного виснаження і деморалізації. Для чого?
Час від часу до відвідувачів виходить хтось із медперсоналу (з бейджем я бачив тільки завідувача хірургічним центром Поліщука В.Т. Всі інші не підлягають ідентифікації) і вручає їм клаптики паперу з назвами лік і медспорядження. Виснажені фізично і морально відвідувачі не розмірковуючи, що там саме написано, біжуть по сходах до аптеки на 1-му поверсі, скуповують все за списком і знову біжуть наверх. За 7 діб я отримав 10 таких клаптиків на загальну суму 2600 грн.

Цікава інформація: в аптеці я придбав 14 флаконів «Проксіум» по 96,97грн., 3 флакони «Гептрал» по 91,17грн., 2(?!) флакони «Вітасепт» (спирт) по 100мл ціною по 9,15грн., інші ліки, медичне спорядження, 6 пелюшок, 7 пар медичних рукавичок, флакон рідкого мила «Оліс», упаковку вологих серветок «Tena Set» за 35,55грн., упаковку з 2-ма паперовими рушниками «Zewa Deluxe» по 17,98грн. Чому так докладно все це розписано? У виданій виписці з історії хвороби є пункт «лікування», де, наприклад, про прийом «Проксіума» вказано тільки «40мг в/в», про прийом «Гептралу» - «400,0 в/в». Так як розібратися, скільки використано ліків для лікування неможливо, одразу виникає небезпідставна підозра, - куди поділися придбані мною ліки? До речі, придбані пелюшки і вологі серветки повернули мені не використаними (для чого я їх придбав?), а рідкого мила і паперових рушників на протязі всього лікування не бачили ні я, ні хвора. Вони просто одразу зникли. Так само, як і гумові рукавички.

Медперсонал ними просто не користується. А 200мл спирту напевно випили. До речі, ще раз повернуся до зниклих паперових рушників «Zewa Deluxe» російського виробництва по ціні 17,98 за 2 рулони. Всі аптеки на території лікарні з ранку завалені цими виробами до стелі, але за день їх розкуповують. В той-же час упаковка таких саме рушників (але 4 рулони в упаковці!) коштує в магазині «Watsons» 21,19грн. Коментарі зайві…

Після виписки пацієнта лікарі не тільки не гребують брати гроші від відвідувачів, але, як що мало (250грн), то кажуть: «Чи можливо за такі гроші купити здоров’я»?

Нова влада країни оголосила війну корупції. Нам розповідають, як ламають корупційні схеми, як арештовують рахунки високопосадовців-корупціонерів, а за ними особисто «полює» Генеральна прокуратура. Але ця гідра пустила свої щупальця до самого низу владних структур. І тут, на рівні області, района, міста корупція продовжує квітнути. І протидіяти їй, особливо в «безкоштовній» медицині, неможливо.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 4
Hoakina
1 Марина (Hoakina)   • 10:13:58, 28.04.2014 [Материал]

Блог отличный!!! Спасибо! Из собственного опыта - нужно собрать в кулак все силы и бороться. Как? Интернет! Ясно, что в экстремальной ситуации это сложно, но когда первые острые моменты прошли, нужно сверять все выписки с инструкциями в инете и искать там тематические форумы. Как итог - значительная экономия на покупке действующего вещества, а не торговой марки, выписанного врачом. Часто украинский аналог стоит в 10 раз дешевле. И требовать объяснений по каждому пункту. Чтобы "не проехало" (с). И консультироваться с незаинтересованными врачами.
amor777
2 sila (amor777)   • 10:43:30, 28.04.2014 [Материал]

волшебное слово "нет" для экстра-ситуации наверное неприемлемо, но со временем нужно именно так и делать.
тема больная, можно до бесконечности её мурыжить....начать например с : а как вот раньше без мусорных пакетов, рушнычкив находились???
зы...в роддоме на Богунии обошлись легким испугом благодаря ЛК, а так...ни-ко-пей-ки....один детский гусь(врач) пытался подрочить на то ли сумму, то ли пляху коньяка....а в целом:)глаза в глаза, где одни смотрят с надеждой, что перепадет, а вторые им отвечают-никуя принципиалЬНО!
Hoakina
3 Марина (Hoakina)   • 15:41:32, 28.04.2014 [Материал]

и правильно
masik
4 андрей (masik)   • 20:00:11, 28.04.2014 [Материал]

14 флаконів «Проксіум»-маловато для 7 дней лечения кровотечения в ЖКТ.
3 флакони «Гептрал»-за 7 дней нормально.
Спирт посчитайте сами примерно из такой пропорции- на каждую иглу\укол (шприц или систему,забор анализов)- 3 мл. Это по МОЗовскому приказу. Вы же считали и это, счет теще наверно выставили :)
пелюшки і вологі серветки повернули мені не використаними (для чого я їх придбав?)- тут вероятно ожидалось долгое лечение-уход за пролежнями и т.д.-ваше счастье что это не понадобилось.
7 пар медичних рукавичок - это даже не на 1 день. Очень мало.
И вот кстати- а в чем вина хиругии и реанимации, что аптеки закупают то, на чем можно больше заработать?
Это мысли вслух без никаких упреков. Поверьте -изнутри выглядит по другому. Всем здоровья!!!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо